|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() spierzchnięta skóra dłoni
Witam. Mój mąż pracuje w hali, na której jest bardzo niska temperatura. Do tego w brudzie, w związku z czym musi często myć ręce. Niestety, efektem tego jest spękana skóra na dłoniach. Znalazłam jakąś maść z antybiotykiem i to mu pomaga. Obawiam się jednak, że w momencie powrotu do pracy, wszystko zacznie się od początku. Czy zna ktoś jakąś skuteczną metodę, żeby temu zapobiec? Od razu wspomnę, że smarowanie rąk kremem po myciu nie wchodzi w grę. Już próbowałam. Faceci!
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spierzchnięta skóra dłoni
Samo smarowanie rąk kremem,nawet jeżeli mąż sie do tego przekona-nie pomoże.Niestety ,aby nie miał nawrotów,powinien wykluczyć częste mycie rąk,gdyż to właśnie powoduje jego problem.Wiem,że przy jego pracy to praktycznie niemożliwe,ale pracowanie w rękawiczkach mogłoby odnieść jakiś skutek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Mój tato ma podobny problem - pękają mu opuszki palców, dermatolog przepisała mu do połykania tran w kapsułkach, krem Baleneum do skóry suchej i bardzo suchej i jeszcze jakąś maść robiona na zamówienie - ma nią na noc smarować palce i zawijać bandażem . Myśle, że Twój mąż może spróbować tego kremu bo jest bardzo dobry (kosztuje dwadzieścia pare złotych).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]() Mialam podobny problem, zniszczylam sobie rece pomagajac pana od remontow w moim mieszkaniu, a dokladniej braniem do rak fugi do plytek i gipsu do scian. Rece wygladaly fatalnie, dodatkowo byla zima wiec nakladalam na rece tony roznych kremow. Palce przyklejaly mi sie do klawiatury komputera (pracuje na komputerze) Kremy pomagaly na chwile. Jeden z panow od remontow, poradzil abym kupila JOVIT-C (kropelki z witamina C z gliceryna dla dzieci, cena ok 9 zl) i posmarowac tym rece na noc, + na to jakis Krem (on uzywal nivea) Tak zrobilam, posmarowalam rece Jovitem-c (piecze na poczatku), poczekalam 10 minut i nalozylam balsam do ciala Avene Cold Crem (taki mialam). Po tygodniu rece wrocily do normy, wygladaja normalnie, nie musze uzywac tony kremow na dzien. Krem ktory pomagal wiecej niz inne to krem do rak Neutrogeny (cena ok 18 zl) Byc moze komus pomoze moj sposob, mi pomogl bardzo ![]() aniolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
On pracuje w rękawiczkach, ale na warsztacie jest taki syf, że szkoda gadać. Do tego musi myć ręce specjalnymi płynami ścierającymi, żeby jakoś wyglądały.
Ale dzięki za rady. Muszę skoczyć do apteki, po któryś z tych specyfików. Neutrogeny sama używam, jest rzeczywiście świetna, ale niesamowicie wydajna. Także lepiej nie patrzeć na cenę. Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.