dzieki Wam chudnę :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-27, 14:19   #1
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83
Smile

dzieki Wam chudnę :)

Czesc dziewczyny!
Od jakiegos czasu wpadam tutaj codziennie, ale dopiero dzis postanowilam udzielic sie w jakis sposob na tym forum. Chcialabym podziekowac Wam bardzo serdecznie za to, ze jestescie tutaj, sprawiacie, ze forum zyje i wpieracie sie wzajemnie, dzieki czemu ja rowniez postanowilam przylaczyc sie do Was.
W moim przypadku wyglada to tak, ze w ciagu 2 lat przytylam 20 kg i chyba z 20 razy probowalam odchudzac sie. Kiedys bralam udzial w lokalnych wyborach miss z sukcesami, dostawalam propozycje wspolpracy od agencji modelek i fotografow, zapraszano mnie do udzialu w ostatnim etapie eliminacji do wyborow Miss Polonia, a dzis to jednie moglabym pozowac do zdjec, ktore mialyby byc przestroga dla dziewczyn, ktore opychaja sie slodyczami. Naprawde nie przesadzam! W ciagu 2 lat zrobilam z siebie kluske! Mam zatluszczone cialo, okropnie tlusty brzuch, buzie jak pulpecik i od tego wszystkiego nie chcialo mi sie nawet wstawac z lozka. Za kazdym razem kiedy spotkalam kogos kto nie widzial mnie jakis czas wysluchiwalam komentarzy na temat mojego nowego wygladu. Prawda jest taka, ze wiele zlych rzeczy wydarzylo sie w moim zyciu w ciagu 3 ostatnich lat i to jak teraz wygladam jest konsekwencja tego wszystkiego. Dzis jednak sytuacja wyglada o niebo lepiej tylko ten tluszcz i kilogramy zostaly.
Decyzja o kolejnej probie odchudzenia sie zapadla po przeplakanej nocy czego powodem bylo cos co powiedzial o mnie przyjaciel mojego chlopaka. Facet ten zna mnie tylko z rozmow na skype, wiec powiedzial to w formie zartow, bo nie wie jak wygladam, ale tak mnie to zabolalo (przy okazji uznalam, ze troche w tym racji), ze postanowilam odchudzac sie. Moj chlopak nazywa mnie przekornie "malenstwem", bo uznal, ze przy moim wzroscie (1,8 m jest to zabawne). Jego przyjaciel wiedzial tylko tyle jaki mam wzrost i w przyplywie dobrego humoru powiedzial: "malenstwo? 180 cm i 100 kg wagi, a on nazywa ja malenstwem!"
Wszystkie informacje znalazlam na tym forum. Opracowalam plan i zaczelam walke z kilogramami. W ciagu 3 tygodni schudlam 3 kg, zwalczylam wzdecia, czuje sie duuuzo lepiej (wczesniej ciagle bylo mi niedobrze - niektorzy podejrzewali ciaze ). Na poczatku wazylam 85 kg przy wzroscie 180 cm. Dzis mam 82, ale moim celem jest waga 65 kg. mam nadzieje, ze uda mi sie to osiagnac. Wprowadzam ciagle nowe nawyki i tak np udalo mi sie takze zrezygnowac z tak czestej jazdy samochodem, bo przez te ostatnie 6 lat od kiedy mam prawko to wlasciwie 3 razy jezdzilam tylko rowerkiem. A skutki sa takie, ze mam 23 lata i czuje sie tak bardzo nieatrakcyjna, ze od wielu miesiecy nie bylam na zadnej imprezie poza tymi wymuszonymi (np sylwester).
Od dnia kiedy znalazlam to forum wiele zmienilo sie w moim zyciu i za to chcialam Wam bardzo serdecznie podziekowac!
Iwona
nimfa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 18:42   #2
rzęsa
Zakorzenienie

GG do rzęsa
Dot.: dzieki Wam chudnę :)

Zyczę wytrwałości i sukcesu w odchudzaniu
rzęsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 19:05   #3
nimfa83
Raczkowanie

GG do nimfa83

Dzięki serdeczne
Wierzę, że uda się... tym bardziej, że dziś złapałam się na tym, że ciągnie mnie do ćwiczeń i nie chce mi sie jeść Z tym jedzeniem to nie wiem czyja to zasługa. Najprawdopodobniej herbatek Slim Figura z Herbapolu. Czy na którąś z Was też tak działały?
nimfa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 19:41   #4
zaabaa
Raczkowanie

trzymaj sie! i nie poddawaj! bedzie dobrze
zaabaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 20:10   #5
Szeri
Raczkowanie

To forum robi naprawde dużo dobrego wierzę, że warto sie wzajemnie wwspierać, będzie dobrze
Szeri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 11:00   #6
krokus_krokus
Raczkowanie

Jak ktoś Ciebie wspiera to lepiej sie odchudza. W zeszlym roku odchudzalam sie razem z kumpela jak ja mialam ochote na cos slodkkiego ona kategorycznie mi tego odamawiala i jak ona tez miala ochote ja jej mowilam jak tyle wytrwalysmy wytrwamy jeszcze dluzej. Efekt byl taki ze udalo nam sie schudnac ... niestety przyszla zima i kg rozwniez ale od jakiegos czasu wspolnie cwiczymy. Mnie mobolizuje ze ona idzie na cwiczenia i ja ze ja tez sie nie poddaje. Z kims zawsze lawiej.
krokus_krokus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 11:06   #7
andzya
Zakorzenienie

no to gratuluje i zycze wytrwalosci,bo to jest nawjazniesze.
Stary 2006-03-28, 12:02   #8
Takietam
Zadomowienie

Iwonko,
tak trzymaj! Właśnie podjęłaś bardzo dobrą decyzję i jeśli tylko będziesz wytrwała - efekty na pewno przyjdą.
Życzę Ci powodzenia
Takietam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 12:24   #9
koKOro
Zakorzenienie

bardzo miłe to co napisałaś ale myśle, że przede wszystkim chudniesz dzięki sobie ta siła jest w Tobie i w każdym z Nas, tylko trzeba ją odnaleźć fakt, faktem - wsparcie bardzo pomaga i na pewno Ci się uda. Pisz śmialo we wszystkich wątkach, które Cię zainteresują Powodzenia

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 13:06   #10
AGA1119
Raczkowanie

GG do AGA1119

nimfa 83 ja też Ci życze dużo powodzenia i Wam wszystkim też wytrwałości
Stary 2006-03-28, 15:55   #11
Nati02
Zakorzenienie

Gratuluje z calego serduszka Teraz tylko walcz dalej z tym co zbędny w Twoim ciele i pamietaj o tym wszystkim co wyczytalas, a jak bedziesz miala jakies pytania to pisz- ja zawsze chetnie odpowiem jesli bede miala wystarczajaca wiedze, tak samo jak reszta Wizazanek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-28, 16:34   #12
Agaciskos
Raczkowanie

Myśle, że każda z nas ma w pewnym stopniu podobne problemy i dlatego możemy się dogadać I oczywiście grrrratuluje
Agaciskos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-14, 14:19   #13
nietak
Raczkowanie

Ej. Coś nas łączy nimfo ^^
Ja waże 79 kilo przy wzroście 175 i też chce, zeby moja waga wskazywała 65 kg.

Btw. Powodzenia
nietak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 20:17   #14
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nimfa83 Pokaż wiadomość
Dzięki serdeczne
Wierzę, że uda się... tym bardziej, że dziś złapałam się na tym, że ciągnie mnie do ćwiczeń i nie chce mi sie jeść Z tym jedzeniem to nie wiem czyja to zasługa. Najprawdopodobniej herbatek Slim Figura z Herbapolu. Czy na którąś z Was też tak działały?
Cześć, Iwona
Cieszę się, że dobrze Ci idzie. Chętnie doradzimy, co i jak, pytaj, jeśli masz jakieś wątpliwości albo po prostu pomysły dietowo-fitnesowe
W kwestii herbatek "slim coś tam" - zobacz na opakowaniu, czy zawierają senes i/lub kruszynę. Jeśli tak - odstaw. Te zioła działają przeczyszczająco i stosowanie ich przez dłuższy czas może powodować przyzwyczajanie organizmu. Efekt odchudzenia zależy od diety i treningu, a nie od magicznych herbatek odchudzających, szkoda na nie pieniędzy, no i ryzykowne to jednak.
A niejedzenie (ograniczone posiłki lub długie przerwy między nimi, albo też np. 2 posiłki dziennie zamiast 5-6) to najprostszy sposób na efekt odwrotny od zamierzonego - trwale i zdrowo schudnąć się tak nie da Wiele z dziewczyn na forum niestety sprawdziło to na sobie.
Piszę na wszelki wypadek, bo mówisz, że nie chce Ci się jeść - powinno się jeść niewielkie posiłki, ale często.
Midi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-16, 00:15   #15
maskonika
Przyczajenie

Cześć Iwonka !!! Wierzę, że uda ci się dojść do wagi takiej jakiej pragniesz. Sama też chcę schudnąć 5 kg. nie jest to wcale proste - za bardzo lubię słodycze, pieczywo itp. Mam nadzieje,że dzięki wsparciu innych dziewczyn, będzie nam łatwiej. Pa !!!! Pisz jak dajesz radę.
maskonika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości