![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Przyjażń z mężczyzną
hej,
wczoraj umowiłam się z dawnym przyjacielem na pogawędke po latach i doszliśmy do wniosku, że przyjażń męska jets trwalsza niz żeńska. Stwierdzilismy tez, że przyjaźń między mezczyzna, a kobietą rzadko wygasa. Że po kilku latach jest ze soba o czym rozmawiać, a kobiety zachowuja sie bufoniasto. Nie chce rozstrzygac tu kwestii, czy istnieje taka przyjażń. A czy ta przyjażń jest trwała? Ja osobiście mam mężczyzn za przyjaciól, niejednokrtoenie podczas tych przyjażńi przewineła sie wiele pseudo przyjaciólek. Jak Wy oceniacie przyjażń między dwoma płciami? Czy jest ona trwała? czy jest oparta na przyjażńi, a może czymś innym? Czy mezczyzna to idealny kompan? Itd. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyjażń
dla mnie taka przyjaźń nie istnieje, wiec nie mamy o czym rozmawiać
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Chyba kiedyś już było.
W przyjaźni damsko-damskiej i damsko-męskiej znajdą się przeszkody, chociażby to, że baby to baby ![]() Przeczytałam gdzieś kiedyś zdanie wiele dające do myślenia: przyjaźń damsko-męska jest możliwa tylko wtedy, kiedy obu stronom brakuje odwagi.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
mam jednego prawdziwego przyjaciela faceta, znamy sie od zawsze i wiem ze naprawde moge sie do niego zwrocic z kazdym problemem
ale to wyjatek - wczesniej mialam 'przyjaciela' ktory po pewnym czasie zerwal ze mna kontakt bo okazalo sie ze przyjazn mu nie wystarcz i zaangazowal sie bardziej niz ja czy jest trwala? chyba zalezy od tego czy i jak ja pielegnujemy, moze faktycznie potrafi dluzej i wiecej przetrwac niz przyjazn, jak to ujelas, pseudo przyjaciolek ale na to nie ma reguly
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie chodziło mi to czy istnieje. Tylko czy jest trwalsza. Ja uwazam, że isteniej,a podział świata na mężczyzn i kobiety nie istnieje. Przypomina się wtedy przedszkole, nie rozmawiało sie wtedy z chłopcami bo sa be i fe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Wiele razy zawiodłam się na "przyjaciółkach" więc mogę śmiało powiedzieć że faceci są lepsi do przyjaźni. Mam jednego takiego przyjaciela i zawsze możemy na siebie liczyć. Drugi przyjaciel to mój mąż.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co nie zmienia faktu, że lepiej mi się układają relacje z facetami, lubię z nimi spędzać czas, plotkować i takie tam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Także nie wierzę w taką przyjaźń..prędzej czy później któraś strona "coś" poczuje...takie jest to życie
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że przyjaźń damsko-męska jak najbardzieji istnieje i jest trwalsza niż ta pomiędzy kobietami. W mężczyznach nie zauważa się takiej zawiści, jaka często istnieje pomiędzy kobietami. Ja osobiście mam przyjaciela, do niedawna myślałam, że mam też przyjaciółkę, ale przeliczyłam się. I tym razem nie obyło się bez nieuzasadnionej zawiści z jej strony
![]() ![]() a na mojego przyjaciela mogę zawsze liczyć, jeśli chodzi o podwiezienie, jakąkolwiek pomoc. Cieszę się, że po prostu jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja miałam kilku takich facetów-przyjaciół, jednak wszystko po jakimś czasie rozpadało się...
Myślę, że trwałość zależy od nas samych bez względu na to czy to jest to przyjaźń damsko-męska, czy nie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od kilku dobrych lat mam przyjaciela - wiem, że cokolwiek by się nie działo -będzie przy mnie. "Nie tylko" dlatego, że od trzech lat jest moim chłopakiem. Mam dosyć zawiści, zazdorści itp. Przecież przyjaźń powinna być bezinteresowna ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jeden facet który kiedyś chciał coś kręcić ze mną powiedział mi takie słowa
" kobieta i mężczynz a moga być przyjaciółmi jeśli już poszli ze sobą do łóżka" Moim zdaniem to jest prawda.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja uwazam tez, że to piekne, gdy nasz TZ jets przyjacielem. Nie ma nic piekniejszego niz połaczenie przyjazni i miłoścui. Po wielu latach małzeństwa wypala się w nas ogień pożadania i pozostaje przyjaźń. Wtedy obok siebie mamy osobe, z która łacza nas nie tylko dzieci i podatki, ale tez przyjaźń.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Co z tego , że do siebie coś poczujecie. To nadal będzie przyjaźń. A co niby swojemu chłopakowi nie możesz się wyżalić i pogadać , bo ''to nie przyjaźń tylko kochanie''? Ja inaczej rozumiem przyjaźń. Z chłopakiem nie tylko można się całować ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestes w błędzie! Chyba,ze mówimy o partnerze na całe zycie, z którym tez nas łaczy przyjaźń. Ale tak to jest inanftylne. Przyjaźń jest bezgraniczna. Abstrahując od przyjażni, mam wielu qmpli, bo czesto przebywam z mężczyznami. Z nim tez powinnam się przespac by nazwac ich qmplami? smieszne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy z nim w łóżku nie byłam i nie będę a wiem, że poszedłby ze mną w ogiem - i odwrotnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorki za szczerośc, ale chcę wiedziec czy potwierdzasz to z autopsji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
lemoorka - wyraziłam swoje zdanie , mam do tego prawo i prosze nie pisz mi że to jest śmieszne.
Co to ma do tego czy poszłam czy nie? To nie ma żadnego związku. Uważam że kobieta i mężczyzna nigdy tak naprawdę nie będą do końca szczerze przyjaciółmi bo zawsze może być ryzyko że któreś z nich będzie chciało czegoś więcej. i tyle Suz, mówisz o kuzynie, to jednak jest rodzina więc troszkę inna sprawa.
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
to ze do chlopak i dziewczyna ktorzy sie ze soba przyjaznia poczuja cos do siebie nie jest niczym zlym, gorzej gdy jedna strona sie mocniej angazuje niz druga i nie potrafi zniesc odrzucenia i zrywa calkowicie kontakt - tak bylo w moim przypadku
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ok ok, trochę się nie zrozumiałyśmy
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę sie powtarzać, napiszę tylko, że mam dokładnie takie same zdanie na ten temat jak Ty. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie, ryzyko takie istnieje, ale dalej sądzę, że faceci są wierniejszymi przyjaciółmi. Wątpię, żeby któryś facet miał ochotę obrobić swojej przyjaciólce tyłek, jak to robi wiele dziewczyn. Ja juz za wiele razy sie przejechałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Zapomnaiłam się Sathi spytac Ci się czegoś.
Czy jeżeli się przespałam z moim narzeczonym to jestesmy przyjaciółmi? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.