2006-01-26, 19:43
|
|
Zadomowienie
|
Czy da sie przyciemnic lub zmatowic koronke?
Kupilam dzisiaj materialy z zamiarem uszycia sukienki na studniowke. Wymarzylam sobie sukienke z brazowej satyny z warstwa czarnej koronki na wierzchu. Kupilam, a dopiero po przyjsciu do domu zobaczylam, ze koronka jest ciemno granatowa!!! I nie pasuje do brazowej warstwy pod spodem. W sklepie bylo dosyc ciemno i to mnie zmylilo... Najgorsze jest to, ze wydalam na obydwa materialy w sumie 100 zl, a w moim miescie nie ma juz nigdzie czarnej koronki Pomyslalam zeby zafarbowac ta koronke na czarno...ale mama mi mowi, ze nie wolno bo sie zbiegnie przy gotowaniu i poza tym nie zlapie koloru. Juz sama nie wiem :/ Nie wiem jaki to jest material Opisujac: to nie jest cienka, stylonowa koronka, tylko bardziej taki jakby gruby haft (jednokolorowy) z gladkich, lsniacych, cieniutkich niteczek na siatce. Wyglada to mniej wiecej jak napis wyhaftowany na t-shirtach reklamowych. Czy takie cos da sie zafarbowac? Czy jest jakis w ogole sposob zeby to przyciemnic albo zmatowic, zeby tak nie lsnilo (bo najbardziej widac ten granatowy kolor jak sie odbija swiatlo...). Ech...jestem zalamana bo wydalam kupe kasy i nie wiem co mam zrobic Jezeli nie da sie tego pofarbowac to bede musiala albo wydac kolejna kase na czarna satyne (bo granatowe na czarnym juz tak zle nie wyglada) i miec sukienke z granatowa koronka na wierzchu... albo moge porzucic marzenie o koronkowej sukience, kupic i uszyc cos innego z ta brazowa satyna, a kupiona koronke wcisnac do szafy Poradzcie cos, prosze...
|
|
|