|
Notka |
|
Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
primer
Dziewczyny, szukam cały dzień informacji o primerach i znajduję sprzeczne. Mam nadzieję, że wy mi pomożecie...
Oczywiście używam wszystkiego z CZ. Problem mam taki że hybryda się zapowietrza i odchodzi płatami, ostatnio jak spostrzegłam, że na jednym paznokciu nie mam w ogóle lakieru i nawet nie wiem kiedy i gdzie się zgubił postanowiłam coś z tym zrobić. Nie po to wydałam tyle kasy na zestaw, by po tygodniu robić wszystko od nowa albo co kilka dni dosztukowywać po jednym paznokciu ![]() Chcę by mi się to trzymało 2-3 tyg i bym miała święty spokój... Po to kupiłam hybrydy i po to zainwestowałam w zestaw. Dziewczyny doradzały różne rzeczy, by zmienić bazę i top, by dołożyć właśnie primer, jedne pisały, że bezkwasowy, inne że kwasowy, a inne jeszcze ze najpierw jeden a potem drugi. Wujek google podpowiada raz, że do hybryd jest bezkwasowy, innym razem wyszukuje dziewczyny które używają kwasowego i jest super. Innym razem pojawiają się takie które używają jakiegoś najzwyklejszego za 6 zł ale okazuje się potem, że bazę i top mają z semilaca... Więc od razu mówię, że potrzebuję porady od osób które tak jak ja używają wszystkiego z CZ i jakiś cudowny primer (jaki?) uratował trwałość hybryd ![]() ![]() A i prosze nie mówcie, że muszę dobrze matowić, nie zalewać skórek, to wiem i tego nie robię - zapewniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Buszująca w hybrydach
|
Dot.: primer
do hybryd raczej bezkwasowy, bo jest delikatniejszy
![]() a jak masz wszystko z CZ to radziłabym zmienić bazę ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam się - do hybryd zdecydowanie primer bezkwasowy. Niestety baza z CZ jest słabiutka i obawiam się że nawet primer nie pomoże. Ale mogłabyś spróbować w pierwszej kolejności z jakimś porządnym. Osobiście polecam bezkwasowy Neonail lub Semilac. Jeśli to nie pomoże to trzeba będzie zmienić bazę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No właśnie boję się zmienić bazę np. na Semilac z tego względu, że zależy mi aby hybrydę ściągać namaczając w acetonie (mi nawet lepiej odmacza zielona isana) bez żadnego piłowania, bo już raz musialam piłować (nie mogłam sobie poradzić z owijaniem w sreberka - klipsy już w drodze) i teraz mam niektóre paznokcie cienkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaraz popatrzę... http://allegro.pl/neonail-baza-zel-b...061960530.html - to ta za 79 zł?? Edytowane przez karolove Czas edycji: 2016-01-31 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Używanie primera jest konieczne? Bez niego nie trzymają Wam się paznokcie?
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Nie jest konieczne, mnie się trzymają bez matowienia płytki nawet. Dobra baza to podstawa
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
ja też używam Extra Base z Neonail i nie musze pod nią stosować primera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie- chcę kupić primer bezkwasowy. U siebie stacjonarnie mam dostępny jedynie z AllePaznokcie. Co sądzicie, warto go kupić, czy zamawiać przez internet ze sprawdzonej firmy? Bo wiem, że firmy AllePaznokcie nie polecacie przy hybrydach. Ale zastanawiam się nad primerem.
Edytowane przez aga030491 Czas edycji: 2016-04-28 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
kiedyś na allegro oglądałam ten ich primer, ale bałam się zaryzykować. Jakoś przy takim produkcie wole kupować sprawdzone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
akurat teraz używam Neonail
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderatorka z pazurem
|
Mialam primery bezkwasowe z Semilaca i Mistero Milano, kwasowy z Modeny. Wszystkie dzialaly jak trzeba. Najmniej polubilam sie z kwasowym, ale to pewnie dlatego, ze byl kwasowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam semilac bezkwasowy. I już efekt widzę, hybryda zdecydowanie dłużej się trzyma, także polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Katikati
|
Ja nie polecam la femme. Kompletnie nic nie daje. Ale spróbuje Semilaca.
Edytowane przez katikati1986 Czas edycji: 2016-10-20 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny chciałabym trochę wznowić temat....
robię paznokcie na własne potrzeby ale mam taki sam problem jak autorka posta.... hybryda trzyma mi się tylko na początku a po 2 dniach zaczyna odchodzić... mam tak niestety że jak coś zaczyna mi odstawać to zacznę to ciągnąć no i dalej wiecie co jest... wiem ze nie wolno zdrapywać hybrydy ale czasem trudno mi sie oprzeć... kupiłam ostatnio primer b/kwasowy ale zupełnie nie ma żadnej róznicy nawet nie wiem czy nie jest gorzej.... baze i top mam semilac może to przez lampę jest coś nie tak?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
z pazurem
|
powodów nietrzymania się lakieru może być mnóstwo: od źle przygotowanej płytki i dobranych produktów, przez niewłaściwą aplikację oraz zażywane leki czy choroby (czasem te niezdiagnozowane). Poczytaj watek :" hybrydy co robię nie tak".
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
czytałam już chyba wszystkie wątki... wszędzie w zasadzie jest tak samo... robiłam hybryde siostrze w taki sam sposób jak u siebie i u niej sie super trzymała a u mnie klapa... czytałam też że płytka może w trakcie sie pocić i przez to też może odchodzić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=eM_Ka_;54846911]zgadzam się - do hybryd zdecydowanie primer bezkwasowy. Niestety baza z CZ jest słabiutka i obawiam się że nawet primer nie pomoże. Ale mogłabyś spróbować w pierwszej kolejności z jakimś porządnym. Osobiście polecam bezkwasowy Neonail lub Semilac. Jeśli to nie pomoże to trzeba będzie zmienić bazę[/QUOTE
a któryś jest lepszy czy raczej oba są na tym samym poziomie?? właśnie się zastanawiam który lepszy neonail czy semilac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Primer
Jaki primer kwasowy polecicie by hybrydy trzymały się na problematycznej płytce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.