|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pierwszy miesiac z tabletkami ........
zaczelam przyjmowac tabletki Cilest, biore je od 10 dni, pierwsza zazylam w pierwszym dniu miesiaczki zgodnie z zaleceniem lekrza i wlasciwie powinnam juz skonczyc miesiczke ... teraz jest 10 dzien a ja nadal mam takie plamienie, tzn to juz nie jest miesiaczka ... nawet nie potrzebuje podpaski tylko jakos tak dziwnie cos mi tam leci ://... prosze o rade
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwszy miesiac z tabletkami ........
Czytałaś wogóle ulotkę? A przejrzałaś archiwum forum?
Nie obrażaj się, ale o plamieniu przy tabletkach było już kilkanaście wątków. Ile można to powtarzać? tu masz jeden: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ight=plamienie Przez pierwsze trzy opakowania może występować takie własnie skąpe krwawienie, czyli plamienie. Może być nawe cały czas. Jest to normalny objaw i powienie minąć po trzecim opakowaniu. Powinno być o tym w ulotce.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja podczas zazywania tabletek w pierwszym miesiacu, wogole nie plamilam. Moj okres hmmm nawet go nie mialam. Delikatne plamienie, pamietaj kazda kobieta reaguje inaczej. Mnie okropnie bola piersi i brodawki a pozatym ciagle jest mi niedobrze, ale to normalna rekacja (podobno). A to ze plamisz w ulotce jest to wyraznie napisane, ze moze to wystapic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
dokladnie..plamienia moga wystepowac do 3 cykli..
jesli by po 3 cyklach nie minely lub sie nie zmniejszyly moze byc to wskazowka do zmiany tabletek na inne..u mnie niestety(stety) tak bylo...
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Na poczatu to całkiem normalne i nie masz sie czym przejmować.Zanim Twój organizm się przyzwyczai minie trochę czasu a wtedy ta sytuacja juz sie nie powtórzy.Także nie denerwuj się , bo kto pyta nie błądzi
pzdr asia26 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Też na początku brania Cilestu mialam plamienie i to cały miesiąc! Nie zalezy to tyle od tabletek, co od indywidualnej reakcji na nie. To nic niepokojącego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.