![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy! Ślub za pasem
Hej piszę bo chce się wygadać, już nie mogę dłużej tego trzymać w sobie.
Poznaliśmy się 3 lata temu między nami było róznie rozstania i powroty, okazało się że jestem w ciązy, oboję się bardzo ucieszylśmy zę będziemy rodzicami. Mój tż oświadczył mi się i zmieszkaliśmy u jego rodziców. Niestety nie stać nas jak narazie na wynajem mieszkania. I tu się zaczeły schody. Jego rodzice do wszyskiego się wtrącają a on za mamusią stoi mórem. Oddaliliśmy się od siebie, nie mam juz nawet ochoty się przytulać do niego już zapomniałam co to seks nie mam ochoty się z nim kochać, drażni mnie nawet jego dotyk. Zawsze byłam niezależna finansowo lecz teraz jestem na zwolnieniu i miesiącznie otrzymuje 700zł z czego robię dla nas zakupy opłacam telefon robię także zakupy dla naszego dzieciątka i nie zostaje mi nic dla siebie a często jestem na minusie mój tż ma swoją wypłatę dla siebie. Już nie pamiętam kiedy sobie coś kupiłam brzuszek rośnie i nie mieszczę się juz w stare ciuchy lecz mój luby martwi się tylko o siebie. Za niecały miesiąc mamy brać ślub a ja nie jestem pewna swoich uczuć już nie wiem co mam robić smutas.gif Proszę o odpuścić sobie hejty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomocy! Ślub za pasem
No to jemu to powiedz i z nim o tym porozmawiaj, jak nic sie nie uda zmienic to rozstanie i juz. A jesli nie jestes gotowa odejsc i on nie zamierza sie zmienic to pozostaje Ci zyc w tej relacji. Problem solved.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"Rozmawiałaś z nim o tym? Co on na to?" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
odpowiedź taka jak zawszę ,że wymyślam problemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego Ty płacisz za wszystko??? ![]() A on ma wypłatę dla siebie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
sissy that walk
|
Cytat:
Cytat:
W takiej sytuacji lepiej chyba odpuścić sobie ślub.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ale co on na to, że mógłby się dołożyć do zakupów dla dziecka?
Prosiłaś go o to? Dlaczego kupujesz mu jakieś rzeczy? On się w ogóle nie poczuwa do kupienia choćby chleba na śniadanie czy proszku do prania? Ile on ma tej wypłaty? Co z nią robi? Dlaczego nie stać Was na wynajęcie mieszkania? W sensie Ty masz 700zł - opłacasz wasze rzeczy, cokolwiek to znaczy, plus wyprawkę dla dziecka, plus telefon a on co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;66015311]Ale co on na to, że mógłby się dołożyć do zakupów dla dziecka?
Prosiłaś go o to? Dlaczego kupujesz mu jakieś rzeczy? On się w ogóle nie poczuwa do kupienia choćby chleba na śniadanie czy proszku do prania? Ile on ma tej wypłaty? Co z nią robi? Dlaczego nie stać Was na wynajęcie mieszkania? W sensie Ty masz 700zł - opłacasz wasze rzeczy, cokolwiek to znaczy, plus wyprawkę dla dziecka, plus telefon a on co?[/QUOTE] Ja nie chce się go prosić o pieniądze jego wypłata to nowe buty,paliwo itd itd Zrobi sporadycznie zakupy i zdziwiony że za jedną torebkę zakupów zapłacił 100zł, takie ceny. Tylko wymaga przynieś, podaj,upierz. Z dnia na dzień coraz badziej mam go dość ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przestan robic jakiekolwiek zakupy do domu, teraz jego kolej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Masz wsparcie rodziny? Nie możesz się od niego wyprowadzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
P.S. Rozważyłabym Dom Samotnej Matki. Serio. Albo poprosiła rodziców o wsparcie jakiekolwiek. Rodzice nie mogą razem z Tobą wynająć 2-pokojowego mieszkania? Zresztą... ja bym się wyprowadziła od Jaśnie Pana zaraz po porodzie. Po porodzie przez rok będziesz miała 1000zł miesięcznie kosiniakowego + 500zł z programu 500+, plus Twoje 700zł to spokojnie dasz radę utrzymać siebie i dziecko... Jaśnie Pana pozwij o alimenty, ślub odwołaj... Tzn ja Ci nic nie każę - ale ja bym tak zrobiła. Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-10-04 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wybrała dom samotnej matki. Dziecko się urodzi, troszkę podrośnie, Ty wrócisz do pracy, facet będzie płacił alimenty i staniesz na nogi. Dodatkowo jako samotna matka otrzymasz te 1000zł miesięcznie i inne dodatki.
Wolałabym tę drogę, niż wychodzić za takiego gbura. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;66016436]Rób zakupy dla siebie i dziecka a Jaśnie Pana miej w zadzie, jak zgłodnieje to sobie kupi jedzenie, jak mu majtek zabraknie to nawet proszek kupi...
P.S. Rozważyłabym Dom Samotnej Matki. Serio. Albo poprosiła rodziców o wsparcie jakiekolwiek. Rodzice nie mogą razem z Tobą wynająć 2-pokojowego mieszkania? Zresztą... ja bym się wyprowadziła od Jaśnie Pana zaraz po porodzie. Po porodzie przez rok będziesz miała 1000zł miesięcznie kosiniakowego + 500zł z programu 500+ plus Twoje 700zł to spokojnie dasz radę utrzymać siebie i dziecko... Jaśnie Pana pozwij o alimenty, ślub odwołaj... Tzn ja Ci nic nie każę - ale ja bym tak zrobiła.[/QUOTE] Nie dostanie chyba tyle kasy. Wyrownaja jej do tego 1000 wiec bedzie tylko miala 300 zł wiecej, plus 500 plus, ale tu tez nie wiem jak to bedzie wygladac jak dziecko ma ojca? Autorko wez sie w garsc. Nie ma ze nie chcesz go prosic o pieniadze. Powiedz zeby Ci przelal kilkaset zlotych i nie ma zmiluj. W przyszlosci walcz o alimenty, bo nic dobrego Cie z nim nie czeka. Do tego przestac mu kupowac jedzenie, prac, po cholere ty to robisz, jak on ma Cie gdzies? Slub zdecydowanie odwolaj, nie ma po co babrac sie jeszcze z rozwodem. Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2016-10-04 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
A skoro mieszkacie z jego rodzicami, to oni również robią zakupy? Czy każde z was robi dla siebie? Bo przecież nie możesz robić wszystkiego, opłacać wszystko dookoła, a może za te 700 zł kupisz wózek i inne rzeczy dla dziecka SAMA? Chyba oboje powinniscie razem się o to starać...
Poza tym - skoro on juz teraz zostawia wypłatę dla siebie, to potem również będzie to robił. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Ps. A uslyszalas chociaż od niego zwykle "dziękuje kochanie"? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;66017511]Nie dostanie chyba tyle kasy. Wyrownaja jej do tego 1000 wiec bedzie tylko miala 300 zł wiecej, plus 500 plus, ale tu tez nie wiem jak to bedzie wygladac jak dziecko ma ojca?
Autorko wez sie w garsc. Nie ma ze nie chcesz go prosic o pieniadze. Powiedz zeby Ci przelal kilkaset zlotych i nie ma zmiluj. W przyszlosci walcz o alimenty, bo nic dobrego Cie z nim nie czeka. Do tego przestac mu kupowac jedzenie, prac, po cholere ty to robisz, jak on ma Cie gdzies? Slub zdecydowanie odwolaj, nie ma po co babrac sie jeszcze z rozwodem.[/QUOTE] A no tak, zapomniałam, że ma umowę na połowę etatu ![]() Nie wiem jak to jest z umową na pół etatu... hmm... I tak lepsze 800 + jej 700 niż nadskakiwanie temu bucowi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
A za co bierzecie ślub? No chyba że to uroczystość cywilna w spodniach ciążowych i bez przyjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() Piszesz, że gdyby nie dziecko, to dawno byście się rozstali. Dziecko Wam związku nie naprawi.
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odradzam ślub. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
![]() Chcesz być służącą za dnia i kochanką nocą? Wyobraź sobie jak to bedzie wygladało gdy dziecko sie urodzi. Wtedy bedziesz miała DWÓJKĘ dzieci. Skoro facet nie umie ( albo mu sie nie chce) prania zrobić, obiadu ugotować. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro bez dziecka byście się rozstali to dzieckiem powinniście tym bardziej się rozstać - absolutnie nie bierz tego ślubu, uciekaj póki możesz nie krzywdź tego dziecka i odejdź Cytat:
![]() koleś teraz się nie poczuwa do dziecka a jak autorka odejdzie to chociaż alimenty będzie musiał płacić a dla autorki to żadna strata bo co ona ma z tego związku? dach na głową? w domu samotnej matki też będzie miała - bo teraz nie ma nic więcej, żadnej pomocy ani psychicznej ani finansowej a w takim domu samotnej matki będą chociaż inne kobiety, które pewnie będą lepszą pomocą (chociażby radą i rozmową) niż ten "partner"
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
.
|
fantastyczny materiał na męża, nie ma co.
![]()
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
sissy that walk
|
Autorko, pamiętaj jeszcze o jednej ważnej rzeczy - nawet, jeśli będziecie ze sobą żyli i nawet, jeśli będziecie małżeństwem, masz prawo ubiegać się sądownie o alimenty od niego, jeśli nie będzie brał udziału w finansowaniu Waszego wspólnego życia. I nie unoś się honorem, bo to nie dla Ciebie, tylko dla Waszego dziecka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
ma zielone pojęcie
|
To wystarczający powód, by nie brać ślubu.
Skoro nie dogadujecie się w sprawach finansowych, Twój chłopak w czasie konfliktów z zasady bierze stronę rodziców, a dodatkowo jeszcze żeruje na Twoich finansach i w żaden sposób nie poczuwa się do współdzielenia kosztów związanych z planowanymi narodzinami Waszego dziecka… To po co Wam ten ślub? Na czym chcecie zbudować sensowny związek, który dla Was obojga będzie przyjemnością? Jeśli nie chcecie być razem, rozstańcie się i dogadajcie w sprawie dziecka (finanse, mieszkanie, sprawowanie opieki).
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
I nie ludz się proszę, autorko, że po ślubie się cos zmieni. To są bajki. Nic się nie zmieni, a może być tylko gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
MichasiaMama,
1) ile macie lat? 2) jakiej wielkości jest miasto w którym mieszkasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
.
|
przecież napisała, że prawdopodobnie gdyby nie dziecko, nie byliby ze sobą. to nie świadczy o miłości.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.