|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mity odnośnie ciała po anoreksji.
Mam pytanie i chciałabym poddać je dyskusji
![]() Czy uważacie, że waga może się rozejść? Mam na myśli to, że po przybraniu poszło mi mocno w uda, brzuch. Dużo osób mówi mi, że się rozejdzie. Jest coś takiego w ogóle możliwe? ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Mam takze jeszcze jedno pytanie: Czy jeśli przed anoreksją miało się nadwagę (1-2kg za dużo) to czy można do niej wrócić czy organizm zatrzymuje się już na tej swojej wybranej, zdrowej i nadwaga nam nie zagraża? Czy anorektyczki już na zawsze zostają szczupłe i mają szybszy metabolizm? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mity odnośnie ciała po anoreksji.
Cytat:
Głodzenie zwalnia metabolizm, więc teoria szybszego metabolizmu odpada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mity odnośnie ciała po anoreksji.
Cytat:
![]() Nadwaga zagraża każdemu, waga się nie zatrzyma. Oragnizm najczęściej dąży do najwyższej wagi jaką miałaś. Czyli np. jeśli ważyłaś 50kg to właśnie do tej wagi będzie dążył organizm. Anorektyczki mają zwolniony metabolizm, rozleniwiony i przy normalnym jedzeniu na początku szybciej tyją, dopiero później wszystko się normuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.