|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czerwony Noss!! Pomocy!!!!!!!!!!
od niedawna zaczeła mi sie dziać dziwna rzecz z która niewiem jak sobie poradzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czerwony Noss!! Pomocy!!!!!!!!!!
HELLO!
ja mam w ogole naczynkową cere i nos czerwieni mi się bardzo np zimą od zimna czy od gorąca, od pikantnych potraw, gorących napojów czy potraw albo alkoholu. Radzę Ci smarowac twarz kremem z wysokim filtrem, bo słońce zaostrza rumień, poza tym unikać własnie tych rzeczy. A jeśli długo nie będzie znikac, może warto zaopatrzyć się w krem do cery z naczynkami i regularnie smarowac twarz? Piecze Cię nos czy po prostu masz tylko czerwony? Poza tym żeby poprawić sobie samopoczucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
uzywam podkładu i pudru ale jak zaczne sie czerwienic to juz koniec hehe , wtedy nawet mi dobry podkład nie pomoze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
kupiłam sobie własnie krem na naczynka, od dzis go zaczne stosowac , zobaczymy czy mi pomoze..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
To dobrze, zyczę powodzenia!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Szafirku, jak po tym kremie na naczynka, pomogl Ci, bo ja mam taki sam problem, ale dodatkowo tak mi sie czerwienia policzki. Dzis bylam u dermatologa i powiedzial, ze to rumien, ale niestety nie podal mi nazwy konkretnego kremu, jak sobie poradzilas, to porsze o podpowiedz czego powinnam uzywac. Lekarz mi powiedzial, ze najlepiej maskuja taki rumien pudry w kolorze zielonym, to tak na przyszlosc.
Pozdrawiam
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Teresko jeśli chodzi o zaczerwienienia np po wyjściu na dwór zimą (ja potrafiłam mieć czerwone policzki przez 3 dni...) to ja stosuję krem na rozszerzone naczynka i jest skuteczny
![]() ale to chyba Ty sama musisz wypróbować.. buziak ;* |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
dziekuje Lenko, chyba kremik na rozszerzone naczynka bedzie najbardziej odpowiedni, znasz moze jakis dobry??
U mnie pultaski sa czerwone niezaleznie czy jestem na dworzu czy w domciu, czy jest zimno czy cieplo, po prostu sa sobie tak z niczego czerwone. ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam juz ponad tydzień temu krem Lirene czy jakos tak do cery naczynkowej i powiem szczerze ze jakiejs poprawy nie zauwazyłam :/,dalej nos czerwony i policzki wokól nosa,beznadziejnie to wygląda :/,moze za mało czasu upłynęlo,zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej! mam ten sam problem, jakiś czas temu juz o tym tu pisałam. Otóż Diroseal stosuję już prawie rok i jestem bardzo zadowolona z efektów. Na te ogromen mrozy smarowałam się grubo kremem ochronnym na mróz, na twarz szalik, a po powrocie z domu nie jadłam ani nie piłam od razu gorących rzeczy. To podstawa! Staram się unikać zbyt gorących czy pikantnych potraw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
![]()
.
Edytowane przez Mroofcia Czas edycji: 2009-01-30 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.