|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
mydło w płynie a wrażliwe dłonie
Mam bardzo suchą skórę na dłoniach, która lubują się w wysypkach, swędzeniu, strupkach
![]() Czy możecie polecić coś wypróbowanego na wrażliwych dłoniach? Dziękuję Znalazłam coś ciekawego, niestety w kostce http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12748 Czy występuje także w płynie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
Jeżeli masz wrażliwe dłonie to najlpeszym rozwiązaniem bedzie kupienie mydła dla dzieci, one są najodpowiedniejsze, myślę też że Dove powinno być dobre przynajmniej na suche ręce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: mydło w płynie a wrażliwe dłonie
Szukam własnie składu Dove
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jeżeli wszystkie mydła Cię podrażniają, spróbuj może do mycia rąk używać żeli do higieny intymniej. Mają zazwyczaj łagodniejszy skład od mydeł. Szukaj tych bez SLS.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam olejek żelowy Eucerin dla wrazliwej skory rak.Jest naprawde bardzo dobry,uzywam go juz dosc dlugo ,nie wysusza skory rak i pozostawia ja nawilzona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hmmm,z Hiszpanii,ale napisalam o tym plynie poniewaz znalazlam watek o kremie Eucerin i pisalo tam,ze ponoc sa do nabycia w aptekach w Polsce.Sorki za zamieszanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Kupiłam niedawno żel ziołowy z Fitomedu do skóry suchej i wrażliwej, zle tolerującej mydła i detergenty. żel zawiera wyciąg z owsa, lipy, rumianku i prawoślazu. Jest to żel pod prysznic, ale ja używam również do mycia rąk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Też mam bardzo wrażliwe dłonie skłonne do podrażnień i wysypek. Moje problemy z podrażnieniami ze strony mydeł skończyły się od kiedy zaczęłam używać do mycia rąk płynów Johnson & Johnson do mycia niemowląt. Są rewelacyjne. Delikatne i co najważniejsze nie podrażniają. Jest kilka wersji zapachowych. Od kiedy je odkryłam nie używam nic innego. Polecam może i Tobie będą odpowiadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.