Studniówka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-27, 17:02   #1
zuzannv
Przyczajenie

Studniówka

Czy uważacie ,że jeśli będę jedyna osoba z klasy ktora nie pojdzie na studniówkę, to bede zalosna? Po prostu nie przepadam za swoja klasa a moje znajome mowia mi zebym sie nie przejmowała i jak nie mam ochoty isc to zebym nie szła... Tylko najgorsze w tym bedą próby ,ktore bedą w trakcie lekcje i bede siedizala sama i troche sie tego boje.
zuzannv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 17:26   #2
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Dot.: Studniówka

Cytat:
Napisane przez zuzannv Pokaż wiadomość
Czy uważacie ,że jeśli będę jedyna osoba z klasy ktora nie pojdzie na studniówkę, to bede zalosna? Po prostu nie przepadam za swoja klasa a moje znajome mowia mi zebym sie nie przejmowała i jak nie mam ochoty isc to zebym nie szła... Tylko najgorsze w tym bedą próby ,ktore bedą w trakcie lekcje i bede siedizala sama i troche sie tego boje.
Myślę, że koniec końców, nie będziesz jedyna. Też nie przepadałam za swoją klasą i w sumie żałuję, że się nie wyłamałam, bo było średnio. U mnie też jedna dziewczyna siedziała bo nie szła, a teraz zrobiłabym to samo. Nie chcesz, nie idź. Miałam 100% bardziej wystrzałowe zwykłe imprezy niż ta przereklamowana studniówka.

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 18:14   #3
stesia
Zakorzenienie

a niby czemu miałabyś być żałosna? jeśli nie masz ochoty to nie widzę najmniejszego powodu żebyś szła, nawet jeśli oni będą uważać że jesteś żałosna bo nie poszłaś, to według mnie żałosne będą te osoby które będą tak uważać. no i skąd w ogóle pewność że tylko ty nie chcesz iść?
stesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 18:58   #4
Donatella_Rosa
Zadomowienie

Nie będziesz żałosna i sądzę, że z czasem znajdzie się więcej osób, które nie będą chciały iść. I tak z ciekawości: nauczyciele u Was naprawdę zgadzają się na puszczanie wszystkich uczniów na próby w czasie lekcji? I to w klasie maturalnej? W liceum do którego ja chodziłam by to nie przeszło.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Stary 2016-09-27, 19:38   #5
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Nie ma nic żałosnego w tym, że ktoś nie ma chęci iść na studniówkę.

Swoją drogą też się dziwię, ze jakieś próby odbywają się kosztem zajęć w maturalnej klasie, chyba, że są to próby poloneza na lekcjach WFu.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 20:10   #6
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Czy uważacie ,że jeśli będę jedyna osoba z klasy ktora nie pojdzie na studniówkę, to bede zalosna? Po prostu nie przepadam za swoja klasa a moje znajome mowia mi zebym sie nie przejmowała i jak nie mam ochoty isc to zebym nie szła...
Nie chcesz, to nie idź. Nie ma niczego żałosnego w niepójściu na studniówkę.

Cytat:
Tylko najgorsze w tym bedą próby ,ktore bedą w trakcie lekcje i bede siedizala sama i troche sie tego boje.
No to posiedzisz sama i sobie odpoczniesz, nic złego Choć jak znam życie, to część nauczycieli będzie oczekiwała, że podczas prób odbywających się w czasie będziesz brała czynny udział.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Swoją drogą też się dziwię, ze jakieś próby odbywają się kosztem zajęć w maturalnej klasie, chyba, że są to próby poloneza na lekcjach WFu.
U mnie właśnie tak było – część prób odbywała się na lekcjach WF-u (a część poza godzinami lekcyjnymi).
Stary 2016-09-27, 20:24   #7
nalezedociebie
Zakorzenienie

Ja na swojej nie byłam, nie żałuję.

nalezedociebie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 20:56   #8
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Ja też na swojej nie byłam i nie żałuję

