Szafa- proszę o pomoc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-04, 12:18   #1
primrose_
Raczkowanie

Unhappy

Szafa- proszę o pomoc

Witam

Tak się składa, że muszę kupić szafę (dużą, z drążkiem + półki i najlepiej tanią ) Zrobiłam już rekonesans po najbliższych sklepach meblowych i niestety nic nie znalazłam. Meble są albo drogie albo nie spełniają podstawowych wymagań, do tego najczęściej trzeba zamawiać z katalogu,więc też kupuje się w ciemno, dlatego powróciłam do poszukiwań w internecie.
Niestety tu też pojawia się problem, zdjęcia są nierealistyczne, najczęściej tylko takie "katalogowe" od producenta, trudno wywnioskować czy mebel nie rozleci się po kilku miesiącach użytkowania.
Dlatego mam do Was wielką prośbę, wrzucę tutaj kilka zdjęć szaf które wpadły mi w oko, może któraś z Was taką posiada? Ma jakieś rzeczywiste zdjęcia i może coś powiedzieć odnośnie jakości mebla.

Moim faworytem jest Orlando, bo wygląda najsolidniej, ale czy tak jest rzeczywiście? Szafa jest dosyć popularna na allegro, więc może któraś z Was taką posiada? Jest najtańsza z wyżej wymienionych, co z jednej stron jest zaletą, ale obawiam się też jej jakości..

A może któraś z Was posiada jakąś inną szafę, którą może polecić i która spełnia warunki:
-max 140 cm szerokości
-koniecznie kolor wenge
- drążek + półki

Z góry bardzo dziękuję za pomoc

1. Szafa Orlando 2D

2. Szafa przesuwna Ania

3. Szafa Malta 7
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2996081073.jpg (51,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (48,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (91,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2a.jpg (30,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MALTA 7 750.jpg (40,6 KB, 8 załadowań)
primrose_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 13:22   #2
xxPineskaxx
Raczkowanie

Dot.: Szafa- proszę o pomoc

zobacz w abrze.. mi sie tam podobały takie wielkie szafy i był wybór spory ja żałuje ze nie kupiłam tej z 3 zdjęcia.. ta z 3 zdj to z bodzio ale wydaje mi się że większa byla. zawsze mądra po fakcie jestem
xxPineskaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 14:25   #3
primrose_
Raczkowanie

Niestety nie mam abry w pobliżu, przeglądałam ofertę na stronie internetowej, fakt szafy są fajne, ale za duże, maksymalnie upcham 140 cm no i kolor też jest bardzo istotny, bo wszystkie meble w pokoju są wenge, więc trzeba mi coś prostego

Ale i tak dziękuję za wskazówkę
primrose_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-03, 09:02   #4
Yakin
Przyczajenie

Ja ostatnio czytam sporo o szafach przesuwanych. Mogę Tobie polecić ciekawy artykuł xxx
Dowiesz się więcej o zaletach szaf przesuwanych. Od Ciebie będzie zależało, czy zdecydujesz się na .... szafę kupowaną w sklepie, czy montowaną u Ciebie w domu na miejscu, wykonaną pod wymiar.
Tak czy inaczej decyzja w tym wypadku będzie należała tylko i wyłącznie do Ciebie. Ty musisz (moim zdaniem) poznać jedynie zalety lub wady różnych rozwiązań.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-02-22 o 23:56 Powód: Link.
Yakin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-03, 16:48   #5
ksieciunio
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez primrose_ Pokaż wiadomość

1. Szafa Orlando 2D

2. Szafa przesuwna Ania

3. Szafa Malta 7
Mój brat ma szafę bardzo podobną do Orlando (Ania to chyba tez ten sam typ?). Kupił na allegro 3 lata temu za jakieś 900 zł. Jego jest trzydrzwiowa, przesuwna, środkowe "drzwi" to lustro. Nienawidzi tej szafy! I stara się jej za często nie otwierać Polowy "kołków" potrzebnych do złożenia nie było. "Chromowane" uchwyty to zwykłe plastiki. Sam mechanizm przesuwny też jest kiepski. Mam wrażenie, że tam wszystko chodzi na słowo honoru. My w tym samym czasie kupiliśmy Ikeę. Po 3 latach brat będzie kupował nową szafę, a nasza jest w tak dobrym stanie, że idzie z nami do nowego mieszkania. Moim zdaniem Ikeowe korpusy i półki są tanie. Cenę podnoszą drzwi i wymyślne wyposażenie. Może zaplanuj sobie taką szafę w planerze i zobacz jaka Ci wyjdzie cena? Tyle, że tam jest co 50 cm, więc u Ciebie zmieści się 100 cm max, ale za to możesz wziąć wysoką wersję, chyba 230 cm.

ksieciunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-27, 11:44   #6
szujkan
Stara wyjadaczka

Najpeiej zobacz sobie w porownywarce cenowej xxx - na pewno bedzie tu jakas szafa, ktora ci sie spodoba. Ja kupuje tylko tak, bo moge sobie wybirac rozne marki, ceny, materialy itd

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-09-29 o 13:45 Powód: Link.
szujkan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości