|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Prośba do wizażanek o porade
Witam Was wszystkie serdecznie
![]() Otóż moja prośba dotyczy jakże oklepanego tematu ->tabletek antykoncepcyjnych<- a dokladniej chcialbym aby każda z Was napisała takie króciutkie podsumowanie (np w punktach czy od myslników) odnośnie tego jaki rodzaj bierze, jak dlugo, czy robiła badania przed braniem albo po, czy spowodowaly jakieś skutki uboczne, czy powodują tycie, zmiany skórne, wpływają na okres tzn.bóle,dlugość krwawienia etc. Wasze odczucia i takie opinie od serca. I teraz powód ---> nie to że robie statystyki czy coś, tylko czytałam różne wątki na ten temat, ale ciężko mi to zebrać w jedną całość. Skąd moje zainteresownie tym tematem? Otóż wybieram sie do ginekologa (pierwszy raz) i chce poprosić o przepisanie tabletek. Powiecie- to po cholere nam głowe zawracasz, jak lekarz Ci dobierze! Wiem niby tak ale ja z reguły lekarzom nie ufam i nie wiem czy trafie na kompetentnego wiec w razie czego, jakby mi chcial przepisac te których wiekszośc nie poleca to będe polemizować ![]() ps; Dodam że tabletki maja być głownie metodą antykoncepcji, ale jeśli beda wplywać pozytywnie na cere to byłoby już super. Dziękuje za ewentualne odpowiedzi. Może przy okazji wątek pomoże jeszcze komuś... liczę na to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prośba do wizażanek o porade
Nie ma tak ze wiekszos cnie polecamy bo kazda z nas reaguje inaczej i kazda z nas musi przetesowac na wlasnym organizmie pigulki.Kazde sa dobre nie zawsze od razu sie na nie trafia.
idz do gina ,zrob badanie ,cytologie,pogadaj,popyta j kolezanek do kogos chodza,pogadaj z mama,kobietami w rodzinie,moze podsunac kogos fajnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Po pierwsze, tak jak napisała Paula, polecanie tabletek na forum nic Ci nie da. Nawet jeśli większość wskaże jakieś, może sie okazać, że dla Ciebie się nie nadają.
Po drugie, to nie jest pytanie do lekarza, więc kwalifikuje się na inne forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z przedmówczyniami. LEkarz ci tabletki dobierze na zasadzie "czy coś Pani dolega po tych? tak, to inne". Tylko ty będziesz wiedzieć jak na nie reagujesz. Co z tego, że 25 dziewczyn powie, że po jakichś tabletkach im się cera poprawiła, jak akurat tobie się nie poprawi. Każdy reaguje inaczej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.