![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Śmiać się czy płakać
Otóż. Nie wiem co myśleć, śmiać się czy płakać, w dzisiejszej sprzeczce z tż (ja 22 on 27) pojawił się temat kasy, i moich urodzin a mianowicie prezentu którego nie dostałam na urodziny (były dwa miesiące temu), ogólnie spoko nic nie mam do tego, liczy się gest, lecz w dniu urodzin usłyszałam iż dostanę prezent do 14 dni roboczych, sobie myślę ok, za późno pomyślał.
I tu bomba, dzisiaj zapytałam co z tym prezentem a odpowiedź była taka "a nie pomyślałas że może Ci kupiłem pierścionek zaręczynowy, tylko od tamtej pory się zastanawiam czy Ci go dawać" No mnie zatkało, nie wiem czy mam skakać z radości czy co? Jesteśmy razem 3 lata lecz związek burzliwy dlatego mi w ogóle nie spieszno. Mam ochotę zwiać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śmiać się czy płakać
Jeśli masz ochotę wiać, to po co w tym tkwisz...?
Wysłane z mojego Lenovo PB1-770M przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
''związek burzliwy'' i wszystko jasne ![]() Rozstańcie się lepiej za wczasu. Ten tekst z pierścionkiem masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Właśnie pytanie czy to żart czy to na serio, ale chyba z takich rzeczy się nie powinno żartować?
A w związku jak to w związku raz jest idealnie raz się chcemy pozabijac, oboje uparci i tak to wygląda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Sama piszesz, ze jest miedzy Wami duzo klotni. To musicie przemyslec. Sama podswiadomie na pewno czujesz, ze zwiazek tak nie musi wygladac. A jak jestescie zbyt uparci, to trzeba choc troche probowac cos zmienic. Tez bylam zbyt uparta, czesto chcialam stawiac na swoim, ale w koncu uswiadomilam sobie, ze to zle. Nauczylam sie roznawiac facetem na spokojnie. Uwierz mi, tak duzo latwiej osiagnac porozumienie. A potem juz uczysz sie jak rozmawiac i z czasem nie czujesz juz potrzeby stawiac na swoim, bo sama widzisz, ze to bez sensu. Najlepiej poczyraj wypowiedzi psychologow na te rematy, pokazuja mechanizmy tego itp. Jak przemyslisz sprawe, oboje bedziecie sie starac, to mysle, ze efekty. Chyba, ze po prostu do siebie nie pasujecie. Roznie bywa. Jednak zwiazek to i tak czasem kompromisy, trzeba myslec o dobru obu stron. Czasem jeszcze postawie na swoim, ale mniej istotne rzeczy. Wiele zmienilam tutaj na lepsze. No i nauczylam sie rozpoznawac kiedy potrafie wybuchnac i wtedy wlaczam racjonalne myslenie, gleboko oddycham i czesto przechodzi. Kiedys tak nie umialam. Potem jednak nauczylam sie kiedy sie przesadnie denerwuje, wtedy o glupoty i podeszlam do tego na spokojnie. Moze myslisz, ze to Ci nie pomoze, ale jednak tak.
---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ---------- A moze u Was jest inny problem, no ale napisz wtedy wiecej. Ja napisalam odnosnie bycia zbyt upartymi i kiepska komunikacja w zwiazku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, po co w tym tkwisz? A jakby Ci się oświadczył, zapewne przyjęłabyś oświadczyny, a potem wątek na wizażu: 'oświadczył mi się, ale ja go nie chcę'
![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Mnie rozwaliło: zastanawiam się, CZY ci go dać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem on nie ma ani prezentu urodzinowego ani pierścionka. Gada tak bo go meczysz o prezenty. Wstydź się. Kup sobie sama😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dokładnie ☺ co to w ogóle za tekst do dziewczyny? Było by mi przykro, że tak długo się zastanawia i jeszcze mi o tym mówi...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym usłyszała że dostanę prezent "w czasie 14 dni roboczych", to bym zapytała jak fakturę za fatygę wystawić, na przelew czy gotówką przy odbiorze. ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Płakać. Dziewczyno po 1 zamęczasz go o prezent, po co takie żebranie? Żenada.
Tekst'' tylko od tamtej pory się zastanawiam czy Ci go dawać" poniżej pasa i Ty się jeszcze zastanawiasz ? Wiej. Edytowane przez 201712110940 Czas edycji: 2016-10-06 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
I to takie odsetki powinna mu naliczyć, żeby chłop nie mógł się pozbierać.
Edytowane przez 201712110940 Czas edycji: 2016-10-06 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Pierścionek zaręczynowy to pierścionek zaręczynowy, a nie prezent na urodziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
'Do 14 dni roboczych' - padłam
![]() ![]() Ja się śmieję, możesz do mnie dołączyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Co za jełop...
Ty się następnym razem też dobrze zastanów, czy chcesz mu "dać" i daj sobie czas do namysłu do 14 dni roboczych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Gościu nie kupił Ci prezentu, a teraz rzuca hasło o pierścionku zaręczynowym. Widać skuteczne, skoro od razu się na tym skupiasz, zamiast go zapytać "gdzie jest prezent, który obiecałeś i który rzekomo był zamówiony?". Facet niesłowny, a związek "burzliwy" (czyli prawdopodobnie mocno niedojrzały i do d...).
Serio wystarczy hasło o zaręczynach, żeby kobieta zapominała języka w gębie? Nigdy tego nie rozumiałam i nie zrozumiem. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Dokładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
"14 dni roboczych" - pomyślałam, że może coś zamówił i taki był termin realizacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zadomowienie
|
1) Pierścionek zaręczynowy to nie prezent na urodziny/gwiazdkę. Prezent na urodziny to prezent z okazji urodzin, pierścionek zaręczynowy to osobna kategoria gestu z powodu ZARĘCZYN. Dwie różne sprawy.
2) Chłopak żydzi na prezent dla Ciebie. Nie ma gestu, brak mu tej klasy. 3) Na 90% on nie ma ani prezentu urodzinowego ani nawet pierścionka zaręczynowego. 4) Jeśli chłopak uznaje, że pierścionek zaręczynowy (który być może istnieje, być może nie ![]() Cytat:
Cytat:
Przemyśl rozstanie teraz, lub przygotuj się psychicznie i dopiero zerwij. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Kawal pacana. Zfadzam sie z postem wyzej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Po prostu chamstwo, brak slow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Koleś chce Ci zrobić kisiel z mózgu...albo uważa że już go masz skoro wg niego nie odróżnisz prezentu od zaręczyn. Na marginesie-od tego ma sie kalendarze, fejsbukowe przypominajki i inne takie żeby ZAWCZASU zamówić/kupić/zrobić prezent dla bliskiej osoby i nie pierdzielic smutów o 14 dniach roboczych...ależ żałosny gościu
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Nawet gdyby już się ZDECYDOWAŁ, że jednak da jej ten pierścionek, to mimo wszystko pozostaje niesmak, że zrobił to w bardzo niefajny sposób...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ja bym go pogoniła w cholerę XD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Zaufaj intuicji, u mnie się to zawsze sprawdza...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Ja bym powiedziała - sprawdzam!
pokazuj pierścionek, nie musisz dawać ![]() Swoją drogą pan ma 27 lat... tracę wiarę w tą płeć, jej zasoby intelektualne, emocjonalne, społeczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za pierwszym i drugim razem (sic!) przeczytałam: ''trochę wiary w tę płeć, jej zasoby intelektualne, emocjonalne, społeczne''... I zastanawiałam się, co Ty ćpasz kobieto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Mi to brzmi jak krypto-szantaż. "Zastanawiam się CZY Ci go dać". Znaczy sprawa jeszcze nie przegrana. Jak będziesz miła i zasłużysz, to może nawet go dostaniesz. Kurcze dziewczyno, weź się w garść, masz szanse!
Weź, co za idiota. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.