|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wahania nastroju po rozstaniu, kontakt z byłym
Hej. Prawie 2 miesiące temu rozstałam się z chłopakiem. Wina w sumie wspólna, on zrobił dużo rzeczy źle, ale ja też robiłam mu awantury czasem bezpodstawnie i byłam zbyt podejrzliwa. Na początku strasznie przeżywałam, płakałam, myślałam, że jest miłością mojego życia i że musimy do siebie wrócić, bo nie przeżyję tego. Potem nadeszła taka faza obojętności na wszystko, co się dzieje wokół, ale ona nie trwała długo. A teraz właśnie mam coś takiego, że jednego dnia płaczę i nie mogę znieść tego rozstania, wspominam, strasznie tęsknię, a drugiego obojętne mi to i nie przejmuję się tym w ogóle. Nie mam pojęcia, co się ze mną dzieje.
Kontakt nadal z nim mam i miałam od rozstania cały czas. Postanowiliśmy pozostać na stopie koleżeńskiej, jako że on przy rozstaniu twierdził, że nadal mnie kocha i chce mnie wspierać we wszystkim, ale nie wyrabia w związku no i mi też na nim strasznie zależało i chcialam mu pomóc z problemami ktore miał czyli z samoocena itd. Ale on tez czesto od dłuższego czasu juz, jeszcze jak byliśmy razem sie to zaczęło, miał tez wahania nastroju, raz mi sie z nim super gadało, a raz nie chciał w ogole z nikim rozmawiać, odrzucał wszystkich i nie potrafiłam z nim porozmawiać, co prawda rzadko sie to zdarzało, ale jednak czasem, ale ostatnio coraz cześciej i czasem zastanawiam sie czy powinnam do niego pisac, czy nie, bo boje sie ze ma znow zły nastrój i mnie odrzuci. Co prawda i moje, i jego wahania nastroju polegają na czym innym, ale nie wiem czy to nie ma wpływu wlasnie na te moje i w sumie co on podczas tych wahań przezywa, bo nie chce z nikim rozmawiać wtedy, twierdzi ze on woli rozwiązywać problemy sam i nie mam jak do niego dotrzeć. Co sądzicie o tej całej sytuacji? jak powinnam sie zachowywać kiedy on ma zły humor? I co sie ze mna dzieje, ze mam takie wahania nastroju? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wahania nastroju po rozstaniu, kontakt z byłym
Masz takie wahania, bo pewnie ten zwiazek tracil toksykiem. Podejrzewam, ze Twoj eks-chlopak mial zmienne nastroje - raz Cie odrzucal, a pozniej znowu ubóstwial i tak w kólko. No bo przeciez ciagle zle, to pewnie nie bylo? Zreszta, sama piszesz, ze raz Ci sie super z nim gadalo, a innym razem mial Cie w d.
Nie wiem ile masz lat, ale powiem Ci jak starsza kolezanka: jezeli nie wyszlo, to znaczy, ze wyjsc nie mialo. Nie dogadywaliscie sie i tyle. Gdyby bylo fajnie, to byscie nadal byli ze soba. Ale nie jestescie. Jakies powody tego sa. Moze i wrocilibyscie do siebie teraz, przez chwile byloby fajnie, ale te same problemy by znowu wyszly na powierzchnie predzej czy pozniej. A to co teraz przechodzisz jest normalne, ale najlepiej odciac sie od niego, nie widywac go, zabrac sie za jakis sport, spedzic fajnie dzien z kolezankami, skupic na nauce (podejrzewam, ze jeszcze sie uczysz), etc. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2016-09-26 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie, podczas zwiazku zawsze mnie dobrze traktował, no wiadomo były sprzeczki, ale nie miał tych wahań, dopiero pod koniec bycia razem troche zaczal miec, ale tez nie czesto. Teraz to sie mega nasiliło i teraz raz sie mi z nim super gada, a raz w ogole nie potrafię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Najlepiej będzie chyba urwać kontakt, oboje będziecie mogli się pozbierać i ułożyć sobie życie uczuciowe na nowo. Bez cierpienia i rozdrapywania ran.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Urwijcie kontakt, na dłuższy okres czasu, aż opadną emocje - potem możecie się kolegować, na razie to poroniony pomysł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Chciałam mieć z nim kontakt i on też chciał mieć ze mną. Chcieliśmy mieć normalna relacje i dlatego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Kolegować się to za duże słowo w przypadku kontaktów z eks. Z kolegi można zrobić ukochanego. W drugą stronę to nie wychodzi. Można utrzymywac znajomość ale nie przyjaźń. Ale bezpośrednio po rozstaniu należy ogranczyć kontakt do minimum do czasu aż przestanie uwierać i boleć.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
po drugiej stronie szafy
|
To nie jest normalna relacja, a takie się kończy, zanim zaczynają robić nam bigos w głowie. Twoja relacja z eksem już Ci w głowie mąci, czujesz się za niego odpowiedzialna, zastanawiasz się co robić, jak reagować itd itp. Co byś zrobiła, gdyby takie zachowania przejawiała jedna z Twoich koleżanek? Nie przyjaciółka, koleżanka.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Byliśmy blisko przez długi czas, wiemy o sobie dużo, więc to ciężkie tak nagle zerwać kontakt i udawać, że się nie znamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
po drugiej stronie szafy
|
Nikt tutaj nie napisał, że to łatwe.
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Wiem, ale ktoś pytał po co mamy kontakt i wszyscy mówią, abyśmy zerwali, więc podaję przyczyny dlaczego nadal mamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
po drugiej stronie szafy
|
Tylko że to jest teoretyczne pójście na łatwiznę, które w praktyce dość konkretnie mąci Ci w życiu. Zastanowiłabym się czy warto.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.