|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zapłodnienie nasieniem dawcy
Witam.
Mam 28 lat, jestem osobą samotną. Bardzo chciałabym mieć dziecko, no ale jak wiadomo do tego trzeba dwojga, a z tym niestety trudno. Byłam w związku tylko raz, aktualnie od kilku lat jestem sama. Nie chcę czekać w nieskończoność na tego odpowiedniego, coraz częściej myślę o tym aby skorzystać z nasienia dawcy. Wiem, że pewnie spotka mnie masa krytyki, ale nie wyobrażam sobie, żeby za 10 lat usłyszeć, że niestety jest za późno na dzieci i na starość zostać kompletnie sama. Sporo czytałam na ten temat, jednak nadal mam mnóstwo pytań i wątpliwości, dlatego może jest wśród was osoba która skorzystała z takiej formy zapłodnienia? Chętnie bym z kimś takim porozmawiała. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapłodnienie nasieniem dawcy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jestes pewna , że nie chcesz stworzyć z kimś rodziny? Jestes jeszcze młoda...
Wykorzystalas już wszystkie opcje żeby poznac kogos ciekawego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja wstrzymałabym się z tą decyzją i spróbowała znaleźć sobie partnera, o ile oczywiście jesteś zainteresowana życiem w związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Niestety w Polsce ta opcja dla samotnych kobiet nie istnieje.Nie wiem moze za granica.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Poszukaj kogos. 28 lat to nie jest duzo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Pewnie, że chciałabym stworzyć normalną rodzinę. Ale tak jak już pisałam, nie chcę czekać w nieskończoność na kandydata na męża i ojca. Problem jest w tym, że jestem osobą raczej nieśmiałą, mam mało znajomych, a co za tym idzie nie chodzę często na imprezy itp. Próbowałam kogoś poznać przez internet - do tej pory nie wyszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Czy nagłe macierzyństwo to nie próba ucieczki przed czymś, chociażby samotnością?
Dziecko możesz spokojnie urodzić nawet za dziesięć lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
do tej pory to znaczy jak długo masz konto na portalu i intensywnie z niego korzystasz? Jak często umawiasz się z kims na spotkanie realne? Mysle, ze zdecydowanie za szybko się poddajesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Pyskatka
|
Cytat:
Autorko daj sobie jeszcze troche czasu, sprobuj znalezc odpowiedniego partnera. Próbuj, wychodz do ludzi, rozmawiaj w internecie- jesli sie nie uda wtedy mozesz poddac sie zaplodnieniu nasieniem dawcy.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma nic gorszego niż zachodzenie w ciążę na siłę bo to "już czas". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pyskatka
|
Cytat:
To, że rodza wiemy nie od dziś. Ale niestety w tym wieku ciaża juz jest z wiekszym ryzykiem, często tez trudniej jest w nią zajść, czestsze poronienia, mogą występować choroby układu krążenia, nadciśnienie czy otyłość. Przede wszystkim trudność w donoszeniu ciąży z powodu obniżenia się poziomu hormonów sprzyjających jej prawidłowemu rozwojowi â progesteronu i estrogenu. A także zagrożenie poronieniem z powodu ogólnie gorszego stanu zdrowia. Im kobieta jest starsza, tym większe prawdopodobieństwo wystąpienia nadciśnienia, cukrzycy, nadczynności lub niedoczynności tarczycy, otyłości.
Również większe ryzyko chorób dziecka. Wad genetycznych.
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2016-09-26 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Spróbuj na forach tematycznych, tam są osoby, które korzystały, może złapiesz kontakt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
W każdym wieku można mieć problemy z zajściem w ciążę. Tak samo może to dotyczyć 20latki jak i 40tki. Ale nie o tym jest dyskusja, więc nie ma co się zagłębiać.