U mnie próby były na wf-ie, na zwykłych lekcjach i po lekcjach - z partnerami jeszcze czego, żebym marnowała swój cenny czas po lekcjach i jeszcze do tego zmuszała partnera, który ówcześnie pracował i już na zawołanie miał lecieć bo panny sobie wymyśliły, że musi być tak skomplikowany układ, że trzeba targać swojego partnera na próby

u mnie nie poszło więcej niż 1 osoba... bo panny były tak zaaferowane, że cena skakała od 200zł do 450zł plus oczywiście wymagania względem prób i czego tam jeszcze świta klasowa nie wymyśliła to nagle pół klasy się wykruszyło i się nie dziwię
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 21:16   #9
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Nie byłam i żyję
trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 21:41   #10
seansean
Przyczajenie

Po co masz iść i się męczyć. Nie bądź konformistką.
Stary 2016-09-27, 22:08   #11
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez trzyrazypiec Pokaż wiadomość
Nie byłam i żyję
Ja byłam. O którejś tam godzinie zwinęliśmy się z częścią towarzystwa by kontynuować zabawę w klubie bo już wytrzymac nie szło

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-27, 22:13   #12
arturek9533
Przyczajenie

Nie warto przejmować się takimi pierdołami, nie chcesz to nie idziesz proste. Mój brat był było nudno, ale nie żałował, a moim zdaniem nie ma powodu do wstydu.
arturek9533 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-28, 12:19   #13
helis
Raczkowanie

Hejka ! Z racji tego , że również nie będę szła na studniówkę i zmagam się z podobnymi obawami na pewno nie powiem Ci , że będziesz w takiej sytuacji żałosna , bo wtedy napisałabym to o samej sobie . Napiszę Ci teraz kilka słów otuchy , które otrzymałam od bliskich mi osób .
1.Czy jest sens przejmować się osobami , które za 3 miesiące po tym wydarzeniu Ci nawet "Cześć" nie powiedzą ?
2. Mówi się , że to jedyna taka noc w życiu , ale tak na prawdę dużo fajniejsza może być imprezka z kolegami ze studiów w przyszłość i za dużo mniej pieniędzy i to właśnie może być najlepsza noc w życiu .
3. Ja będę mieć akurat próby ogłaszane zapewne na stronie internetowej i u mnie w szkole są to 2 dni na większości lekcji , więc mam zamiar w tym czasie zostać w domu i się pouczyć do matury , albo cokolwiek , a jeśli nie będziesz mieć tego ogłoszone to możesz chociażby w tym czasie posiedzieć na korytarzu itp.
4. Teraz studniówki kosztują u mnie np:. za 500 złotych dla osoby , która idzie sama , bez osoby towarzyszącej , więc jeżeli wiesz , że się nie będziesz dobrze bawić to myślę , że lepiej jest wydać tę pieniądze na np:. weekendowy wypad w góry z koleżankami przed maturą i się naprawdę dobrze bawić .
5. Jest masa osób , które znam , które nie brały udział w studniówce : żyją , mają się dobrze , studiują super kierunki i nie żałują tego , że nie wzięły udziału w studniówce .

Nigdy bym nie poradziła osobie , która nie idzie tylko ze względu na np:. brak partnera , aby nie poszła , bo wiedziałabym , że koniec końców dobrze by się bawiła , ale jeżeli twój powód tak jak mój jest bardziej złożony to uważam , że nie ma sensu iść tylko dlatego , "☠że tak wypada " .
helis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-28, 15:06   #14
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez helis Pokaż wiadomość
Hejka ! Z racji tego , że również nie będę szła na studniówkę i zmagam się z podobnymi obawami na pewno nie powiem Ci , że będziesz w takiej sytuacji żałosna , bo wtedy napisałabym to o samej sobie . Napiszę Ci teraz kilka słów otuchy , które otrzymałam od bliskich mi osób .
1.Czy jest sens przejmować się osobami , które za 3 miesiące po tym wydarzeniu Ci nawet "Cześć" nie powiedzą ?
2. Mówi się , że to jedyna taka noc w życiu , ale tak na prawdę dużo fajniejsza może być imprezka z kolegami ze studiów w przyszłość i za dużo mniej pieniędzy i to właśnie może być najlepsza noc w życiu .
3. Ja będę mieć akurat próby ogłaszane zapewne na stronie internetowej i u mnie w szkole są to 2 dni na większości lekcji , więc mam zamiar w tym czasie zostać w domu i się pouczyć do matury , albo cokolwiek , a jeśli nie będziesz mieć tego ogłoszone to możesz chociażby w tym czasie posiedzieć na korytarzu itp.
4. Teraz studniówki kosztują u mnie np:. za 500 złotych dla osoby , która idzie sama , bez osoby towarzyszącej , więc jeżeli wiesz , że się nie będziesz dobrze bawić to myślę , że lepiej jest wydać tę pieniądze na np:. weekendowy wypad w góry z koleżankami przed maturą i się naprawdę dobrze bawić .
5. Jest masa osób , które znam , które nie brały udział w studniówce : żyją , mają się dobrze , studiują super kierunki i nie żałują tego , że nie wzięły udziału w studniówce .

Nigdy bym nie poradziła osobie , która nie idzie tylko ze względu na np:. brak partnera , aby nie poszła , bo wiedziałabym , że koniec końców dobrze by się bawiła , ale jeżeli twój powód tak jak mój jest bardziej złożony to uważam , że nie ma sensu iść tylko dlatego , "☠że tak wypada " .
ILE??????? 500zł ZA OSOBĘ?

tyle to się nawet na weselu nie płaci ani za talerzyk, ani do koperty....
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-28, 15:19   #15
Limonka2738
Zakorzenienie

Ja byłam, nie wiem w sumie po co. Klasy swojej nie lubiłam z wzajemnością.

Czytałam książkę.

Nie warto, serio. Były u mnie osoby, które nie przyszły i jakoś nikt ich nie wyśmiewał.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-28, 16:16   #16
helis
Raczkowanie

Cytat:
ILE??????? 500zł ZA OSOBĘ?

tyle to się nawet na weselu nie płaci ani za talerzyk, ani do koperty....
Stary 2016-09-28, 20:27   #17
zupa_grochowa
Rozeznanie

Ja nie byłam, jako chyba jedyna z klasy i też nie żałuję. Mimo że koleżanki wywierały naciski a wychowawczyni kazała się tłumaczyć na godzinie wychowawczej z mojej decyzji, to nawet mi głupio nie było. Nawet nie to, że byłam mało towarzyska czy że nie lubiłam się z klasą. Po prostu nie interesowała mnie ta forma imprezy. W sumie nawet nie widziałam zdjęć ale słyszałam że było średnio fajnie. Po zakończeniu roku szkolnego poszłam z klasą na piwo i wystarczy
Stary 2016-09-28, 20:36   #18
LanaFlo20
Rozeznanie

Ja też nie byłam. Jakiś czas wcześniej zmarł mój tata i jakoś nie miałam nastroju, żeby się tam udawać a poza tym słyszałam, że nie było czego żałować, bo część towarzystwa mocno się wstawiła i odstawiała różne ekscesy. Poza mną nie poszło jeszcze kilka osób, ale nikt nikogo nie wyśmiewał, wychowawczyni też nie drążyła tego tematu. Nie chcesz, to nie idź
LanaFlo20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-28, 20:38   #19
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez zupa_grochowa Pokaż wiadomość
(…) wychowawczyni kazała się tłumaczyć na godzinie wychowawczej z mojej decyzji (…)
Straszne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-28, 21:45   #20
fcd2e403d74287f117e7a506dac96c8726e1bb0f_60889772e2e8a
Konto usunięte

Ja też nie byłam na studniówce z tego samego powodu i nie żałuję, została mi kasa którą musiałabym wydać na sukienkę, fryzjera, makijaż i opłaty i zaoszczędziłam kupę nerwów. Po co zmuszać się do czegoś czego nie chcesz tylko dlatego, że tak robią inni? Fajnych wspomnień i tak mieć nie będziesz, to tylko studniówka, nic ważnego.
fcd2e403d74287f117e7a506dac96c8726e1bb0f_60889772e2e8a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-28, 21:58   #21
phideaux
Wtajemniczenie

Nie byłam na swojej, wszyscy mówili, że będę kiedyś żałować, nigdy nie pożałowałam Jak nie chcesz, to nie idź.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości