|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czy da się bez maszyny?
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy da się bez maszyny?
a chcesz uszyć pokrowiec?
mnie się wydaje że prawie wszystko da się szyć ręcznie, tyle że ilość pracy, którą trzeba w to włożyć jest duża przy dużych gabarytach, no i jeszcze materiał, jak będzie "twardy" to palce będą boleć... a żeby ładnie wyglądało, to trzeba by równo szyć, nie każdy umie... ale myślę że jak będziesz się starać to czemu nie... w końcu kiedyś wszystko szyto ręcznie ![]() a z maszynami to też jest tak, że nie każda maszyna przeszyje grubszy materiał - ja niby mam starego łucznika, które uważa się za mocne maszyny jak na domowe, a jak szyłam materiał coś jak dżins + sztruks, to dwie warstwy super, ale więcej to miałam problemy... jeśli nie zależy Ci na "zdejmowalności" to może korzystniej (przynajmniej cenowo) byłoby kupić taki zszywacz do tapicerki - albo może ktoś ze znajomych ma i by Ci pożyczył - i w ten sposób połączyć kawałki materiałów na meblu...
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy da się bez maszyny?
Dzięki wielkie za odpowiedź
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.