Ja nie chciałabym mieć dziecka z anonimowym dawcą. Autorko jeżeli nie chcesz juz szukac ojca dla swojego dziecka i wolisz skorzystać z dawcy (o ile jest taka możliwość dla samotnych kobiet) to spróbuj.
![]() |
#16 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-27 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Moze masz jakiegos zainteresowanego kolege geja? Dziecko mialoby ojca. Znam takich rodzicow, swietnie sie dogaduja, bo nie miedzy nimi cisnienia zwiazkowego. Maly mieszka z mama, a tata kamienice dalej.
![]() |
#19 |
Kobieta z klasą
|
Dziecko to ogromna odpowiedzialność. Wymaga poświęcenia dużo czasu, energii i pokładów finansowych.
Jesteś gotowa zrezygnować z pracy w pierwszych latach jego życia, aby móc się opiekować maluchem aż pójdzie do przedszkola? Poza tym w przedszkolach dzieci często choruję i znowu trzeba brać wolne. Mam nadzieję, ze to wszystko przemyślałaś, bo staranie się o dziecko, żeby oddać je potem do żłobka jest bezsensu. Lepiej kupić sobie psa albo dwa. Nie decyduj się na dziecko z pobudek egoistycznych.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Jesli dziecko ma Ci zapelnic luke samotnosci w zyciu, to sie wstrzymaj. Dziecko to nie zabawka.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie to samo sobie pomyślałam. Dziecko to skarb ale rodzenie go z niewłaściwych pobudek ,nie zapewni wam obu szczęścia w przyszłości a poczucie osamotnienie wbrew pozorom tylko się pogłębi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A nie myślałaś zamrozić jajeczka? Wtedy większa szansa na ciąże nawet po 40, jak się znajdzie odpowiedni kandydat, no i większa na to że będzie zdrowsze . Choć fakt, kosztowna opcja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
nie wiem dlaczego aż tyle osób zakłada, że autorka ma jakieś dziwne pobudki ku temu by mieć dziecko - a partnera może sobie przecież znaleźć i później, już to dziecko mając
chęć posiadania dziecka musi zaraz oznacza, że autorka jest samotna i że nie ogarnia odpowiedzialności jaka idzie za tą decyzją? a z tym czekaniem to też porady roku - zanim znajdzie faceta niech minie rok lub dwa, zanim związek się rozwinie na tyle żeby mówić o ślubie i o dzieciach niech miną kolejne dwa trzy lata - jeżeli oczywiście zakładam, że ma czekać na odpowiedzialnego faceta i zrobić to dziecko dopiero jak będzie pewna sytuacji i partnera (bo znaleźć faceta w miesiąc i zrobić sobie dziecko to można od ręki) - robi się z tego 35 lat i oczywiście, że wiele kobiet rodzi w takim wieku dzieci no ale może autorka nie chce być 55 letnią matką świeżo upieczonej studentki/studenta i ja osobiście nie uważam, żeby to było jakoś nierozsądne myślenie biorąc pod uwagę właśnie to jakie problemy z ciążą mają już młode kobiety ja bym nie liczyła na miejscu kogoś zdecydowanego na dzieci, że "jakoś to będzie" - o ile autorka to sobie przemyślała, jest pewna swojej decyzji i ma warunki do tego by być samotną matką to czemu nie? zwłaszcze, że bycie samotną matką nijak nie przekreśla jej szans na znalezienie sobie partnera w przyszłości z którym stworzy rodzinę a rady z serii "kup sobie psa lub dwa" - żal komentować, to jest dopiero odpowiedzialna rada... autorko - zamiast gdybać na forum musisz po prostu poszukać stosownej kliniki i udać się do lekarza żeby się dowiedzieć dokładnie jak to by wyglądało w Twoim przypadku od strony prawnej i medycznej
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2016-09-27 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim zrób badania - to najważniejsze. Jeśli wszystko jest w porządku daj sobie jeszcze trochę czasu, jesteś młoda i masz spore szanse że zbudować szczęśliwy związek i założyć rodzinę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.