|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prezent na roczek
Hej,
Mam pytanie, jestem Matką Chrzestną i zbliżają się pierwsze urodziny mojego chrześniaka. To mój pierwszy chrześniak i nie wiem ile się daje i co się daje. Kupiłam dziecku prezent, wózek z klockami. Wózek ma dodatkową funkcję samodzielnego zbierania klocków z podłogi, ma rączkę więc maluch jak będzie większy może wrzucić tam dowolne zabawki i się bawić na różne sposoby. Wartość tego prezentu to ok 190 zł I teraz nie wiem czy dodatkowo do koperty z życzeniami dodać jakąś gotówkę? Proszę o podpowiedź czy sam prezent wystarczy na roczek, czy jednak przydałaby się jakaś kasa. Dzięki wielkie za wszystko odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Dot.: Prezent na roczek
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Disaster
|
Ja sama swojej chrześnicy zawsze daję sam prezent, nie pieniądze. Jest na tyle mała, że sama nie zarządzi finansami, a chcę, żeby to był prezent faktycznie dla niej, coś, co sprawi jej radość. Pieniądze wydaliby rodzice - i jasne, może kupiliby jej coś fajnego za nie, ale jaka jest tego gwarancja? Wolę mieć pewność, że dziecko faktycznie będzie coś z tego mieć i najwyżej dokupić coś więcej/dać mu coś drobniejszego bez specjalnej okazji niż podarować pieniądze, które mogą zostać wydane właściwie na cokolwiek. Jak już będzie większa i będzie sama decydować, na co wydaje swoje oszczędności, to pewnie będzie dostawała gotówkę, ale póki to kilkuletnie dziecko...
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Też jestem za tym, aby dawać konkretne prezenty stricte dla maluchów. Kasa zawsze się "rozejdzie" i to niekoniecznie na rzeczy przeznaczone dla malucha (choć oczywiście nie chcę tu generalizować). Na prezent maluchowi ostatnio kupiłam ogromnego pluszaka i to był strzał w dziesiątkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Sam prezent wystarczy. Jestem przeciwna dawaniu dla takiego malucha kasy, i tak pewnie nigdy jej nie zobaczy a pieniądze rozejdą się na jakieś praktyczne rzeczy dla dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Wiesz co wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem dla ciebie będzie prezent składający się z kilku części. Na pewno powinna znaleźć się jakaś kartka z życzeniami, która będzie pamiątką dla Twojego chrześniaka. Po drugie, jakaś zabawka, która da mu radość na teraz (lub jak trochę podrośnie). Ja proponuję coś edukacyjnego. Na przykład na X mają fajne zestawy klocków Lego a i dla maluchów coś znajdziesz. A jak nie to to może mata edukacyjna? No i na koniec, jako trzecie, pieniążki. Rodzice na pewno przeznaczą je na dziecko, bo wiadomo że jego wychowanie jest dość kosztowne
Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2016-08-30 o 17:59 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem też sam prezent wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Miałam podobny dylemat.... właściwie nadal mam
![]() Nasz ( mój i męża ) chrześniak miał roczek 1 września jednak obchodzony dla szerszego grona niż najbliższa rodzina będzie z kościelnym końcem października, byliśmy w dniu 1 urodzin i dostał od nas zabawkę chodzik/pchacz znanej firmy o wartości 200zł jego rodzice wiedzą jaki to wydatek i jaka jest nasza sytuacja finansowa ( żyjemy na średnim poziomie ) zastanawialiśmy się czy to nie za mało... głupio tak na kościelny roczek gdzie będzie 30 osób przyjść z gołą ręką więc zamówiliśmy dla młodego fotoobraz pięknie wyszedł ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Na roczek to można sorter na przykład. Albo jakieś zwierzątko do ciągnięcia./pchania.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Bardzo fajny prezent kupiłaś
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
mi też się wydaję, że sam prezent wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.