|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Powód do zazdrości?
Hej wszystkim. Opowiem Wam w skrócie jak wygląda sprawa.
Mam 22 lata. Od prawie roku jestem w związku z pewnym mężczyzną. Między nami układa się naprawdę dobrze, ale jedna rzecz mnie niepokoi. Otóż od kilku lat tańczę w zespole folklorystycznym. Jest to zespół na poziomie w związku z czym zdarzają się wyjazdy kilkudniowe poza granice. Mojemu TŻ nie podoba się to. Ogólnie chyba mu się nie podoba, że tańczę tam z innymi facetami. Rozmawialiśmy na ten temat z czego wynikło, że niestety rzeczywiście tak jest. Moje pytanie brzmi: czy rzeczywiście to jest powód do zazdrości? Chciałabym poznać Wasze opinie i pogląd na takie bądź podobne sprawy. Nie chciałabym rezygnować ze swojej pasji. Tym bardziej, że z tym zespołem mam wspaniałe wspomnienia i wiele przyjaciół. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pyskatka
|
Dot.: Powód do zazdrości?
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To nie jest powód do zazdrości, tylko Twoja pasja. Nie daj sobie wmówić, ze powinnaś z tego rezygnować - nie powinnaś. Jego zazdrość i brak zaufania to jego problem, niech dorośnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to taka sama kategoria wyjazdu co wyjazdu służbowe i moim zdaniem nie jest to żaden powód do zazdrości tak samo jak sam fakt, że tańczysz nie jest powodem do zazdrości
chyba, że te wyjazdy masz na zasadzie 3 tygodnie na wyjazdach / tydzień na miejscu ale to wtedy nie byłaby kwestia zazdrości a kwestia tego, że ja nie praktykuję związków na odległość dodam, że osobiście byłabym dumna z partnera, który ma pasje oraz talent i do tego realizuje to na tak wysokim poziomie jak Ty - uważam również, że to zdrowo kiedy człowiek w związku zachowuje swój indywidualny charakter, ma zajęcie poza "związkiem" oraz "własnych" przyjaciół ![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2016-10-01 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Bo? Tak bardzo Ci nie ufa, że boi się Cię puścić na kilka dni za granicę w obawie przed Twoim puszczaniem się?
![]() Twój "mężczyzna" musi popracować nad samooceną.
![]() |
#7 | |
sissy that walk
|
Brak tu logiki jak dla mnie - przecież nie tańczysz w tym zespole od wczoraj, a nowego kolegi-amatora też nie zabierzecie ze sobą na zagraniczne występy, więc tańczysz i wyjeżdżasz ze znanymi sobie kolesiami. Dalej: gdyby ci znani kolesie byli dla Ciebie atrakcyjni, to byś sobie znalazła partnera wśród nich, zamiast wiązać się ze swoim obecnym facetem. W tej sytuacji Twój partner nie ma żadnego powodu, żeby być zazdrosnym albo Ci nie ufać. No i jeszcze tego brakuje, żebyś rezygnowała z fajnej pasji, bo jakiś nowy kolo jest z niej niezadowolony...
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie nie rezygnowalabym z pasji, bo facet. On jak Cie poznal, to wiedzial, ze tanczysz i wyjezdzasz. Powinien albo to zaakceptowac albo szukac innej.
Frezja dobrze napisala. Ja bylabym wsciekla, ze moj chlopak tak mnie ocenia. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Kontynuuj pasję!! Twój chłopak musi się dostosować i być dumny z Ciebie.
Na spokojnie mu wytłumacz, że zajmujesz się tym od kilku lat, uwielbiasz to i będziesz to robić dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Borze zielony, robisz to od tylu lat, taka piękna pasja, podtrzymujesz dziedzictwo kultury narodowej, a ten ma obiekcje
![]()
![]() |
#11 |
Pyskatka
|
Z wyjazdów równiez bym nie zrezygnowała bo są połączone z jej pasja.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.