|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Muszę się wyżalić, wygadać, bo już wariuję...
Parę miesięcy temu dostałam staż w pewnej firmie X, w której bardzo chciałam pracować. W podobnym czasie staż dostała również dziewczyna nazwijmy ją Z, która jest córką jedną z osób pracujących w tej firmie X. Staż w tym samym dziale co ja.
Uwierzcie mi, nie jestem przeczulona ani uprzedzona! To jak traktowano tę dziewczynę Z, a mnie na stażu to była ogromna przepaść! Do niej życzliwie, miło, a mnie przeganiano po kątach, byłam takim chłopcem na posyłki. Nie miałam tam stałego zajęcia. Podczas trwania stażu odeszła z pracy pani Y na macierzyński. Miałam ogromną nadzieję, że zajmę jej stanowisko, tym bardziej, że kiedyś zastępowałam tę panią Y i sprawdziłam się na tym stanowisku. Niestety dyrektor powiedział, że ani ja, ani ta druga stażystka Z nie zastąpimy tej pani, że ktoś przyjdzie na to miejsce. Jak się okazało, nie ma żadnej osoby z zewnątrz, która zastąpi tę panią na tym stanowisku. Na to stanowisko poszła ta stażystka Z, która była w tym dziale na stażu co ja... Był to dla mnie ogromny cios!!! Starałam się jakoś z tym pogodzić. Miałam nadzieję, że moja sytuacja jako stażystki się poprawi, że będę bardziej zauważona i w ogóle. No nie do końca tak było. Nie tak dawno temu skończyłam staż, po którym należy mi się jeszcze zatrudnienie na 6 miesięcy. Wyobraźcie sobie, że jeszcze(!) nie mam podpisanej umowy. Chcieli mi wcisnąć śmieciówkę, ale podpytałam gdzie trzeba i dowiedziałam się, że należy mi się normalne zatrudnienie. Sytuacja przedstawia się, tak, że będę miała pół etatu... A stażystka Z, która ma "normalny" staż, po którym powinna dostać 3 miesiące zatrudnienia, jest ustawiona na dobry rok i ma cały etat. Jestem tak rozgoryczona, jest tak mi przykro! Tam, gdzie jestem, nie potrafię się odnaleźć, czuję się tam jak piąte koło u wozu, niepotrzebna. Czuję, że tam nie pasuję. Umawiają się na imprezy, spotkania, a mnie w ogóle nie biorą pod uwagę. Nie zapraszają. Mam nadzieję, że wytrzymam tam z jakiś miesiąc, może troszkę dłużej i odejdę. Niestety jestem po takich studiach, że z pracą w zawodzie nie jest ciekawie. Nie pytajcie mnie o wykształcenie, wiek, w jakim mieście mieszkam ani o branżę w jakiej pracuję. Nie odpowiadam na tego typu pytania. Przepraszam, że tak długo, ale musiałam się wyżalić. Codziennie płaczę, stałam się kłębkiem nerwów! Jak Wy widzicie tę moją sytuację? Co robić? A może przesadzam? Proszę o rady!
"Diab☠le, ty głup☠ku, jeżeli się powieszę, to ko☠go będziesz dręczył? " - Barbara Rosiek _____________ Edytowane przez Kreciola Czas edycji: 2016-09-29 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Muszę się wyżalić, wygadać, bo już wariuję...
Radziłabym Ci poszukiwać intensywnie innej pracy. I rozważyć wyjazd do większego miasta, jeśli masz taka możliwość. Szkoda Twoich nerwów i czasu w firmie, gdzie pracodawcy postepują nie fair.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Droga Kreciolo,
Chcialam Ci przeslac troche dobrej energii. Nie poddawaj sie. Wiem ze jest Ci bardzo przykro. Ale widzisz jacy to sa ludzie! Im szybciej sie stamtad wydostaniesz tym lepiej. Zycze powodzenia i sily ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Życie - znajdź sobie inną pracę.
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jakich rad oczekujesz? Wiem, ze mozesz czuc sie rozgoryczona, ale niestety takie potrafią być realia. Czasami ktoś kto ma tzw. "plecy" będzie lepiej traktowany niż ktoś zupełnie obcy. Źle Ci z atmosferą i w ogóle to szukaj innej pracy.
![]() |
#6 |
ma zielone pojęcie
|
Nie odpuszczaj, jeśli Ci na tej umowie zależy. Skoro firma wbrew przepisom jej nie zaoferowała, idź i mów, że powinnaś mieć już umowę.
Rozglądaj się jednak za inną pracą. W tej jest kiepska atmosfera i liczą się głównie układy, a Tobie to nie pasuje. Szukaj czegoś lepszego.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na Twoim miejscu staralabym sie szukac innej pracy a sytuacja w pracy, choc wiem ze latwo sie tylko mowi, nie przejmowac za bardzo. Niestety takie jest zycie ze czasem na naszej drodze spotykamy mniej zyczliwych ludzi
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Pewnie jakiś urząd czy inna państwowa posada. Norma w budżetówce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Może Lasy Państwowe
![]() ![]() ![]() ![]() Jak w kazdym urzędzie - ciężko zostać bez "rodziny". Autorka nie powinna przeżywać tylko dobrze się nastawić i rozglądać za inną pracą, będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No właśnie chodzi o to, że nie urząd, nie Lasy Państwowe.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.