Prezent na roczek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-05, 15:04   #1
jedytka
Raczkowanie

Prezent na roczek

Hej,
Mam pytanie, jestem Matką Chrzestną i zbliżają się pierwsze urodziny mojego chrześniaka. To mój pierwszy chrześniak i nie wiem ile się daje i co się daje.
Kupiłam dziecku prezent, wózek z klockami. Wózek ma dodatkową funkcję samodzielnego zbierania klocków z podłogi, ma rączkę więc maluch jak będzie większy może wrzucić tam dowolne zabawki i się bawić na różne sposoby. Wartość tego prezentu to ok 190 zł
I teraz nie wiem czy dodatkowo do koperty z życzeniami dodać jakąś gotówkę? Proszę o podpowiedź czy sam prezent wystarczy na roczek, czy jednak przydałaby się jakaś kasa.

Dzięki wielkie za wszystko odpowiedzi.
jedytka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-07, 21:18   #2
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Dot.: Prezent na roczek

Cytat:
Napisane przez jedytka Pokaż wiadomość
Hej,
Mam pytanie, jestem Matką Chrzestną i zbliżają się pierwsze urodziny mojego chrześniaka. To mój pierwszy chrześniak i nie wiem ile się daje i co się daje.
Kupiłam dziecku prezent, wózek z klockami. Wózek ma dodatkową funkcję samodzielnego zbierania klocków z podłogi, ma rączkę więc maluch jak będzie większy może wrzucić tam dowolne zabawki i się bawić na różne sposoby. Wartość tego prezentu to ok 190 zł
I teraz nie wiem czy dodatkowo do koperty z życzeniami dodać jakąś gotówkę? Proszę o podpowiedź czy sam prezent wystarczy na roczek, czy jednak przydałaby się jakaś kasa.

Dzięki wielkie za wszystko odpowiedzi.
sam prezent wystarczy.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 23:26   #3
Sayven
Disaster

Ja sama swojej chrześnicy zawsze daję sam prezent, nie pieniądze. Jest na tyle mała, że sama nie zarządzi finansami, a chcę, żeby to był prezent faktycznie dla niej, coś, co sprawi jej radość. Pieniądze wydaliby rodzice - i jasne, może kupiliby jej coś fajnego za nie, ale jaka jest tego gwarancja? Wolę mieć pewność, że dziecko faktycznie będzie coś z tego mieć i najwyżej dokupić coś więcej/dać mu coś drobniejszego bez specjalnej okazji niż podarować pieniądze, które mogą zostać wydane właściwie na cokolwiek. Jak już będzie większa i będzie sama decydować, na co wydaje swoje oszczędności, to pewnie będzie dostawała gotówkę, ale póki to kilkuletnie dziecko...
Stary 2016-08-09, 11:09   #4
Damoroz
Przyczajenie

Też jestem za tym, aby dawać konkretne prezenty stricte dla maluchów. Kasa zawsze się "rozejdzie" i to niekoniecznie na rzeczy przeznaczone dla malucha (choć oczywiście nie chcę tu generalizować). Na prezent maluchowi ostatnio kupiłam ogromnego pluszaka i to był strzał w dziesiątkę
Damoroz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-13, 13:40   #5
little.b.blue
Zakorzenienie

Sam prezent wystarczy. Jestem przeciwna dawaniu dla takiego malucha kasy, i tak pewnie nigdy jej nie zobaczy a pieniądze rozejdą się na jakieś praktyczne rzeczy dla dziecka.
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-30, 17:49   #6
filipreczek
Przyczajenie

Wiesz co wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem dla ciebie będzie prezent składający się z kilku części. Na pewno powinna znaleźć się jakaś kartka z życzeniami, która będzie pamiątką dla Twojego chrześniaka. Po drugie, jakaś zabawka, która da mu radość na teraz (lub jak trochę podrośnie). Ja proponuję coś edukacyjnego. Na przykład na X mają fajne zestawy klocków Lego a i dla maluchów coś znajdziesz. A jak nie to to może mata edukacyjna? No i na koniec, jako trzecie, pieniążki. Rodzice na pewno przeznaczą je na dziecko, bo wiadomo że jego wychowanie jest dość kosztowne

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2016-08-30 o 17:59 Powód: link
filipreczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-12, 08:24   #7
madziunia2
Zadomowienie

Moim zdaniem też sam prezent wystarczy
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-26, 18:40   #8
varia91
Raczkowanie

Smile Dot.: Prezent na roczek

Miałam podobny dylemat.... właściwie nadal mam

Nasz ( mój i męża ) chrześniak miał roczek 1 września jednak obchodzony dla szerszego grona niż najbliższa rodzina będzie z kościelnym końcem października, byliśmy w dniu 1 urodzin i dostał od nas zabawkę chodzik/pchacz znanej firmy o wartości 200zł jego rodzice wiedzą jaki to wydatek i jaka jest nasza sytuacja finansowa ( żyjemy na średnim poziomie ) zastanawialiśmy się czy to nie za mało... głupio tak na kościelny roczek gdzie będzie 30 osób przyjść z gołą ręką więc zamówiliśmy dla młodego fotoobraz pięknie wyszedł z jego zdjęciami kilkoma innymi min pierwsze zdjęcie ze szpitala, zdjęcie z siostrami, z rodzicami, z nami i jedno jego samego najbardziej aktualne. Wartość ok 90zł i teraz myślę, że już będzie ok jak sądzicie ? ( wymiary 90 na 45 cm obrazu )
Stary 2016-09-27, 20:55   #9
katarra11
Przyczajenie

Na roczek to można sorter na przykład. Albo jakieś zwierzątko do ciągnięcia./pchania.
Stary 2016-09-28, 14:36   #10
marie_marie22
Zadomowienie

Bardzo fajny prezent kupiłaś Wystarczy.
marie_marie22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 07:42   #11
gosia12678
Raczkowanie

mi też się wydaję, że sam prezent wystarczy
gosia12678 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości