![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Spełniacie się w domu?
Kochane wizazanki spełniacie siew domu jako gospodynie domowe matki i żony???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Spelniacie sie w domu
Nie. Spełniam się w domu i pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jako żona i owszem, dwie pozostałe role to nie moja bajka
![]() Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności zawodowej, siedzenie w domu przerabiałam przy okazji zmiany pracy (szukania nowej) i gdybym mogła o tym decydować to nigdy więcej. Edytowane przez 201803090921 Czas edycji: 2016-02-18 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie! Chyba bym kota dostała siedziąc w domu, matkując i "gospodarząc".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Oj tak, ja sie wiele lat spelnialam.
teraz mi sie nie chce jak wracam zmeczona po pracy do domu i tylko ja musze sprzatac bo sie pozostale panstwo nie poczuwa :-( wiec mieszkanie wyglada jak wyglada. Kolezanka mowi ze mam czysciutko i przytulnie, a ja widze ze jest syf choc nadal przytulnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;55916581]nie, ale jako kierownik i partnerka i owszem.
![]() O, to, to! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja sie spelniam w roznych rolach, takze jako gospodyni domowa, matka, zona, ale tez jako np namietny czytelnik ksiazek, bardzo nieprofesjonalny "sportowiec", wolontariusz i w wielu jeszcze rolach, dlaczego nie. Nie jestem czlowiekiem, ktory musi miec zycie ustawione godzinymi pracy, zeby sie nie nudzic i robic cos fajnego.
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego nie? Wszystko co robimy w zyciu czegos nas uczy, na cos sie przydaje, moze byc fajne, sprawiac nam radosc, tylko trzeba miec odpowiednie nastawienie. Uwazam, ze zadna praca nie hanbi, ta w domu takze (wrecz przeciwnie, to co robimy w domu robimy dla siebie i swojej rodziny, ludzi, ktorych kochamy najbardziej na swiecie, wiec powinno byc dla nas najwazniejsze) i owszem, mozna sie w niej spelniac.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dokladnie LUBA zgadzam sie z toba w 100%,a podobnie jak ty jestem molem ksiazkowym bardzo lubie czytac autobiografie heh zbaczamy z tematu o ksiazkach mozemy popisac podforum jak bys chciala😚😚😄
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Nie. Czekam z utęsknieniem aż skończy mi się urlop macierzyński i będę mogła wrócić do pracy. Słoiczki, gary, sprzątanie, obiady, spacerki, dresy, szlafrok to nie dla mnie.
Źle się czuję i chcę żeby ten okres się jak najszybciej skończył. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dla mnie to za mało. Szukam więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Moja Mama 50+ powiedziała, że gdyby mogła cofnąć czas, nie poszłaby na taki układ, by być tylko gospodynią domu. Zrezygnowała z pracy, która była jej pasją i poświęciła się całkowicie rodzinie.
Niestety rzadko kiedy daje to satysfakcję, ponieważ jest to najnormalniej w świecie "za mało" aby dać poczucie spełnienia jako człowiek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze dlatego, ze ani sie nie "poswiecalam" ani "calkowicie". Moja dluga przerwa w pracy zawodowej byla przemyslana, podjeta calkowicie swiadomie i weszlam w nia z jakims planem na siebie, zycie rodzinne i wycisnelam ten czas jak cytryne. ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedy ja decydowałam się na dzieci, wiedziałam z czym to się wiąże. tzn około roczna przerwa w pracy (x2 z przerwą bo dwójka). dla mnie nie był/jest to lekki czas. dzieci są super, ale to nie mój sposób na życie. praca zawodowa jest dla mnie bardzo ważna i bardzo boleję, nad tym, że nie mogłam/mogę pracować chociaż na pół etatu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Nie. Radością mnie napawa fakt, ze macierzyński się skończył i mogłam wrócić do pracy. Nie cierpię prac domowych, nie lubię gotować, prasowac, odkurzac. Jestem złą żoną i matką bo nigdy z własnej nieprzymuszonej woli nie zostalabym kurą domową, nie i koniec.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
I w domu i w pracy sie spelniam, ale potrzebuje miec po rowno czas na dom, prace i swoj wlasny rozwoj (czy to fizyczny czy intelektualny). Wtedy czuje sie najlepiej.
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Aktualnie moje życie opiera się na opiece nad dzieckiem i "byciu gospodynią", ale w tym i w tym pomaga mi mąż, choć, jako że ja nie pracuję zawodowo, to większość obowiązków spoczywa na mnie.
Ale przyznam, że brakuje mi czegoś, jednak to raczej chodzi o ludzi niż pracę zawodową. Choć uwielbiam się uczyć, zdobywać jakieś doświadczenia. Na szczęście można to robić i w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja bym się chyba mogła tak spełniać. Praca zawodowa nie jest mi wcale niezbędna do szczęścia. Pracuję dla pieniędzy, nie dla satysfakcji z samej pracy. Jak by nie była atrakcyjna, ta praca, to jednak mam jeszcze bardziej atrakcyjne rzeczy do robienia w wolnym czasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dot.: Spełniacie się w domu?
Ja tam mogłabym siedzieć w domu....mam wiecej ciekawych rzeczy w domu do zrobienia niż w pracy...w pracy sie nudzę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zasadzie dostosowałam sobie rolę gospodyni domowej i żony (bo matką jeszcze nie jestem) i w takiej, odpowiedniej formie, sprawia mi dużo radości. Lubię gotować, dbać o dom (choć nie jakoś przesadnie) i coraz więcej radości sprawia mi jego aranżacja. Sprzątanie, takie generalnie działa antydepresyjnie, kiedy mam zły nastrój i "wszystko jest na nie". Lubię też przyjmować gości ![]() Co do bycia żoną, rozumiem to poprzez radosne spędzanie ze sobą wolnego czasu, wspólne zajmowanie się domem, wspieranie się we wszystkim, także w pracy. To takie maszerowanie przez życie ręka w rękę. Lubię mojego męża, więc bycie razem mnie cieszy, uszczęśliwia. W roli matki się nigdy nie widziałam, może kiedyś... Co nie oznacza, że nie spełniam się w innych rolach w życiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
y
Cytat:
Podoba mi się Twój post, a w szczególności słowo "dostosowalam". Ja też byłam i jestem na etapie dostosowywania życia do siebie tz. i domu i pracy...chociaż coraz częściej czuje, że brakuje mi zasad...tego czym się kiedyś kierowałam, standardów.... świadomości, że coś muszę bo tak trzeba. To jest potrzebne w życiu bo je stabilizuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Gotowanie - owszem. Ma w sobie coś artystycznego, często próbuje nowych rzeczy, czuję satysfakcję, jem zdrowo. Nie jest to jakaś pasja, ale z domowych obowiązków, niewątpliwie jest najbardziej kreatywne.
Sprzątanie z kolei to dla mnie syzyfowa, niekończąca się praca - nawet jak wyszoruje w niedziele kuchnię i lśni, w poniedziałek znowu trzeba j.ą posprzątać. Dziś okna umyte, a jutro pada... sprzątam, lubię jak jest czysto, ale sama czynność to dla mnie niezbyt przyjemny obowiązek. Po prostu, włączam audiobooka i jakoś idzie. Typową gospodynią domową nie byłam nigdy (nie mam dzieci) i nie mogłabym być. Nie jestem karierowiczką, aler na myśl, że miałabym siedzieć tylko w domu z dziećmi robi mi się słabo. Nie dla mnie takie życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Ja się spełniam jak w nim siedzę, ale jak tylko mam możliwość żeby wyjść korzystam z tego. Często się mówi... masz 30 lat i dziecko tego i tamtego Ci nie wypada... ale dlaczego. Mam dziecko i jestem szalona ale i staram się być dobrą matką. Przynajmniej moje dziecko nie będzie miało nudnej mamy :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
To zależy czy jest się przez własnego faceta zamkniętą w złotej klatce. Jeśli każde wyjście kończy się pretensjami i podejrzeniami, to trudno czuć się spełnioną kobietą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.