|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() pomoc :(
witam!
od dawna jestem na wizażu i chętnie tu zaglądam, teraz sama potrzebuję pomocy, otóż czy w przypadku zawarcia umowy komisu możliwe jest wygaśnięcie umowy i utrata towaru? 18 lipca zawarłam umowę komisu, wygasła 18 grudnia 2005, w umowie jest klauzula, że jeśli w ciągu 21 dni od daty wygaśnięcia umowy nie zgłoszę się po odbiór towaru to staje się on własnością komisu. czy nie da się z tym nic zrobić? czy to zgodne z prawem?? nie znam się na tym i proszę pilnie o pomoc. najgorsze, że dopiero dziś znalazłam tą nieszczęsną umowę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: pomoc :(
Jesli na umowie tak pisze ...to niestety jest prawdą.
Zawsze trzeba dobrze czytac umowy.I pamiętac kiedy wygasają...
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dziekuję za szybką odpowiedź
szkoda tylko, że czekałam na tel z komisu, bo umawiałam się, że po 2 miesiącach od dnia zawarcia umowy sami kontaktują się... ale kogo to teraz obchodzi.... trzeba być uważnym i dokładnie czytać umowy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mam jeszcze jedno pytanko, czy w momencie zawarcia umowy powinien komisant od razu zapłacić za otrzymany towar czy dopiero po sprzedaży??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.