![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
studniówka
Mam do Was kilka pytanek co do studniówki.Pierwsze skierowane jest do dziewczyn,które swoją sukienke szyły u krawcowej.Otóż kiedy zaczełyście rozgladac sie za krawcowymi i zaczelyscie szyc swoja sukienke?Miesiac,dwa przed studniowka?a drugie dotyczy partnera..kiedy zapraszałyście partnera?
ja bardzo bym chciala isc na studniwke ze swoim mozna powiedziec bylym chlopakiem,ale sytuacja miedzy nami jest doscy dziwna i nie wiem czy to wypada wogole.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mrs Mrau
|
Dot.: studniówka
jeśli chodzi o sukienkę to zajrzyj na wizażowe forum o modzie tam są dwa wątki poświęcone studniówce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Sukienke,a własciwie spódnicę zaczęłam szyć ok 3 tygodni przed studniówką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Sukienkę kupiłam, ale jak koleżanki szyły to niektóre już przed nowym rokiem miały już gotową w domu (to te przewrażliwione były), ale te co szyły to jak zamówiły miesiąc przed to góra.
A co do zapraszania to ja nie zapraszałam nikogo... ![]() Poprostu zostałam zaproszona przez mojego ówczesnego przyjaciela (niestety "dzięki" studiom nasza przyjaźń się rozeszła). Generalnie bawiłam się super! I bardzo miło wspominam tę imprezę. Do 7 rano tańczyliśmy ![]() ![]() Więc jeśli chcesz szyć sukienkę, to polecam idź najpierw, może nawet już teraz, do krawcowej zamów sobie termin, a do tego czasu możesz się rozglądać jaki typ sukienki chesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja swoja sukienke kupilam gotowa w sklepie z sukniami slubnymi i bylam bardzo zadowolona moze rozejrzyj sie po takich sklepach napewno znajdziesz cos co Cie zainteresuje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja poszłam na studniówke w spódnicy i bluzeczce
![]() ![]() ![]() Za bluzeczką biegałam po sklepach do ostatniej chwili...aż w końcu zrozpaczona poszłam do krawcowej z kawałkiem gazety ![]() ![]() ![]() ![]() Co do chłopaka - podobnie jak z bluzką - do ostatnich dni szukałam kogoś ![]() ![]() ![]() Dlaczego ja wszystko zostawiałam na ostatnią chwile ![]() Moja rada - załatw te sprawy troszkę wczesniej niż ja, to zaoszczędzisz sobie nerwów ![]() Pozdrawiam ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
no to chyba zaczne juz szukac dobrej krawcowej w moim miescie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Co do bylego to naprawde zalezy od tego jakie sa stosunki miedzy Wami ogolnie - czyli dlaczego sie rozstaliscie, w jakiej atmosferze. Ja bylam z moim ex na polmetku i bawilismy sie swiernie, tylko ze kontak mielismy dobry nawet po zerwaniu i wiedzial, ze mi zalezy bo jemu tez w pewnym stopniu zalezalo.
Krawcowej juz zacznij szukac, zeby miala czas, a z samym szyciem nie ma sie co spieszyc jeszcze... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja nie szyję sukienki, bo strasznie nie cierpię jeździć na przymiarki..
Co do byłego- naprawdę na nim kończy się świat? Może lepiej wybadaj czy on nie ma z kim iść? Jeśli wiesz, że nie, to może daj mu jakąś aluzję? No i wystaw rękę pierwsza... Niech myśli, że jest górą, ale i tak będziesz wiedzieć, że ty jesteś porządniejsza ![]() "Słuchaj X wiemy jaka jest sytuacja między nami. Naprawdę nie chcę żeby tak było, bo za bardzo Cię lubię i za dużo dla mnie znaczyłeś. Ale jeśli nie miałbyś z kim iść, to ja jestem zawsze chętna, bo było by mi miło móc się z Tobą tam pojawić"... I jemu zrobi się miło i podejrzewam, że Tobie lżej...
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Idz na imprezke z tym z kim bedziesz sie swietnie bawic- ja zaluje na maxa ze poszlam z moim (juz teraz bylym) chlopakiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiam zaległości i odpowiadam na starsze
![]() Ja sukienkę zaczęłam szyć 1,5 miesiąca przed,bo mnie koleżanki straszyły,że one będą szyły 2 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ok,dziekuje za odpowiedzi
![]() Juda-az wstyd przyznac,ale...naprawde na bylym konczy sie swiat.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
chciałam spytać dziewczyny,które miały już studniówki o tradycje studniowkowe tylu czerwone majtki,które wkłada sie także na mature.czy znacie jeszcze jakieś?
Na studniowke chcemy z klasa sale udekorować w kolorach białym,srebrnym i różnych odcieniach niebieskiego.nie mamy jeszcze żadnej konkretnej koncepcji typu:misato noca,niebo,piekło czy coś.ale na pewno bedzie w tych kolorach.może też miałyscie w nich udekorowane sale i mogłybyście podsunąć mi jakieś fajne pomysły no ozdoby,oswietlenie czy cos innego co bardzo Wam sie spodobało na waszej studniowce?Bede wdzieczna za wszystkie podpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Co do przesądów - lepiej o nich nie wiedzieć i nie zatruwać sobie tym głowy
![]() ![]() Co do dekoracji - mój bal był na hali w szkole (taka tradycja). Dekoracje robilismy sami. Powiem szczerze - to była najokropniejsza dekoracja pod słońcem!! Wystrój a'la jaskiniowcy.... ![]() ![]() Tylko jeden element dekoracji był super - lampki (choinkowe ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Moi znajomi chociaż rozstali się przed studniówką byli na niej razem. Ja też zaczęłam się szykowac 3 tygodnie przed.
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
A i majtki czerwone kupione w dzień studniówki- bo całkowicie o nich zapomniałam- a matura na 5!!! Ale bez przesady nie byłam w nich w każdy dzień- heheheheheheh
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
🦄
|
Ja szyłam u krawcowej tylko bluzkę- spódnicę kupiłam
![]() Też zapraszałam swojego byłego, ale żałuję, bo zrobił potem cyrk, że chcę do niego wrócić (oczywiście nie chciałam), więc w końcu poszłam z kim innym. Nie polecam byłcyh chłopaków, szczególnie takich, z którymi ma się takie-o stosunki. Chyba lepiej będziesz bawić się z dobrym kolegą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Marigold- gdzie mieliście imprezę- bo my w tym głupim Compact- Okocim
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
🦄
|
Majkuś, w Hotelu Rzeszów. W Compakcie miałam półmetek i wiem, jaki tam koszmar. W ogóle byłam tam raz na disco- masakraaaa :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Radę jaką mogę Ci dać to jeżeli już znasz datę 100dniówki to radzę umówić się do fryzjera
![]() ![]() ![]() ![]() Na 100dniówce 2 lata temu byłam właśnie z moim ex... Mimo, że nie byliśmy już ze sobą kilka dobrych miesięcy... Powiedział mi, że to też pomysł Jego Mamy, bo Jego Mama stwierdziła, że byłam najlepsza z tych Jego wszystkich "bliskich koleżanek" i mnie bardzo lubiała ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
No właśnie- czyli pewnie chodziłaś do 2?? Bo tam to juz tradycja Hotel Rzeszów.
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
🦄
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
A ja jeszcze w Rzeszowie nie urzędowałam- heheheheh- a w dziurze Sokołów Młp.
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
🦄
|
Heheheh, czemu od razu dziurze?? Jedna panienka ode mnie z klasy z LO była właśnie stamtąd
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
🦄
|
No i tak wszystko zależy od nastawienia, znajomych, itp. itd. a nie miejsca... No ale ja strasznie nie chciałam mieć w Compakcie. Nie podoba mi się tam i już :P Swoją drogą z Hotelu też nie do końca byłam zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Dokładnie od ludzi dużo zależy- czy znajomi będą akuratnie w dobrym nastroju, czy kelnerzy nie zabiorą podstołowych hyhy- wiadomo - a że akurat byli i nie znaleźli- to mi wcale nie przeszkadzało...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.