O co chodzi mojemu ex - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-06-20, 13:29   #1
Alfa4Alega
Przyczajenie

O co chodzi mojemu ex

Więc tak, byłam w związku z rok starszym facetem 12 lat (5 lat mieszkaliśmy razem) Sam związek nie planowaliśmy ślubu, bo i tak żyliśmy jak małżeństwo a żadna strona nie lubiła rodziny swojej połówki, dzieci też nie mieliśmy. Poznaliśmy się w wieku 17 i 18 lat. Rok temu zaczęło się psuć. On (informatyk) komputer cały czas i praca zdalna. Ja pracowałam stacjonarnie w biurze. Dowiedziałam się że nie komfortowo się ze mną mieszka i powinnam się wyprowadzić. Wynajmowaliśmy mieszkanie jednak umowa zawsze była na niego. Skoro nie pierwszy raz mnie szantażował mnie żebym się wyniosła. Bańka pękła spakowałam manele i się wyprowadziłam. Przetrzymała mnie koleżanka dwa tyg u siebie zanim znalazłam jakieś mieszkanie na zastepstwo. Ogólnie usłyszałam w piątek że mam się wyprowadzić, w poniedziałek już tam nie mieszkałam. Odwiozł mnie do koleżanki z rzeczami, nie zapytał nawet do kogo jade, poker face ja płakałam jak dziecko. Minał około miesiąc ja się zaklimatyzowałam w nowym miejscu po miesiącu poznałam chłopaka z którym jestem już parę miesiecy. Początek rozstania był jakimś koszmarem ale powolnymi krokami wyszłam na prostą i w sumie zaczełam sobie dawać radę lepiej niż z nim. W międzyczasie mój ex finansowo podupadł. Poznał jakąś mężatkę? Mieszkała u niego miesiąc też się jej pozbył. Nie wiem czy za mojej kadencji się z nią spotykał możliwe (wolę nie wiedzieć) Ona zostawiła męża, teraz ona też nie ma gdzie siedzieć. Ale do rzeczy. Nie byłam idealna wina za rozpad zawsze stoi po obu stronach. Nie będę go demonizować ale..
Zaczął się odzywać i nie wiem o co mu chodzi. Z natury narcyz.
  • wiem że jak kazał się jej wyprowadzić, tego samego dnia przyjechał do innego miasta w którym obecnie mieszkam w ten sam dzień i zapytał czy się spotkamy. Odpowiedź: nie bo jestem u mojego obecnego chłopaka
  • Wracałam z imprezy podpita, rozkleiłam się i zbluzgałąm go sms-a ze zabrał sie za mężatkę, a mężusia ja znajde i w rozwodzie mu pomogę, i pomogę uwić nowe gniazdko.
  • Na weekend majowy przyjechał pod pretekstem zostawienia psa w rodzinnym miescie, spotkałam sie z nim, nie było mu w smak ze kogos mam, on pokazał jakas laskę (podejrzewam ze zajumane foto z neta, za ładna jak na niego) niby są razem, bzdura wiem że tinder chodzi na najwyższych obrotach nikogo nie ma. A i na koniec powiedział “nie utrzymujemy już kontaktu”, pomyślałam to po cholerę jedziesz 150km
  • Na moje urodziny napisał mi olewczego sms-a wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, odpisałam dzięki.

I teraz moje pytanie o co temu człowiekowi chodzi, po co próbuje utrzymywać ze mną znikomy kontakt i dawać jakieś szczątkowe przypomnienia. Mieliście jakieś podobne sytuacje przemyślenia? PS. Napewno zapytacie skąd tyle wiem o nim po rozstaniu, przyznaje się jestem dobrym szpiegiem i mam dobrych szpiegów, wiem ze interesowanie się życiem ex jest złe wiem. Ja wiem że już nie wrócimy, ja nawet nie chce, jest mi dobrze z obecnym partnerem. Dodam że od mojej wyprowadzki minał rok i kilka dni. Nie mam potrzeby trzymać z nim kontaltu. Nie mam go za wroga, ale na kawkę to ja nie chcę wychodzić z nim już...
Alfa4Alega jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-20, 14:20   #2
TheSunTheMoonTheStars
Zadomowienie

Dot.: O co chodzi mojemu ex

.

Edytowane przez TheSunTheMoonTheStars
Czas edycji: 2023-12-10 o 14:08
TheSunTheMoonTheStars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-20, 14:25   #3
Laief
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alfa4Alega Pokaż wiadomość
Więc tak, byłam w związku z rok starszym facetem 12 lat (5 lat mieszkaliśmy razem) Sam związek nie planowaliśmy ślubu, bo i tak żyliśmy jak małżeństwo a żadna strona nie lubiła rodziny swojej połówki, dzieci też nie mieliśmy. Poznaliśmy się w wieku 17 i 18 lat. Rok temu zaczęło się psuć. On (informatyk) komputer cały czas i praca zdalna. Ja pracowałam stacjonarnie w biurze. Dowiedziałam się że nie komfortowo się ze mną mieszka i powinnam się wyprowadzić. Wynajmowaliśmy mieszkanie jednak umowa zawsze była na niego. Skoro nie pierwszy raz mnie szantażował mnie żebym się wyniosła. Bańka pękła spakowałam manele i się wyprowadziłam. Przetrzymała mnie koleżanka dwa tyg u siebie zanim znalazłam jakieś mieszkanie na zastepstwo. Ogólnie usłyszałam w piątek że mam się wyprowadzić, w poniedziałek już tam nie mieszkałam. Odwiozł mnie do koleżanki z rzeczami, nie zapytał nawet do kogo jade, poker face ja płakałam jak dziecko. Minał około miesiąc ja się zaklimatyzowałam w nowym miejscu po miesiącu poznałam chłopaka z którym jestem już parę miesiecy. Początek rozstania był jakimś koszmarem ale powolnymi krokami wyszłam na prostą i w sumie zaczełam sobie dawać radę lepiej niż z nim. W międzyczasie mój ex finansowo podupadł. Poznał jakąś mężatkę? Mieszkała u niego miesiąc też się jej pozbył. Nie wiem czy za mojej kadencji się z nią spotykał możliwe (wolę nie wiedzieć) Ona zostawiła męża, teraz ona też nie ma gdzie siedzieć. Ale do rzeczy. Nie byłam idealna wina za rozpad zawsze stoi po obu stronach. Nie będę go demonizować ale..
Zaczął się odzywać i nie wiem o co mu chodzi. Z natury narcyz.
  • wiem że jak kazał się jej wyprowadzić, tego samego dnia przyjechał do innego miasta w którym obecnie mieszkam w ten sam dzień i zapytał czy się spotkamy. Odpowiedź: nie bo jestem u mojego obecnego chłopaka
  • Wracałam z imprezy podpita, rozkleiłam się i zbluzgałąm go sms-a ze zabrał sie za mężatkę, a mężusia ja znajde i w rozwodzie mu pomogę, i pomogę uwić nowe gniazdko.
  • Na weekend majowy przyjechał pod pretekstem zostawienia psa w rodzinnym miescie, spotkałam sie z nim, nie było mu w smak ze kogos mam, on pokazał jakas laskę (podejrzewam ze zajumane foto z neta, za ładna jak na niego) niby są razem, bzdura wiem że tinder chodzi na najwyższych obrotach nikogo nie ma. A i na koniec powiedział “nie utrzymujemy już kontaktu”, pomyślałam to po cholerę jedziesz 150km
  • Na moje urodziny napisał mi olewczego sms-a wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, odpisałam dzięki.

