dziewczyny, jak? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-30, 12:36   #1
loftaleinka
Przyczajenie

dziewczyny, jak?

Hej Wam

Dziewczyny jak to było z Waszym dorosłym życiem? Jak je zaczynałyście bez rodziców i jak im powiedziałyście o chęci wyfrunięcia z gniazdka?

Mam 19 lat, zdalam mature i wlasnie zaczelam kolejna szkole tylko teraz jest mi duzo trudniej ze wzgledu na godziny zajec i myslalam o wynajeciu pokoju w duzym mieszkaniu niedaleko szkoly, zeby sie tak nie meczyc z dojazdami.

Problem jest jedynie w moich rodzicach, sa moze troche staroswieccy, choc sa jeszcze dosc mlodzi kreca glowa na moja propozycje, mama jeszcze jeszcze ale tata uwaza, ze umre z glodu, nie poradze sobie, chociaz umiem cos ugotowac, mam swoje pieniadze a takie mieszkanie i mus gotowania czegos mnie nauczy nawet jesli bym tego za bardzo nie potrafila.

Dodam moze, ze moj chlopak z ktorym jestem juz dlugi czas znalazl bardzo tani pokoj po znajomosci i zaproponowal mi wspolne mieszkanie, bo takze pracuje i ma wlasny grosz.

Tylko jak juz napisalam, nie wiem jak przekonac, powiedziec o tym rodzicom, bo zostalam juz w domu tylko ja (moja siostra wyprowadzila sie takze w wieku 19 lat z chlopakiem) i moze czuja, ze bedzie troche pusto, chociaz czasami robia tak, ze mam chec naprawde sie wyprowadzic juz na zawsze, ich docinki, pretensje, po 18 nie pozwalaja mi na wiecej rzeczy niz przed, czasami nawet mowia ze to ze mam 18 lat nie moge robic wszystkiego, to po co te 18 lat? :p zastanawiam sie

tak wiec kobietki, chcialabym poczytac o waszych doswiadczeniach i moze jakis radach co do mnie

calusy
loftaleinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 14:06   #2
Frezja__
Zakorzenienie

Dot.: dziewczyny, jak?

Cytat:
Napisane przez loftaleinka Pokaż wiadomość
Hej Wam

Dziewczyny jak to było z Waszym dorosłym życiem? Jak je zaczynałyście bez rodziców i jak im powiedziałyście o chęci wyfrunięcia z gniazdka?

Mam 19 lat, zdalam mature i wlasnie zaczelam kolejna szkole tylko teraz jest mi duzo trudniej ze wzgledu na godziny zajec i myslalam o wynajeciu pokoju w duzym mieszkaniu niedaleko szkoly, zeby sie tak nie meczyc z dojazdami.

Problem jest jedynie w moich rodzicach, sa moze troche staroswieccy, choc sa jeszcze dosc mlodzi kreca glowa na moja propozycje, mama jeszcze jeszcze ale tata uwaza, ze umre z glodu, nie poradze sobie, chociaz umiem cos ugotowac, mam swoje pieniadze a takie mieszkanie i mus gotowania czegos mnie nauczy nawet jesli bym tego za bardzo nie potrafila.

Dodam moze, ze moj chlopak z ktorym jestem juz dlugi czas znalazl bardzo tani pokoj po znajomosci i zaproponowal mi wspolne mieszkanie, bo takze pracuje i ma wlasny grosz.

Tylko jak juz napisalam, nie wiem jak przekonac, powiedziec o tym rodzicom, bo zostalam juz w domu tylko ja (moja siostra wyprowadzila sie takze w wieku 19 lat z chlopakiem) i moze czuja, ze bedzie troche pusto, chociaz czasami robia tak, ze mam chec naprawde sie wyprowadzic juz na zawsze, ich docinki, pretensje, po 18 nie pozwalaja mi na wiecej rzeczy niz przed, czasami nawet mowia ze to ze mam 18 lat nie moge robic wszystkiego, to po co te 18 lat? :p zastanawiam sie

tak wiec kobietki, chcialabym poczytac o waszych doswiadczeniach i moze jakis radach co do mnie

calusy
W śwince skarbonce czy stały dochód? Jeśli umiesz się samodzielnie utrzymać to się wyprowadź i już.

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 14:11   #3
dorris23
Pyskatka

Dopiero tu byl taki watek zatytuowany "Jak"? Po co zakldasz dwa konta i dwa razy ten sam temat?

OOO Tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=973521
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 14:53   #4
loftaleinka
Przyczajenie

Hmm.. mam konto od dzisiaj, nie ogarnęłam jeszcze wszystkiego oprócz recenzji i dodawania wątków, a ten nie ukrywam jest niemal identyczny, ale nie ja to pisałam. Może przypadek. A poza tym w moim wątku pytam szczególnie o Wasze doświadczenia.

