|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Tabletki - brak przerwy dwa razy pod rząd?
Witajcie.
Jakiś czas temu zapomniałam o ostatniej tabletce z opakowania, przez co musiałam zacząć brać kolejne opakowanie bez robienia przerwy. Mój problem polega na tym, że kończę teraz to opakowanie i ZNOWU zapomniałam o tabletce, dokładnie wczoraj (telefon nie pokazał przypomnienia). Z racji tego, że do końca opakowania zostały mi dwie tabletki, wychodzi na to, że znów muszę pominąć tę 7-dniową przerwę, drugi raz pod rząd.. Trochę mnie to martwi, czy któraś z Was już tak robiła? Zastanawiam się, czy nie będzie to miało negatywnych skutków dla mojego organizmu.. Żadnego plamienia teraz nie miałam, więc czy kolejny brak przerwy mi nie zaszkodzi? Zauważyłam też, że mam ostatnio wahania nastroju, ciągle płaczę i boję się, że to mnie jeszcze bardziej rozreguluje.. Czy jest jakaś inna opcja w razie czego? Żeby zrobić przerwę, ale przez pewien czas stosować dodatkowe zabezpieczenie? Tylko ile? Czy jednak panikuję za bardzo? :P Z góry dziękuję za odpowiedź! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki - brak przerwy dwa razy pod rząd?
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie tak robie, bo dwa miechy temu polaczylam opakowania, by uniknac okresu, a miesiac temu zapomnialam tabletki... Ja sie czuje w porzadku, ale okres nadejdzie (lub nie) dopiero za tydzien.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
eeee...ale są 2 opcje jak dziewczyny wspomniały autorko. Wygodniej połączyć, ale lepiej zacząć wcześniej przerwę. po 7 dniach zaczynasz nowe opakowanie i tyle. Osobiście połączyłam 2 opakowania tabletek, potem przeszłam na plastry i...masakra ostatnie krwawienie. Bóle jak przy normalnym okresie, mało leciało, ale przeciwbólowe były.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hm, nie wiedziałam, ze jest taka opcja, w każdym razie już wzięłam zalgela tabletkę wczoraj, a potem wieczorem "aktualną " i teraz do końca opakowania zostały mi dwie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jak juz dobralas zapomniana i następna to musisz juz połączyć opakowania. Doczytaj ulotkę
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
to już nie rób rozgardiaszu, dobierz do końca 3 opakowanie i potem koniecznie przerwa...
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Udało mi się dostać do ginekologa i dowiedziałam się, że do trzykrotnego pominięcia przerwy jest bezpiecznie i nie będzie to miało dla mnie większych konsekwencji, i właśnie na tej odpowiedzi najbardziej mi zależało, także stwierdzam, że temat już nieaktualny ![]() Niemniej jednak dziękuję za pomoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, jak nad tym zapanować, przez to niemal codziennie mam sprzeczkę z narzeczonym.. Są na to jakieś metody? :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Chyba nie..u mnie niestety to samo ze sprzeczkami czasami potrafię wydrzeć się o totalną głupotę i jeszcze zwalić winę na niego,gorzej niż w okres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.