|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakie składniki kosmetyków chronią włosy przed ciepłem prostownicy?
Mam bardzo długie włosy i nie prostowałam ich często, ale dostałam na urodziny prostownicę i teraz nie mogę oprzeć się pokusie prostowania co drugi dzień, bo oszczędza mi to wiele męki :P
Konkretnie - jakich składników szukać w kosmetykach mających chronić włosy przed temperaturą? Czy są to silikony? Czy jeśli posiadam jedwab od Joanny, ten w którym w zasadzie nie ma jedwabiu :P to wystarczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jakie składniki kosmetyków chronią włosy przed ciepłem prostownicy?
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
W drogeriach jest przecież duży wybór kosmetyków przeznaczonych specjalnie do prostowania. Masz w nich wszystko co potrzeba
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja z czystym sumieniem polecam Nektar Termiczny z Kerastase ( 90zł). Cena szokuje, ale to jeden z najlepszych kosmetyków moim zdaniem
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja jak już muszę prostować to używam serum i sprayu z firmy Marion (są ciężko dostępne z reguły, ale - spełniają swoje zadanie, no i są niedrogie - ok. 6 zł za jedno).
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja także polecam Mariona, mam wszystkie kosmetyki z tej serii (mleczko, serum, spray) i jestem bardzo zadowolona, a przerobiłam już całe mnóstwo różnych specyfików termoochronnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Założyłam ten wątek właśnie po wizycie w drogerii, skąd przybyłam z mgiełką Marion
![]() Zastanawiałam się nad składnikami, bo moim mieście jest kilka drogerii, a mimo to wybór tego typu kosmetyków nie jest duży, a zależy mi na moich włosach, poszukiwałam najlepszego ![]() ![]() Tak czy inaczej, bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, myślę że kosmetyki firmy Marion na stałe zagoszczą w mojej kosmetyczce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.