zbyt rzadkie "kocham cię" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-13, 13:08   #1
gaga87
Zakorzenienie

zbyt rzadkie "kocham cię"

Moj TŻ mowi mi to zdecydowanie za rzadko.... praktycznie wcale Ja wiem, ze on mnie kocha, ale chyba kazda kobieta chce to slyszec ciagle Nie wiem czemu tak jest, czy on sie boi tych slow? Rozmawialismy na ten temat i powiedzial mi, ze po co on ma mi mowic, ze mnie kocha jak ja to wiem... Znacznie czesciej pojawia sie z jego ust "ja Ciebie tez" w odpowiedzi na moje "kocham Cię". Ma jeszcze ktoras taki problem?

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 13:15   #2
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: zbyt rzadkie "kocham cię"

to nie jest problem, taka jest męska psychika. Om myśli tak: przecież to jej mówiłem, zapomniała, czy co? Jak zapomniała, to oznacza, że nic dla niej te słowa nie znaczą.
Pod tym względem różnimy się os facetów, chciałybyśmy być rozpieszczane i zapewniane na każdym kroku o miłości.
Rozwiązaniem jest uszanowanie męskiej psychiki, a z drugiej strony rozmowa, że kobieta potrzebuje od czasu do czasu tych słów, że musicie wypracować kompromis. Masz taką potrzebę i czy on to uszanuje i da Ci to, czego chcesz usłyszeć. Ksiądz na naszych naukach przedmałżeńskich powiedział: panowie, mówcie kocham Cię swoim narzeczonym i żonom przynajmniej raz dziennie
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 13:39   #3
naanahanae
Zadomowienie

ja mam ten sam problem. denerwuje mnie to ze musze go pytać "kochasz mnie?"( bo czasem już myślę że to może przyzwyczajenie i wygoda trzymają go przy mnie, a to dlatego że on juz sie nie stara tak o mnie jak kiedyś )
albo mówie mu ze go kocham a on mi odpowiada "wiem" lub "ja ciebie też" (co ty mnie też? nasuwa się pytanie)
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 14:11   #4
śliweńka
Zakorzenienie

heh ja też tak mam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 14:24   #5
Moniquee
Zadomowienie

GG do Moniquee

z czasem przychodzi taki okres - tzw "ja ciebie też" - raczej standard -wydaje mi się że to jest uzależnione od czasu jaki ze sobą jesteście, od tego że on czuje się pewnie i stabilnie z tobą (po co mam mówić skoro ona i tak już o tym wie?)

z tym nawykiem raczej nie wygrasz choć zawsze możesz próbować
powiedz mu przy najblizszej okazji że takie "ja ciebie też" nic dla ciebie nie znaczy i chcesz żeby zawsze do znudzenia powtarzał co do ciebie czuje - bo tobie nigdy się to nie znudzi
Stary 2006-02-13, 14:26   #6
gaga87
Zakorzenienie

Taverney madre rzeczy napisalas
Usilujac rozszyfrowac co jest grane zaczelam czesciej mu mowic ze go kocham, pomoglo na chwile i kilka razy uslyszalam spontaniczne KC... niestety szybko zapomnial... Trzeba znalesc jakas metode na to

etorebkowy kod się zmył
Stary 2006-02-13, 14:27   #7
Iam
Rozeznanie

Hmm..ja natomiast nie napieram, nie chcę też pytać, tylko po to by usłyszeć wymuszoną odpowiedź. Uwielbiam jak mi mój kochany "sam od siebie" to powie w najmniej spodziewanym momencie , a jeszcze bardziej od słow liczą się dla mnie jego czyny .
Iam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-13, 14:28   #8
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moniquee
z czasem przychodzi taki okres - tzw "ja ciebie też" - raczej standard -wydaje mi się że to jest uzależnione od czasu jaki ze sobą jesteście, od tego że on czuje się pewnie i stabilnie z tobą (po co mam mówić skoro ona i tak już o tym wie?)

z tym nawykiem raczej nie wygrasz choć zawsze możesz próbować
powiedz mu przy najblizszej okazji że takie "ja ciebie też" nic dla ciebie nie znaczy i chcesz żeby zawsze do znudzenia powtarzał co do ciebie czuje - bo tobie nigdy się to nie znudzi
Hmm no my jestesmy ze soba dopiero 5 miesiecy... dla mnie to stosunkowo krotko, zwlaszcza by byc pewnym wszystkiego od poczatku...

Cytat:
Napisane przez Iam
Hmm..ja natomiast nie napieram, nie chcę też pytać, tylko po to by usłyszeć wymuszoną odpowiedź. Uwielbiam jak mi mój kochany "sam od siebie" to powie w najmniej spodziewanym momencie , a jeszcze bardziej od słow liczą się dla mnie jego czyny .
Iam czynow nie brakuje
Ciekawe czy jutro uslysze spontaniczne kocham Cię...

etorebkowy kod się zmył

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-02-14 o 00:33 Powód: Post pod postem.
Stary 2006-02-13, 15:46   #9
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

Ja ze swoim TŻ jestem juz 2,5 roku i codziennie słysze "kocham cie" napewno jest to bardzo miłe ale powiem wam, ze kiedys gdzies czytalam ze lepiej mowic rzadziej "kocham cie" a szczerze niz ciagle i tak juz bo to nawyk
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 16:44   #10
wredne_slonko
Rozeznanie

Ja też mam taki problem. Skoro to wiem to po co ma mi to mówić. Rozmawialiśmy o tym i powiedział, że On tego nie rozumie. W jego domu tych słów raczej nie slychać i nie wie dlaczego dla mnie to takie ważne. Jest ze mną i chyba to wystarczający dowód miłości. Prócz tego brak też kwiatków, prezencików(zupełnie malutkich, żeby nie było że materialistka jestem ) Ogólnie jest wogle 'ciężki' jeśli chodzi o 'te sprawy'. No i cóż mi pozostaje.. Przyzwyczaić się albo zmienić faceta
A co do autorki wątku. % miesięcy to bardzo mało. Może On Cie wcale jeszcze nie kocha, może to narazie zakochanie. Na miłość czasem trzeba znacznie dlużej poczekać i narazie ciężko mu te słowa wyrażać. Troche cierpliwości

Asia Surowiecka

Maciek Marczak
wredne_slonko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 17:01   #11
Izus86
Raczkowanie

GG do Izus86

U mnie jest tak samo lecz nie uważam zeby był to problem.....jeśli wiesz ze on cie kocha to to jest najważniejsze...ja osobiście wole zeby było tak jak jest.... bo gdyby zaczął czesto mówic ze mnie kocha ...... to pomyslałabym ze cos jest nie tak ze cos nabroił ..... a poza tym jeśli raz na jakis czas słysze od niego kocham cie to czuje sie wtedy bardzo bardzo kochana ...
Izus86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 17:38   #12
gaga87
Zakorzenienie

Moj poprzedni facet powtarzal mi ciagle, ze mnie kocha i obsypywal mnie kwiatami, ale byl niezlym ziolkiem A ten obecny kwiaty kupuje mi rzadko - wlasciwie dostalam tylko raz, przed studniowka, a jutro bedzie drugi Tylko, ze roznica tez jest taka, ze z tamtym rozstalismy sie po 4 miesiacach, z tym jest 5... moze w takim razie lepiej dac na wstrzymanie...

etorebkowy kod się zmył
Stary 2006-02-13, 18:16   #13
facet_na_pustyni
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

od czasu kiedy mi panna zrobila wywód na ten temat, staram sie mowic czesciej "kocham cie", a odpowiadam "ja ciebie tez kocham". Ah Wy kobiety... :P
facet_na_pustyni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 18:37   #14
evangeline
Zakorzenienie

Myślę, że - pomimo całej radości z docierania do nas tych słow- warto zwracać uwagę również na gesty i zachowania, którymi nasi TŻ "mówią" nam, ze nas kochają. W końcu słowa to nie wszystko.

WYMIANKA

Edytowane przez evangeline
Czas edycji: 2006-05-25 o 08:53
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 18:40   #15
emememsik
po prostu Em :)

mój TŻ mówi mi to bardzo często, a ja lubię to słyszeć. lubię, żeby mnie o tym zapewniał, kiedy tylko chcę
Stary 2006-02-13, 19:59   #16
wiatr86
Rozeznanie

Ja chyba wole czuc ze mnie ktos kocha niz slyszej to chociaz tego nie czuje poprezz czyjes gesty,postawe itd bo niekiedy slowo kocham pada za czesto na oczepnego albo zeby bylo milej albo dla jakies korzysci,wtey to jest przykre.
wiatr86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-13, 21:57   #17
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Ja jego "kocham Cie" slysze bardzo czesto i nie powiem zebym byla w niebo wzięta.. bo to juz rodzaj przyzwyczajenia, zastanawiam sie czy on mysli w trakcie kolejnego "kocham Cie" jaką moc mają te slowa.
Ale na poczatku jak nie mowil, to mi tez nie pasowalo. Tak zle i tak niedobrze...
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 00:49   #18
naanahanae
Zadomowienie

ja kwiaty dostaje częsciej od znajomych facetów (mniej lub bardziej) niż od mojego :/ on już chyba przywykł do tego ze ma mnie zawsze i na wyłączność, że ja wszytsko przełkne. no ale powiem szczerze, ciężko jest mi z tym wszytstkim. bo jeszcze gdyby brak tych słów nadrabiał czynem... ale on poprostu spoczął na laurach.
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 01:04   #19
hot eye
Przyczajenie

Mój TŻ nie mówi bardzo często "kocham Cię" ale gdy to słyszę wiem że te słowa są szczere i wiem, że naprawdę mnie kocha. Chciałabym częściej słyszeć z jego ust te słowa, ale nie zbyt często, żeby nie stały się nudne i nie straciły swojej wartości jaka z nich płynie.

Edytowane przez hot eye
Czas edycji: 2006-02-26 o 12:15
hot eye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-14, 12:49   #20
lain
Zakorzenienie

to moj mowi dosyc czesc "KC", ale sam kiedys stwierdzil, ze przy zbyt czestych wyznaniach tego typu te slowa traca na znaczeniu, wiec lepiej mowic rzadziej...
a kwiaty dostaje czesto, prawie za czesto rzadko kiedy na moim biurku nie stoi wazon z kwiatami, a rodzice za kazdym razem "a od kogo te kwiatki?", "a z jakiej okazji?" ehhhh. a ja poprostu lubie dostawac kwiatki, a jak sie o tym dowiedzial to zaczal kupowac i tak zostalo
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-14, 13:10   #21
Kasiulka22
Zakorzenienie

Mój mąż często mi mówi, że mnie kocha. Nie potwierdzam, tego że wtedy słowa tracą na wartości. Dla mnie jest to za każdym razem cudowne, kiedy widzę szczerość, czułość i przede wszystkim miłość w jego oczach. Na pewno nie należy przesadzać z wyznaniami, ale też nie powinno się mówić sobie czułych słów tylko od święta. Wiemy, że jesteśmy kochane, ale potrzebujemy tego zapewnienia jak powietrza. Ważny jest sposób w jaki mówimy "kocham Cię". Mechaniczne, wyrzucane od niechcenia, dają się wyczuć i wtedy ranią. "Kocham Cię" wypowiadane często przez najukochańszą osobę zawsze jest magiczne, wartościowe i piękne ale to tylko moje zdanie
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 09:25   #22
Joskelyn
Zadomowienie

Jejku ja jakos w ogole nie zwracam uwagi czy moj TZ mi to mowi czy nie Bywa tak, ze nie mowimy tego sobie przez kilka miesiecy a czasem jak akurat mamy takie sentymentalne dni to paplamy to co chwila.
Dla mnie to tylko slowa, ktorych sama nie potrzebuje slyszec ani mowic, sa inne sposoby okazywania sobie uczuć. Gdyby moj Kotek przestal mnie nagle calowac, dotykac, troszczyc sie o mnie, to moglabym czuc sie zaniepokojona, ale to ze nie powie "kocham Cie" to dla mnie zaden problem
Ja kwiatki dostaje rzado ale czesto dostaje inne rzeczy - pomarancze ktore ubostwiam, rozne pysznosci i inne drobiazgi
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 18:51   #23
gosiek82
Raczkowanie

Faceci zamiast słowami wolą wyrażać miłość czynami, bo to jest wg nich bardziej wartościowe, no i faktycznie jakby na to nie spojrzeć to mają rację. Zawsze może powiedzieć coś pod noskiem od niechcenia, więc i tak nie wiemy czy to szczere i prosto z serducha. Ale jak się już troszczy, opiekuje, kupuje smakołyki, przynosi kwiatuszki, pilnuje żebym była pozapinana i miała czapkę jak jest zimno (bardziej niż mama), pamięta co lubie a czego nie, no i w ogóle na każdym kroku udowadnia że kocha to chyba jest to bardziej wartościowe

Ale żeby nie było, to ja też jestem zwolenniczką ciągłego mówienia kocham kocham kocham...tego nigdy za wiele

Natomiast mój TŻ upomina mnie czasami, żebym zamiast tylko tak gadać, była miła dla niego od czasu do czasu
Na całe szczęście on mówi mi KC w miarę często, ale i tak jak każda babeczka chciałabym to słyszeć jeszcze częściej
Natomiast wolę usłyszeć te słowa rzadziej i żeby pokazywał to gestami, niżeli miałby tylko gadać a w zachowaniu mnie olewać.
gosiek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 19:44   #24
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Zbyt częste wymawianie dwóch słów straci po jakimś czasie magiczne znaczenie. Gosiek82 ma rację, mezczyzni wolą wyrażać uczucie czynami nie słowami.

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 21:20   #25
sweetes_things
Rozeznanie

Hmm..a wiesz co ja Ci na to powiem? Ze lepsze żadkie Kocham Cie..i szczere..a nie chlapanie non stop tego słowa,które po pewnym czasie straci swoją wyjątkowość(niebedzie w nim nic nadzwyczajnego, skoro słyszymy to pare razy dziennie). A czy ja mam taki problem? Nie. Częściej mój TŻ mówi mi,że mnie Kocha a ja mu odpowiadam 'ja Ciebie też ' Ale czy te słowa Ci są tak neizbędne? Może mało mówi..ale Ci te słowa 'kocham Cie' okazuje poprzez inny sposób.Mężczyźni inaczej postrzegają pewne sprawy.My kobitki jesteśmy bardzo uczuciowe..emocionalne,i inaczej okazujemy swoje uczucia. Jak czasem jestes chora..on Cie odwiedzi,przyniesie jakąś szamke,przytuli kiedy jest Ci zle..i otrzy łzy..to inaczej powiedzieć 'kocham Cie'. Mężczyźni wolą mniej mówić..ale więcej robić ;]
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-18, 08:43   #26
gaga87
Zakorzenienie

Dziekuje Wam wszystkim... chyba przestane zwracac na to uwage, sama przeciez napisalam, ze WIEM, ze mnie kocha... a wlasnie wiem to z jego zachowania, bo z czego innego?

W Walentynki leciala w radio jakas piosenka z tekstem "I love you" i on zaczal mi to spiewac A jak ja mu powiem, ze ja go kocham to slysze "ja ciebie tez... kocham oczywiscie"

etorebkowy kod się zmył
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości