|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Drogie wizażanki :) Bardzo chciałabym się zmienić - jak ? ;)
Mam taką koleżankę , z którą siedzę ... Kiedy jeszcze nie wypowiadałam się na forum czytałam wypowiedź wizażanki - bodajże była to YouSee .
Mam bardzo podobną sytuację . Moja koleżanka rywalizuje ze mną o oceny , nie chce dawać lekcji , czy zostać na poprawę czegokolwiek . Moi rodzice są oburzeni . Ona wszysto uważa za obciach a ja tak łatwo ulegam takiemu przekonaniu . I ... ? I nie uczęszczam na żadne koło zainteresowań . Ponadto ona jest bardzo sprytna i przebiegła . I perfidnie zrównuje sobie dziewczyny z klasy . Kiedyś - w podstawówce gdy się przesiadłam , ona zrobiła z siebie ofiarę - " Nie mam z kim siedzieć , to ona jest zła - to przez nią " . Teraz było właśnie identycznie niemal jak u wyżej wspomnianej wizażanki . Doszło do niej ( chyba raczej czytała to co pisałam siostrze , następnie sugerowała że moja dorosła siostra rozpowiedziała to po ludziach ) że uważam że jest ona fałszywa i niekoleżeńska . I taka jest prawda - tak uważam . W sumie to jestem nawet zadowolona , że wie że ja nie jestem szarą myszą że mam pewne zdanie na temat jej zachowań . I najprawdopodobniej w drugiej klasie siadam z kimś innym . Bardzo chciałabym żeby dziewczyny z klasy lubiły mnie , w razie potrzeby - stawały po mojej stronie . Mam czasami wrażenie , że niektórzy z wyglądu oceniają mnie , że jestem jakaś wredna ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie wizażanki ![]() Edit : Za osobę z ktrej bije takie ciepło uważam np. Selenę Gomez . Wygląda na osobę bardzo miłą ![]() ![]() Edytowane przez Gdybajka Czas edycji: 2008-11-17 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drogie wizażanki :) Bardzo chciałabym się zmienić - jak ? ;)
hmmm, a w ktorej klasie jestes?
Jesli w liceum , to juz nieduzo Ci zostalo do matury, potem studia i bedziesz miala nowych znajomych , a o niej bedziesz mogla zapomniec. Tez mialam kiedys podobna sytuacje. Ale wynikala ona z moich kompeksow bardziej niz z czyjegos wplywu. Ale na studiach wszystko sie zmienilo ![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
W pierwszej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
hmm, no to jest dopiero poczatek przeciez. Wydaje mi sie, ze powinnas ja olac, miec swoje zycia i robic to na co masz ochote nie sugerujac sie jej zdaniem. W momencie, kiedy ona zobaczy,ze nie ma na Ciebie wplywu, sytuacja sie moze zmienic.
![]() |
#5 |
BAN stały
|
I jest taka ... taka wścibska ! " A czemu Cie w szkole nie było ? Może Ci sie nie chce chodzić ? " Ja z nią chodziłam do SP . Była inna jak z nią siadałam .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
ale pierwszej liceum, tak?
![]() miałam taką w klasie cóż. czasem miałam ją ochotę walnąć. teraz chodzimy do różnych klas i jest o niebo lepiej. a taaaka wieeelka przyjaciółka niby. cóż. szczerze to później miałam ją gdzieś i została na lodzie bo jak ja z nią nie chodziłam to nikt z nią nie chodził. pech. a później to już wszyscy się na nią obrazili XD w ogóle dużo ludzi których znam się nagle zmienia na gorsze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Gimnazjum ... ;/ Niestety ;/
Ale przecież jak pójde do liceum będzie ok ![]() Będzie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Będzie
![]() ![]() Każdy wiek ma tendencje to wyolbrzymiania pewnych spraw ![]()
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Nika1990 - no coś Ty , nie obraziłaś
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uwierz, że ja też czułam się w takich sytuacjach jak śmieć. Niby strzelałam focha, ale w środku było mi baaardzo smutno. Dzisiaj wiem, ze bezpodstawnie. Dziś ludzi, którzy trzymają mnie na dystans traktuję tak samo. Ludzie którzy są wobec mnie wścibscy maja odpłacone. Oko za oko ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
... ząb za ząb
![]() Ale nie pomyśl że mam jakieś problemy z głową ![]() Heh ... ![]() ![]() ![]() Tylko wiesz ... ona jest dziwna , ciągle mówi mi jaka jest opinia jej siostry starszej o 2 lata . A mnie to nie obchodzi ... I na dodatek usilnie stara się żebym miała gorsze oceny ... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Gdybajka: Oj nie wiem czy będzie, ja też w gimnazjum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
![]() ![]() Ale w końcu nie jestem jakąś sierotą , mam mamę i tatę ![]() I wiem że zawsze mogę na nich liczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() No ale w tym problem że ona podlizuje się do tych dziewczyn żeby ją lubiały bardziej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ale u mnie w gim nauczyciele przestawali traktować nas jak dzieci, i nikogo nie obchodziło kto sie porozsiadał i czy komuś będzie przez to smutno czy nie. Więc tym sie nie martw :P
Ogolnie to wygląd nie ma zbyt wiele do rzeczy, uśmiechaj sie częściej. A tej koleżance powiedz prosto w twarz, co myślisz i nie gadaj z nią. To Twoja sprawa, i nie powinnaś sie z nią męczyć tylko dlatego, że inne koleżanki sie krzywo popatrzą. I tak o wszystkim zapomną po tygodniu :P A żeby sie zakumplować to najlepiej po prostu jak będą w grupce stały, to podejść i sie dołączyć do rozmowy... a, i jakby coś nie poszło dobrze, to sie nie przejmuj, te 3 lata strasznie szybko Ci mina, a liceum to już zupełnie inna bajka. Zakładając, że masz więcej niż 2 licea w mieście oczywiście ![]() Ej, ale Ty sie nie musisz kumplować z każdą dziewczyną w klasie... skoro tamtą lubią, to może są takie same? Zakumpluj sie porządnie z 1-2 osobami i tyle, olej resztę, jeśli źle Cie zaczną traktować.
![]() Ćwiczę! Edytowane przez Wenress Czas edycji: 2008-11-17 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Nie , ona jest dla nich inna
![]() ![]() Bardzo interesuje mnie kwestia wyglądu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Kochana, rozumiem Cię aż za dobrze
![]() ![]() Czytając to odczuwam ulgę, że czasy licealne i gimnazjalne już minęły i bynajmniej nie mam tak jak większość moich znajomych, którzy twierdzą, że z chęcią wróciliby się do szkoły średniej ![]() Jeżeli faktycznie jest tak jak mówisz i niczemu winna nie jesteś to żadna zmiana z Twojej strony nie zmieni sytuacji ![]() ![]() Na tą chwilę radzę Ci znaleźć sobie chociaż 1 koleżankę z którą będziesz trzymać a na resztę się wypiąć. Nie radzę tutaj oczywiście jakichś chamskich zagrywek, ale bądź mądrzejsza, nie zrwacaj uwagi, nie zniżaj się do poziomu tej dziewczyny. Kiedy zobaczy, że nie robi to na Tobie wrażenia-szybko jej się znudzi. Resztą klasy również się nie martw. Popodniecają się trochę tym konfliktem i też im przejdzie. A wtedy mam nadziejże, że wszystko się ułoży. Jak mówisz, że taka z niej aparatka to niewykluczone, że i na niej reszta dziewczyn się z czasem przejedzie. Bądź dla klasy miła, ale nie daj się w to wciągnąć i ne daj z siebie robić ofiary. Bądź ponad to - to jest najlepsza rada ![]() Życzę cierpliwości i powodzenia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Ojej dziękuję wam dziewczyny
![]() Dziewczyny nie wiedzą o tym , one uważaja ze my jesteśmy takie papużki nierozłączki , ale to nie jest prawda . Bo ona naprawdę ma takie głupie dogryzanie :/ I taką koleżankę z którą chodziłyśmy do podstawówki . I jej się żali , a tamta znana jest z tego że ma "głupi humor " a momentami przypomina jakąś niewychowaną dziewuchę ... Nie poszłam dziś do szkoły , jutro idę bo będzie sprawdzian , wolę nie opuszczać ... I zapewne zaraz będzie " Czemu cie nie było ? " A ja bardzo nie chce sie jej tlumaczyc ze mi bylo niedobrze , ze chciało mi się wymiotować itp. Dlatego sobie tak wymyśliłam że powiem że to grypa żołądkowa ![]() A właśnie ... dziewczyny mówiły żeby nie brać od niej lekcji - tak po prostu , brać od innych . I właśnie dlatego dzwonię do innej koleżanki ![]() Edytowane przez Gdybajka Czas edycji: 2008-11-18 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.