|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Portale z recenzjami kosmetyków
Witam ciepło,
potrzebuję portale internetowe, na których można samemu dodawać recenzje kosmetyków, jak tutaj KWC ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
in love with life
|
Dot.: Portale z recenzjami kosmetyków
a dlaczego KWC nie wystarczy?
zawsze mozesz zalozyc bloga...
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
in love with life
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;65815291]Dla mnie np. KWC jest mało wiarygodne.[/QUOTE]
Niestety musze sie zgodzic. Od czasu nowego KWC stracilo tez u mnie na wiarygodnosci i juz w ogole nie czytam recenzji przed zakupem...
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;65815641]Ja już wcześniej zauważyłam pewne zjawiska, przez które KWC stało się dla mnie średnio wiarygodne, teraz to się już tylko nasila.[/QUOTE]
A możesz powiedzieć, jakie to konkretnie zjawiska? Dla mnie KWC było (jest) prawdziwą skarbnicą wiedzy i jedynym wiarygodnym źródłem, nie wiedziałam że coś tam nawala. A pytałam o portale dlatego, że chciałabym móc dodawać swoje recenzje w różnych miejscach w internecie, ale nie orientuję się, które to miejsca dokładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Kupiłam sobie kiedyś antyperspirant. Poużywałam trochę, spodobał mi się (był sezon zimowy, prowadziłam wtedy tryb życia mało wymagający), chciałam wystawić jakąś miłą recenzję. Wcześniej było wystawionych chyba 6. Jednej osobie spodobał się średnio, miała już ileś ocenionych kosmetyków. 5 osobom podobał się bardzo, wystawiły po 5 gwiazdek. Tylko, że z tych 5 osób każda w swojej karierze na wizażu wystawiła tylko 2 recenzje - obie tego antyperspirantu, tylko jedną wersji w spreju, drugą w kulce. W zasadzie zarejestrowały się chyba tylko dla wystawienia recenzji, na forum też się nie udzielały, po prostu nic. 3. Kosmetyki popularne w blogosferze i na forum mają z automatu wyższą średnią. Niekoniecznie dlatego, że wszystkim tak pasują. Po prostu gros użytkowniczek wychodzi z założenia, że jak coś jest takie popularne i polecane, to musi być super, nie patrzą nawet na działanie. Kiedyś pod Jantarem znalazłam recenzję, w której osoba pisała, że nie zauważyła, żeby robił cokolwiek, ale wierzy w jego moc. Oczywiście 5 gwiazdek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;65818351]1. Pierwszy lepszy lakier za 4 zł, który do krycia potrzebuje miliona warstwma średnią 4 z hakiem, bo jest tani. Potem są lakiery powiedzmy ne średniej półki, które średnią mają zasadniczo najniższą. Potem są kosmetyki marek selektywnych, które znowu mają bardzo wysokie średnie. Ja rozumiem, że te droższe może są jakieś super czy coś, ale raczej nie jadą na tym samym wózku, co najtańsze z najtańszych. Tak jest niezależnie od kategorii.
2. Kupiłam sobie kiedyś antyperspirant. Poużywałam trochę, spodobał mi się (był sezon zimowy, prowadziłam wtedy tryb życia mało wymagający), chciałam wystawić jakąś miłą recenzję. Wcześniej było wystawionych chyba 6. Jednej osobie spodobał się średnio, miała już ileś ocenionych kosmetyków. 5 osobom podobał się bardzo, wystawiły po 5 gwiazdek. Tylko, że z tych 5 osób każda w swojej karierze na wizażu wystawiła tylko 2 recenzje - obie tego antyperspirantu, tylko jedną wersji w spreju, drugą w kulce. W zasadzie zarejestrowały się chyba tylko dla wystawienia recenzji, na forum też się nie udzielały, po prostu nic. 3. Kosmetyki popularne w blogosferze i na forum mają z automatu wyższą średnią. Niekoniecznie dlatego, że wszystkim tak pasują. Po prostu gros użytkowniczek wychodzi z założenia, że jak coś jest takie popularne i polecane, to musi być super, nie patrzą nawet na działanie. Kiedyś pod Jantarem znalazłam recenzję, w której osoba pisała, że nie zauważyła, żeby robił cokolwiek, ale wierzy w jego moc. Oczywiście 5 gwiazdek.[/QUOTE] To faktycznie bardzo poważne zarzuty. Mi się do tej pory na KWC nie podobało jedno (na co też oko przymykałam). Obniżanie oceny produktowi ze względu na kolor lub konsystencję. Dla mnie to śmieszne powody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.