|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Agresywny owczarek
Witam. Mój owczarek niemiecki ma 5 miesięcy i boję się że będzie agresywny. Jest to szczeniak i wiadomo że gryzie ale czasami ma takie napady szału że bardzo mocno gryzie po nogach i nie da się go odciągnąć. Zazwyczaj wariuje jak dłużej przebywa z większą ilością osób a także w czasie spacerów. Boję się że będzie agresywny bo jak mu czegoś zakazuje i mówię "zostaw" to szczerzy na mnie zęby i chce mnie ugryść. Nie wiem co zrobić, chciałabym żeby był potulny i posłuszny ale nic do niego nie dociera. Bardzo proszę rade
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Agresywny owczarek
idź do szkoleniowca. skoro nie poradziłaś sobie z oduczeniem szczeniaka gryzienia rąk i nóg to dalej sobie tym bardziej nie poradzisz. skąd jesteś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, dobry szkoleniowiec pomoże. Im szybciej tym lepiej. Zabawa, zabawą, ale nie wyobrażam sobie, żeby mój owczarek szczerzył na mnie kły.
No i owczarek chyba nigdy nie będzie potulny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś owczarka-przybłędę. Był niesamowicie potulny i uległy. Nie ufał ludziom. Przypuszczam, że tylko i wyłącznie dlatego, że w przeszłości ktoś go bardzo skrzywdził. Kilka dni zajęło nam złapanie go na ogromnym parkingu, tak bardzo się bał ludzi. Całe swoje życie reagował ze strachem na człowieka, chował się do kąta i chciał wejść w ścianę. Miał problemy z odczytywaniem emocji ludzkich. Mylił emocje pozytywne z negatywnymi (=chował się po ścianach).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.