|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() ktore mleczko: Bioderma, Avene czy LRP???
Witam wszystkie wizazanki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podklad L'Oreal Air Wear: aqua, cyclopentasiloxane, glycerin, isododecane, nylon-12, propylene glycol, cetyl dimethicone copolyol, polymethylsilsesquioxane, ethylhexyl methoxycinnamate, phenoxyethanol, magnesium sulfate, diphenyl dimethicone, parfum, polyglyceryl-3 diisostearate, acrylates copolymer, acetylated glycor stearate, dimethicone copolyol, disodium stearoyl glutamate, methylparaben, hydroxypropyl guar, butylparaben, tristearin, aluminium hydroxide [+/- may contain: CI 77891/titanium dioxide, CI 77499, CI 77492, CI 77491/iron oxides] Podklad Max Factor Last Performance: aqua, cyclomethicone, titanium dioxide, propylene glycol, dimethicone, talc, aluminum starch octenylsuccinate, dimethicone copolyol, sodium chloride, PVP, laureth-7, arachidyl behenate, sodium dehydroacetate, trihydroxystearin, propylparaben, methicone, methylparaben, syntetic wax, silica, cetyl dmethicone copolyol, polyglyceryl-4 isostearate, hexyl laurate, ethylene/methacrylate copolymer, ethylene brassylate, sodium acetate, aluminium hydroxide, stearic acid, isopropyl titanium triisostearate [+/- CI 77491, CI 77492, CI 77499] Podklad Rimmel Recover Foundation - planuje kupic, niestety nie znam skladnikow (na kwc tez nie ma ![]() Puder sypki Flawless Lose Powder, Oriflame: talc, magnesium carbonate, aluminium starch octenylsuccinate, silica, aluminium hydroxide, parfum (fragrance), methylparaben, ethylparaben, butylparaben, isopropylparaben, propylparaben, ci 77019 (mica), ci 77492 (iron oxide), ci 77891 (titanium dioxide), ci 77491 (iron oxide), ci 77499 (iron oxide), ci 77861 (tin oxide). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ktore mleczko: Bioderma, Avene czy LRP???
Hmmm. Mleczko avene 50+ ma taki sam faktor jak LRP DP. Wg starych oznaczen, mleczko avene to była 60-tka, czyli to samo co LRP. poza tym, nowe opakowania biodermy 100-ki, tez juz maja oznaczenia 50+....i niedlugo sie juz nie polapiemy nie znajac wczesniejszych odpowiednikow.
Nie wiem jaka masz cere...ja uzywam mleczka avene 50+ [czyli starej 60-tki], bo mnie nie bieli, nie zapycha, nie wałkuje się. LRP tez mam, ale nie nawilza mnie ono tak jak Avene, smaruje sie nim jak nie wychodzę z domu, a poza tym troche podraznia mi oczy [migruje]. biodermy nie mialam, ale ma nieszbyt zachwycajace recenzje na KWC. I jeszcze a propos podkładów. Avene jest filterm uniwersalnym - nie kłoci sie z podkladami i pudrami - nawet tymi ktore zawieraja talk i mike. Ale, ale, kochana mckabi tyo ze moja skora reaguje tak czy inaczej na dany filtr, to nie znaczy, ze Twoje odczucia beda takie same. Pierwsza podstawowa rada, jaką miłoścniczki filtrow sobie przekazuja, to to, ze niestety bedziesz musiala wszystko wyprobowac na sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
L_V napisala Ci praktycznie taka wiedze na temat filtrow w pigulce
![]() ![]() Polecam dodatkowo lekture tego watku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=89045 mysle,ze po tej lekturze mozesz wyciagnac sporo wnioskow dla siebie i ewentualnych podpowiedzi,co do odpowiedniego kremu z filtrem jak i makijazu Jezeli stawiasz na pelny makijaz to tak jak,juz zostalo to wspomniane polecam serie Avene-moze akurat cos z linii slonecznej bedzie Ci odpowiadac ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
![]()
Bardzo wam dziekuje za pomoc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
LRP = spf 60...ppd nie znalazlam, ale pewnie tak jak avene bioderma = spf 100/ ppd 30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dzieki wielkie
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.