|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwszy raz na siłowniCześć, postanowiłam zapisać się na fitness/siłownię - w przyszłym tygodniu idę pierwszy raz. Przeglądałam sobie róże wątki i fora jednak nie wiem za bardzo od czego zacząć...
Moim celem nie jest schudnięcie, a utrzymanie dobrej kondycji i stonowanie całego ciała, szczególnie uwzględniając brzuch, pupę i nogi. Wcześniej ćwiczyłam inny sport, więc moja ogólna kondycja jest dość dobra. To co przychodzi mi do głowy na chwilę obecną to rowerek, bieżnia, orbitrek. Jednak wiem, że na siłowni znajduje się znacznie więcej sprzętu i chciałabym to wykorzystać ![]() Czy na siłowni są zazwyczaj trenerzy do których mogę też normalnie podejść i zapytać o jakieś ćwiczenia/co by mi polecili? Od czego radzicie mi zacząć? Może proste pytania, ale idę na siłownię pierwszy raz i nie wiem trochę od czego zacząć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy raz na siłowni
Cytat:
Tak, zapytaj się trenerów, którzy tam są o to jak działą sprzęty i sama zacznij działać. Znajdź coś co będzie Ci się podobać ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
sama jestem ciekawa odpowiedzi
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja za godzinę idę na pierwsze zajęcia na siłowni
![]() jestem dobrej myśli, choć trochę krępuje mnie fakt, że mogę coś źle robić i głupio ćwiczyć ![]() Różne kluby mają różne zasady. u mnie pierwsze zajęcia są gratis i w ich ramach mogę spędzić cały dzień na siłowni oraz zajęciach fitness. Mogę też zrobić analizę składu ciała (powtarzaną później co miesiąc). Na sali zawsze jest też trener, który wprowadza nowe osoby, ale nie jestem pewna jak to wygląda, bo wiem, że za trenera się dodatkowo płaci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Trenerzy tam właśnie po to są, żeby pomóc, doradzić, ewentualnie skorygować to co robimy źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- trening funkcjonalny, body pump, moze sa u Was ketle, trampoliny, albo jeszcze coś innego, moze lekki crosfit- w klubach fitnes crossfit bywa, ale raczej niczym się nie różni od funkcjonalnego wiec spoko mozna iść. Praca z wolnym ciezarem, oraz własnym ciałem zawsze da obiektywnie lepszy efekt niż maszyny i praca na izolowanych przez nie partiach. martwe ciągi, rzuty piłka lekarską o ziemię/ścianę, wskoki na skrzynię o wiele lepiej ukształtują uda, pupe i brzuch niż maszyny. +Maszyny zastępują prace głębokich miesni a to głebokie mięsnie sa rusztowaniem dla zewnetrznej muskulatury oraz siły.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeśli będziesz chciała by trener doradził Ci jakie ćwiczenia masz wykonywać itp. to na pewno wyśle Cię po zakupienie indywidualnych godzin. Jednak jeśli zapytasz o działanie sprzętu to on udzieli Ci takich informacji nieodpłatnie. Nie ma się czego wstydzić, każdy kiedyś zaczynał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
idąc pierwszy raz na siłownię też się bardzo stresowałam, że zostanę wyśmiana, albo że coś nie pójdzie nie tak, na szczęście trafiłam w fajne miejsce i teraz chce mi się śmiać jak pomyślę o moich obawach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.