|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Studia - dylemat odnośnie kierunku
Witam serdecznie!
![]() Zapisałam się na dwa kierunki studiów. Pierwszym moim wyborem były finanse i rachunkowość. Ten kierunek chodził za mną od dłuższego czasu. Robienie obliczeń mnie relaksuje, a poza tym widzę siebie w przyszłości przy biurku. Nie byłam pewna, że się dostanę, dlatego zgłosiłam się również na zarządzanie. Ten wybór był impulsem. Szczerze nie wiem nawet, czego konkretnie dotyczą te studia. Przeżyłam dzisiaj szok, bo dostałam się na oba kierunki. Teraz zaczął mi się robić mętlik w głowie. Czuję, że ciągnie mnie bardziej do FiR, ale może te zarządzanie byłoby lepszym pomysłem. Potrzebuję pomocy z wyborem. Ktoś może studiował któryś z tych kierunków? Jak wyglądają studia na każdym z nich? Czy jest trudno na tych kierunkach? Chciałabym mieć jak najwyższe oceny, podchodzę bardzo ambitnie do tych studiów i zastanawiam się,czy będę mogła utrzymać wysokie oceny i równocześnie nie rezygnować z życia prywatnego. Dziękuję z góry za każdą opinię, radę i pomoc! ![]()
“Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore.” Edytowane przez Miss_Impatient Czas edycji: 2019-07-16 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Studia - dylemat odnośnie kierunku
Lepiej idź na FiR, to konkretna widza. Zarządzanie jest trochę o wszystkim i o niczym, przez co uchodzi za najłatwiejszy kierunek z ekonomicznych. Studiowanie zarządzania może i mogłoby mieć sens, gdybyś miała czym zarządzać, tzn. jakiś pomysł na własny biznes. Jak chcesz po prostu siedzieć za biurkiem i nieźle zarabiać, to idź na FiR i zostań księgową.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
“Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore.” |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie wybierz FiR. Na zarządzaniu sporo jest teorii, szeroki zakres przedmiotów, tylko trochę liczenia (tyle co trzeba, czyli mikro, makro, rachunkowość zarządcza czy inne postawy). Na FiRze dostaniesz już konkretną wiedzę w tym zakresie, która docelowo przygotuję cię do pracy chociażby w biurze rachunkowym. Mam na swoim zarządzaniu absolwentki FiRu które chciały coś zmienić zmęczone I stopniem a teraz mówią że żałują tej zmiany.
![]() Trudność kierunku... to zależy od wielu czynników - na jakiego prowadzącego trafisz, czego będzie wymagał, jakie zadania dla was przygotuje, jak sobie radzisz z liczeniem. Ciężko powiedzieć, bo ktoś trafi na mało wymagającego prowadzącego a ktoś może wylądować u największej kosy, która będzie robiła absurdalne zadania zupełnie nieprzydatne w pracy czy życiu codziennym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
“Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore.” |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Niestety czasami (albo i często) na studiach uczysz się wielu nieprzydatnych w późniejszej pracy rzeczy, więc na to i przedmioty ,,zapchajdziury" też się nastaw.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Wybierz na FiR. Skoro to Twój pierwszy wybór, to nie rozumiem, skąd to wahanie
![]() Usługi spawalnicze https://sursys.pl/uslugi/spawalnicze Edytowane przez justyna_jos_wizaz Czas edycji: 2022-09-20 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Wybierz FiR
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie finanse i rachunkowosc, bedziesz miec po tym o wiele konkretniejsze ukierunkowanie zawodowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.