|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
antykoncepcja - RIGEVIDON
czy któraś z Was przyjmowałą te pigułki antykoncepcyjne? jak sie po nich czułyście no i najważniejsze czy rzeczywiście są akuteczne? Mi lekarz dzisiaj wypisał na nie recepty i powiedział, że jesli złe samopoczucie utrzymywałoby się p[rzez dwa miesiace to zmieni je na inne. Proszę o wypowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: antykoncepcja - RIGEVIDON
Ja stosuję Rigevidon od prawie pół roku i czuję tak samo, jak przed tym, zanim zaczęłam brać tabletki. Zero skutków ubocznych, wzrostu masy ciała, czy bółów głowy. Nic. Wiadomo, że każdy jest inny, ale spośród osób, które również biorą te tabletki, nie słyszałam żadnych złych opinii, w przeciwnieństwie np. do Cilestu, po którym ja i kilka moich kolezanek czuło się źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja równiez brałam te tabletki, jednak mój organizm nie bardzo je tolerował...To chyba zalezy od organizmu każdej kobiety- ja np. byłam zadowolona z Cilestu, natomiast moj koleżanka kompletnie się z tym niezgadzała.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja biorę Rigevidon już prawie 2 lata.Nie odczuwam żadnego dyskomfortu-tzn. tycie itd. jest super,miesiączki mi się zmniejszyły-tzn. są mniej obfite i trwaja tylko 3 dni a nie jak wcześniej trwały prawie 6
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja brałam je przez ok pół roku i okropnie bolała mnie po nich głowa, ntoryczne bole głowy, a co do skutecznosci no to narazie mama nie jestem
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja brałam je jakis czas.
Przez pierwsze dwa miesiące, po kilku pierwszych tabletkach wymiotowałam w nocy (brałam tabletki o 18)... W czasie okresu cholernie bolał mnie żołądek.... Wrr;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Rigevidon to przestarzały środek. Był już teki 6 lat temu, kiedy ja zaczynałam brać tabletki. Lekarka przepisała mi je jak mniemam w trosce o moja studencką kieszeń. Czułam się ok, ale po kilku miesiącach zaczęłammieć krwawienia w trakcie brania, a w przerwie nie miałam krwawień. Poszłam do innego lekarza , który złapał się za głowę i stwierdził, ze jeśli chcę zachować wątrobę w jakim takim stanie, to muszę zmienić tabsy. Zresztą słyszałam też o lekarzu, który odmawia wypisania Rigevidonu,ze względu na jego szkodliwość
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja brałam Rigevidon jakieś 7 lat temu, ale tylko przez dwa miesiące. Miałam niesemowite bóle głowy, bolał mnie też żołądek i było mi ciągle niedobrze. Także i ja sama chciałam je przestać brać i lekarz stwierdził że to konieczne. Po nich o ile dobrze pamiętam brałam Mercilon, a potem Logest. Oba o niebo lepsze od Rigevidonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A ja brałam Rigevidon przez 4 misiące i nieodczuwałam żadnych bólów i żadnych skutków ubocznych. Nie tyłam co mnie bardzo cieszy i sądzę, że do nich wrócę!
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja również będę broniła Rigevidonu-tak jak pisałam wcześniej biorąc je prawie 2 lata..nie miałam żadnych skutków ubocznych. Suepr się czułam i w ogóle. Kiedyś chciałam je zmienić. na wizycie u lekarza powiedziałam to, jednak lekarz powiedział mi że skoro dobrze je toleruję to po co zmieniać tabletki na innne po których moge się fatalnie czuć
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Pan doktor na naszym forum ginekologicznym wypowiadał się kiedyś na temat tabletek II generacji i jego zdaniem są częśćiej lepiej tolerowane od tych nowszych. Wszystko zależy od organizmu.
Ja prawie rok brałam Harmonet (nowsza generacja....) i czułam sie po nich fatalnie, teraz biorę Rigevidon i jestem bardzo zadowolona ![]() Ps.Co do 'skuteczności' to przecież wszystkie tabletki tego typu mają ją prawie taką samą... Chociaż nigdy nie będzie to 100%, ale chyba decydując się na współżycie mamy świadomość, że w 100% pewnej metody NIE MA. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
no to mnie troszkę postraszyłyście niektórymi wypowiedziami. Mam jednak nadzieję, ze będę się dobrze czuła, choć wiadomo, ze przez pewien czas moze nie być najlepiej, bo mimo wszystko organizm musi się przystosować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja tak "psychologicznie chyba" czułam się dziwnie w trakcie 1 opakowania,ale na dzień dzisiejszy myślę że to było raczej dlatego że koleżanki mi wmawiały że utyję i takie tam "******łki" hehe..ale później jakoś całkiem normalnie się czułam
![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
ja biorę je już 7 rok
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja po nich sporo przytyłam co nie zdażało mi się po żadnych innych tabletkach (normalnie mam wręcz problemy żeby troszke przytyć) a poza tym miałam straszny wysyp na twarzy. Baaardzo źle kojarzą mi się te tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.