I teraz moje pytanie o co temu człowiekowi chodzi, po co próbuje utrzymywać ze mną znikomy kontakt i dawać jakieś szczątkowe przypomnienia. Mieliście jakieś podobne sytuacje przemyślenia? PS. Napewno zapytacie skąd tyle wiem o nim po rozstaniu, przyznaje się jestem dobrym szpiegiem i mam dobrych szpiegów, wiem ze interesowanie się życiem ex jest złe wiem. Ja wiem że już nie wrócimy, ja nawet nie chce, jest mi dobrze z obecnym partnerem. Dodam że od mojej wyprowadzki minał rok i kilka dni. Nie mam potrzeby trzymać z nim kontaltu. Nie mam go za wroga, ale na kawkę to ja nie chcę wychodzić z nim już...
A tobie o co chodzi? Po co utrzymujesz z nim kontakt? To działa w dwie strony.
Laief jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-20, 14:31   #4
Miss_Suze
(=^‥^=)

Ale po co ty się tym interesujesz i w jakim celu trzymasz z nim kontakt?
Miss_Suze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-20, 18:18   #5
Aelora
Wtajemniczenie

Dlaczego brniesz w jakieś chore gierki swojego ekschłopaka? Zwłaszcza po tym jak cię potraktował? Skoro jesteś w nowym związku, skup się na nim i nowym partnerze zamiast rozkminiać zachowania toksycznego byłego i jego zagrywki.
Aelora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-20, 18:21   #6
skara
Zakorzenienie

Pies ogrodnika, po obu stronach. Zablokuj go i żyj spokojnie, ten kontakt nic pozytywnego Ci nie daje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
skara jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-20, 18:23   #7
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591
Konto usunięte

Twoje ostatnie jest odpowiedzią - nie chcesz mieć kontaktów i tego powinnaś się trzymać.

Dlaczego tak robi? Prawdopodobnie posypało mu się i chce wiedzieć, czy będziesz skłonna być czasoumilaczem. Bada teraz bo 12 lat razem to nie mało, znacie się jak łyse konie więc na przeczekanie będzie ok, raczej niczym go nie zaskoczysz.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
25b2a07661c38f1fbeb6ed1b51a706f49250c239_6721770231591 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-06-20, 21:21   #8
Alegory
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alfa4Alega Pokaż wiadomość
I teraz moje pytanie o co temu człowiekowi chodzi, po co próbuje utrzymywać ze mną znikomy kontakt i dawać jakieś szczątkowe przypomnienia.

Myślę, że warto odwrócić pytanie. O co Tobie chodzi? Po co próbujesz mieć z nim kontakt, bieżące informacje o jego życiu i pielęgnować wspomnienia?
Alegory jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-20, 21:55   #9
aninudy
Rozeznanie

Zastanów się czego TY CHCESZ. Jakby z nowym chłopakiem było okej to czy byś tyle czasu poświęcała na jakieś analizy typa, który Cię wyrzucił z domu? Po rozminiasz czy ma jakiś nowe laski? Po co w ogóle z nim piszesz i przejmujesz się jego zdaniem? Ten gościu to przeszłość i to zła jak widać, więc czemu nie każesz mu spadać?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

A co on ma w głowie? Pewnie nie za fajnie skoro jednego dnia wyrzuca ex z domu i zjawia się u byłej. Okropny facet. Nie wiem czy narcyz, ale na pewno wyrachowany.

aninudy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-21, 04:46   #10
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Szuka czasoumilacza.
Zablokuj go.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-06-22, 03:50   #11
Indecence
nieprzyzwoita

jeśli uważasz go za narcyza, to odpowiedź jest bardzo prosta
https://mojedwieglowy.pl/hoovering-w...cy-psychograf/
Indecence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-06-22, 06:47   #12
NocnaWiedma
Lady in red.

Jak dziewczyny piszą wyżej - oczywiste o co jemu chodzi - może zechcesz być plastrem na samotność...
Ewentualnie ma kompleks, że on Cię wystawił, a Ty jesteś z kimś, a on sam i próbuje Ci też rozwalić relacje.

I jak dziewczyny piszą - dobre pytanie - o co Ci chodzi... Jesteś z kimś, a nadal jakieś sprawdzanie co u eksa - po co?

Wysłane z mojego RMX3624 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości