|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
fakisiowycukierek
|
Z niebieskiego do naturalnego koloru...
Witam wszystkie wizażystki.
Zwracam się do was z zapytaniem odnośnie farbowania/dekoloryzacji włosów. Aktualnie mam niebieskie włosy i czas powrócić do naturalności( doszłam do wniosku, że psuje mi to czasami mój całokształt i ludzie biorą mnie za kogoś kim nie jestem co zaczęło mi przeszkadzać) i tutaj zaczynają się schody... nie wiem kompletnie jak się za to zabrać, rozglądam się za jakimkolwiek fryzjerem ale nie wiem czy ktokolwiek podejmie się tej próby. W koloryzacji włosów jestem cienka. Dodam, że mam włosy rozjaśniane. Poniżej zamieszczam zdjęcie. Czy ktoś może poradzić radą ? PS: Dodaje zdjęcie również koloru który mnie interesuje i do którego chce dojść( ten pośrodku) Edytowane przez fakisiowycukierek Czas edycji: 2016-09-14 o 17:30 Powód: załącznik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z niebieskiego do naturalnego koloru...
Cytat:
Najpierw musisz to wypłukać lub rozjaśnić. Później dopiero można to przykrywać farbą. Myślę, że coś z miedzianym pigmentem będzie najlepsze, ale też bez przesady. Może np. 6.42? Widzę, że Majirel ma taki odcień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
To toner? Farba?
Najpierw musisz to wypłukać lub rozjaśnić. Nie których kolorowych farb\tonerów nie można że tak powiem "wypłukiwać" rozjaśniaczem. Jeśli masz zmywalny kolor to spróbuj szamponów oczyszczających |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
no przyznam, że kolor niesamowicie intensywny. Obawiam się, że cały zabieg będzie dość długotrwały, dlatego najlepiej wybierz jakiegoś doświadczonego fryzera, który nie zrobi Ci krzywdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.