|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
,,Przepraszam, że żyję"
Cześć!
Wiadomo, ludzie się zmieniają, dojrzewają z wiekiem. Niestety ja źle się czuję sama ze sobą. Kiedyś byłam osobą otwartą, trochę niesmiałą,, ale bardzo lubianą przez innych. Zawsze miałam takie artystyczne zapędy i kratywność, co w sobie lubiłam. Przyciągalam ludzi. Niestety teraz jestem zupełnie inna! Mam 22 lata i czuję się źle w swojej skórze... W towarzystwie nie mówię, co myślę, nie przedstawiam swoich poglądów - raczej przytakuję innym. Ciągle zastanawiam się co pomyślą o mnie inni i czy komuś nie zrobilam przykrości :/. Wydaje mi się, ze to co mam do powiedzenia jest głupei i nieciekawe. Zachowuję się sztucznie. To straszne, przez to nie lubię poznawać nowych ludzi, bo męczą mnie już te moje myśli. Zamiast żartować, śmiać się, wycofuję się i jestem z tyłu. Wiadomo - na poczatku każdy się trochę krępuje, bo nie zna drugiej osoby, ale ja nie potrafię otworzyć się przed ludźmi, których dobrze znam. ![]() ![]() Edytowane przez wyjatkowozimnymaj Czas edycji: 2016-09-20 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
on tired little feet
|
Dot.: ,,Przepraszam, że żyję"
Najprostsza rada - psychoterapia. Po co się męczyć? Pójdziesz, pogadasz z terapeutą i odkryjesz powody takich a nie innych zachowań i dowiesz się jak sobie z nimi radzić.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jak to czytam, to mam wrażenie jakbyś pisała o mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc to ja też, bardzo dużo pomógł mi zmienić chłopak. Ale od kiedy szkoła się skończyła, matura zdana, wakacje życia się zaczęły to wszystko wróciło. Dlatego boje się studiów, że sobie nie poradzę, nie odnajdę się tam nie znając nikogo... Boje się, że sprawię jak zwykle wrażenie niesympatycznej... A najgorsze jest to, że 4 października mam urodziny i nie wiem jak to rozegrać na uczelni, żeby nie było głupio. Już nawet takimi głupotami zaczynam się przejmować i szukam problemów, przez które mogę zostać niezaakceptowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Dziewczyno!
Dobrze, że zauważasz u siebie takie rzeczy. Moim zdaniem to że podzieliłaś się z kimś swoimi przemyśleniami świadczy o tym że jednak jest jeszcze w tobie iskierka radości. Nigdy nie staraj się przypodobać! Szanuj ludzi i ich zdanie ale nie próbuj się wpasować na siłę. Jeśli trudno Ci jest znaleźć swoje miejsce i ludzi przy których czułabyś się sobą to może poszukaj kółek/grup osób które interesują się tym co ty, na żywo lub w necie na forach. Zacznij rozmawiać o tym co was łączy a dalej jakoś samo pójdzie. Dużo pozytywnej energii daje tez jakiś rodzaj aktywności fizycznej ![]() Sama ostatnio zaczęłam robić sobie krótkie medytacje z mindfullnes - jednak jestem początkująca ale bardzo mi się to podoba - super książka do tego to "Jestem tu i teraz". Psychiatra ? Być może tak ale zacznij wydobywacie z siebie radosną osobę na nowo małymi kroczkami, a jak się nie uda samemu to zdecydowanie pomoc się przyda. Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Niech dla Ciebie pocieszeniem będzie to, że. W grupie z toba będzie 40-50 osób z takimi samymi dziewczynami obawami. Studia to świetna sprawa, poznasz ludzi z różnych środowisk, kultur i o różnych osobowościach. Co do urodzin, nie robiłabym imprezki i nie zapraszała wszystkich, niech te piersze przejdą bez echa, za rok na bank będziesz się bawić z nowymi znajomymi ze studiów ![]() Wysłane za pomocą mTalk
![]() 01. 2016 - zaręczeni ![]() 08. 2017 - zaślubieni ![]() Edytowane przez aleandra_d Czas edycji: 2016-09-20 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję za radę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do urodzin to chyba nic bym nie mówiła, ewentualnie zaprosiła parę osób na piwo. To nie szkoła, że przynosi się cukierki :p Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2016-09-20 o 23:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Ok, postaram się tylko boję się, że się zblokuje strasznie... Boje się, że znowu ciężko mi będzie poznać kogoś z kimś się dogadam. Zwykle trafiam na dziewczyny, które nie przypominają charakterem mnie. Raz nawet na imprezie,żeby się wpasować próbowałam pójść na papierosa z koleżankami, a nienawidzę tego świństwa... Po prostu nie wiem jak zaciekawić ludzi, mam wrażenie, że to co mówię jest nieciekawe, a moje żarty nieśmieszne. Zresztą nie mam za bardzo o czym opowiadać bo praktycznie całe wakacje przesiedziałam w domu, gdzieś tam niby pojechałam ze znajomymi, oczywiście znajomymi faceta. Oj jest źle, niech facet Cię nie zwiedzie... nasz związek zaczął się od pocałunku po pijaku, po nim go unikałam, więc wszystko wyszło z przypadku. Także myślę, że i ze mną by było źle gdyby nie przypadek. A dlaczego uważasz, że nie masz szans na związek? Skoro ja miałam, a jestem ciężkim przypadkiem, to nie może być z Tobą gorzej, uwierz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z przypadku mówisz ![]() ![]() ![]() Nie musisz wychodzić z inicjatywą skoro nie chcesz, pewnie ktoś inny zechce gdzieś pójść by się poznać , możesz okazać entuzjazm. Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2016-09-21 o 05:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.