Dziękuję za link, poczytam

A drugim razem najpierw przejrzę co i jak :p

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Hmm... mam konto od dzisiaj, nie ogarnełam jeszcze wszystkiego oprócz recenzji i dodawania wątków, a ten nie ukrywam jest niemal identyczny, ale nie ja to pisałam. Może przypadek. A poza tym w moim wątku pytam szczególnie o Wasze doświadczenia.

Dziękuję za link, poczytam

loftaleinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 14:58   #5
panthher
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Hmm... mam konto od dzisiaj, nie ogarnełam jeszcze wszystkiego oprócz recenzji i dodawania wątków, a ten nie ukrywam jest niemal identyczny, ale nie ja to pisałam. Może przypadek.

Szczegóły są identyczne, siostra, wieś, "osiemnastka" i "chłopak z własnym groszem". Jak nie autorka, to pewnie jej siostra.
panthher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 17:14   #6
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
nie ukrywam jest niemal identyczny, ale nie ja to pisałam. Może przypadek.
Taa, na 100%.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 17:52   #7
MdM
in love with life

Wyprowadzilam sie z domu majac 21 lat. Po prostu znalezlismy z chlopakiem wspolne mieszkanie i oznajmilam rodzicom, ze sie wyprowadzam. Wlasciwie nie mieli za duzo do powiedzenia, bo co mieli zrobic? Jesli nie jestes na ich utrzymaniu, nie moga Ci zabronic, jestes pelnoletnia.

Jedyne czego nigdy bym nie zrobila, to nie wyprowadzila sie z domu nie majac wlasnych dochodow. Nie wydaje mi sie w porzadku w stosunku do rodzicow kazac im placic za swoje nowe mieszkanie badz chocby pokoj. No chyba, ze wyjezdza sie na studia do innego miasta, wtedy to co innego.

Edytowane przez MdM
Czas edycji: 2016-09-30 o 18:05
MdM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-01, 11:19   #8
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Hej Wam

calusy
Ja w twoim wieku zaraz po zdaniu matury poszlam do pracy a potem mialam z czego utrzymać się na studiach, poprzez co rodzice nie mieli za wiele do powiedzenia
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-01, 19:50   #9
201701261449
Konto usunięte

Na stałe wyniosłam się dzień po ostatniej maturze, nie czekałam nawet na wyniki.
Miało być na chwilę, popracować w większym mieście, zostało tak już na zawsze, po miesiącu przyjechałam po resztę rzeczy.

Choć tak naprawdę to pierwszy raz wyprowadziłam się mając chyba 17 lat. W tym czasie bardzo mocno kłóciłam się z mamą, więc dla świętego spokoju nas obu, wyniosłam się do miejsca, gdzie miałam "opiekę" - musztrę, nakazy i zakazany w żołnierskim porządku, ale z drugiej strony całkowicie musiałam dbać o siebie sama - prać, gotować, sprzątać, pilnować lekarza, etc. Dobrze mi to zrobiło.
201701261449 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-01, 21:34   #10
januszpolak
Zakorzenienie

To ten sam wątek co poprzednio tylko inaczej opisane, żeby się nie doczepiać do chłopaka i dać inne odpowiedzi.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-01, 23:01   #11
201701300929
Konto usunięte

ja wyprowadzilam sie maja 23 lata,

bylo to niezgodne z plnami rodzicow wiec byl krzyk, lamentowanie i tekst,ze jeszcze 'wroce z placzem' i to szybko albo bede mieszkac pod mostem

no coz, poradzilam sobie ,chociaz poczatki byly trudne,
ja wyprowadzilam sie troche w ciemno-tzn mialam kase na I semestr studiow i jakies 2 mies zycia wiec dosc malo, ale znalezienie pracy zajelo mi 3 dni,taka bylam farciara

teraz pewnie bylabym ostrozniejsza , aczkolwiek finansowe odciecie sie od rodzicow generalnie jakos sprawia,ze mniej sie wtracaja w Twoje sprawy i ogolnie polepsza relacje z nimi, wiec polecam

ale jelsi zamierzasz sie wyprowadzic i zyc na ich utrzymaniu w calosci lub w polowie to odradzam
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 11:20   #12
natalcia250
sentimental animal

wyprowadzilam sie po wynikach matur do innego miasta z chłopakiem. od jutra zaczynam studia i rodzice wysyłają mi pieniądze na życie. to dosyć częsta praktyka w moim otoczeniu, moja siostra cioteczna zrobiła zupełnie to samo.
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 11:50   #13
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

jak tak klamiesz rodzicow jak nas na forum to musisz nad tym popracowac bo latwo cie przejrzec
masz swoje pieniadze powiadasz?skad?wygralas w totka?czy dostalas na 18 tke ;-)
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości