|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Psychoterapia - co, jak, i u kogo? (Gdańsk)
Hej, bardzo potrzebuję pomocy i porady, najlepiej od osób, które uczęszczały już kiedyś na psychoterapię i/lub do lekarza psychiatry.
Ponad rok temu miałam pierwszą wizytę u psychiatry. Przechodziłam przez dość spore załamanie, spowodowane głównie jedną sytuacją, chociaż moje problemy piętrzyły się latami i nic z nimi nie robiłam. W skrócie: zaczęłam brać leki (SSRI, dokładniej Mozarin - najpierw 10 mg, w maju zwiększono mi dawkę do 15 mg z racji pogorszenia nastroju), dostałam skierowanie do psychologa. Diagnoza: osobowość chwiejna emocjonalnie, skłonności depresyjne, podejrzenie choroby afektywno-dwubiegunowej. Duża skłonność do używek (mam z tym ogromny problem). Dostałam skierowanie na psychoterapię, wg psychiatry jest konieczna, ponieważ same leki nie są w stanie mi pomóc. Niestety, kolejka do psychoterapeutów NFZ jest ogromna. Po miesiącach czekania postanowiłam poszukać kogoś na własną rękę, prywatnie. Jednak nie mam kompletnie pojęcia, gdzie i jak znaleźć kogoś dobrego. Osobę, która jest wyszkolonym psychoterapeutą, nie tylko psychologiem. Proszę Was o pomoc, ponieważ wolałabym kogoś sprawdzonego - kogoś, kto będzie w stanie rzeczywiście mi pomóc, kogoś kto nie zbagatelizuje moich problemów. Poza tym, chciałabym zapytać - jak taka psychoterapia właściwie wygląda? Na czym polega? Będę wdzięczna za każdą pomocną odpowiedź. PS. Przeszukiwałam już forum, niestety nie znalazłam konkretnej odpowiedzi.
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Psychoterapia - co, jak, i u kogo? (Gdańsk)
napisz priv mogę polecić kilka osób
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.