|
Notka |
|
Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
niemiecki: jaki wybrać kurs multimedialny?
Proszę o radę osoby zorientowane w tym języku na temat kursu niemieckiego do samodzielnej nauki. Kurs chciałabym nabyć dla nastolatki, która uczyła się już kilka lat ale obawiam się, że jak dotąd nauka pozostawiła jedynie chaos i przydałoby się powtórzenie wszystkiego. Raczej nie chodzi o cyferki, kolorki czy dni tygodnia tylko coś sensownego, praktycznego. Czy coś takiego w ogóle znajdę w zachęcającej formie w dodatku
![]() Z góry dziękuję za podpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: niemiecki: jaki wybrać kurs multimedialny?
Mnie się bardzo podoba Profesor Klaus. Są 3 kursy (o ile się orientuję):
-słówka- fajny system powtórek słówek, słówka podzielone na działy, powtarza się w rozmaity sposób (tłumaczenie z pol na niemiecki i odwrotnie, tłumaczenie w zdaniach), jest lektor -gramatyka- zarówno wyjaśnienie reguł jak i dużo ćwiczeń -intensywny kurs -tutaj kompleksowo- gramatyka i słownictwo, podział na jednostki jakby lekcyjne, na zasadzie takiej jak w podręcznikach czyli R.1 -np rodzina i tutaj teksty i słuchanki o rodzinie, nauka słówek i jakieś zagadnienie gramatyczne. Ja mam wszystkie 3 kursy i jestem bardzo bardzo zadowolona. Dla mnie sa merytorycznie dobrze opracowane, fajna grafika i cały sposób zorganizowania więc nauka jest naprawdę przyjemna. W dodatku w każdym z nich są statystyki więc można sobie sprawdzić ile już się nauczyło. Na stronie producenta możesz ściągnąć demo, żeby w ciemno nie wydawać pieniędzy. http://www.jezykiobce.pl/wyszukiwarka,l7.html?q=klaus
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję za tak szeroką odpowiedź i linka, z pewnością skorzystam skoro można połączyć przyjemne z pożytecznym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Już odpowiedź dostałaś, ale również polecam wyżej wymienione kursy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
może wypróbuj kursy języka niemieckiego od xxx. na platformie e-learningowej masz dostęp do kursów, trenowania słownictwa, program rozpoznaje też mowę, a to co mi najbardziej po mogło, to możliwość konsultacji lektorem jeśli masz jakieś pytania, wątpliowści.. z tego co wiem, brakuje takiej opcji innym e-kursom. Powodzenia w nauce!
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-10-04 o 19:26 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.