|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Krem przeciwzmarszczkowy z naturalnych składników
Hej dziewczyny,
szukam jakiegoś kremu przeciwzmarszczkowego, ewentualnie dobrze nawilżającego. Mam 24 lata, skórę suchą i naczynkową. Zależy mi na czymś z samymi naturalnymi składnikami. Czytałam o kosmetykach z Biochemii Urody i właśnie zastanawiam się nad jakąś pozycją. Macie może jakieś inne, sprawdzone kremy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Krem przeciwzmarszczkowy z naturalnych składników
Cześć, jesteś jeszcze młodziutka i nie za bardzo wiem, po co Ci krem przeciwzmarszczkowy. jest jesień, będą chłodne, zimne dni. Uważam że przydałby Ci się krem nawilżający oraz mawilżające mydło do twarzy (można myć nim całe ciało). Sama miałam problemy ze skórą, ale od ponad pół roku stosuje kosmetyki ( produkty na bazie aloe vera- aloes) firmy Forever Living Products. Jeśli byłabyś zainteresowana produktami, żeby w końcu naturalnie o siebie zadbać, skontaktuj się ze mną xxxxx A zobaczysz, że już niedługo sama sobie będziesz gratulować, że podjęłaś słuszną decyzję
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-11-24 o 19:42 Powód: kontakt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
A ja się nie dziwię, że chce używać kremu przeciwzmarszczkowego, bo kuracje przeciwtrądzikowe zrobiło z mojej skóry wiór i sama do dzisiaj nie umiem jej nawilżyć, niczym, ani od zewnątrz, ani od wewnątrz, no i dorobiłam się zmarszczek, chociaż trądzik mam nadal i skóra też się szybko przetłuszcza.
A na zmarszczki możesz spróbować samego kolagenu, albo olejów, na przykład z pestek malin. Ewentualnie spłycić mikrodermabrazją, czy kwasami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
U mnie pielęgnacja w okresie dojrzewania wyglądała mniej więcej tak:
jako, że nigdy nie miałam problemów z wypryskami (dwa czy trzy gdzieniegdzie przed okresem) mając chyba 16 lat zaczęłam używać zwykłego kremu Nivea - tego niebieskiego. Oczywiście sporadycznie, bo nie zawsze mi się chciało. Kremów z filtrem na twarz nie używałam, ale też nigdy nie lubiłam się opalać. Od jakiś dwóch lat używam regularnie kremu pod oczy. Teraz testuję Tołpe. W tych okolicach zaczęły mi się robić pierwsze zmarszczki mimiczne. Jeśli chodzi o krem, to kończę La roche posay - nutricic intense riche, ale muszę przyznać, że nie jestem z niego zadowolona. No i wieczorem płynem micelarnym oczyszczam twarz. Moja skóra jest taka jakby potrzebowała intensywnego nawilżenia. Tołpa wokół oczu może trochę mi pomogła, ale cudów nie zdziałała. Rano jak wstaję to mam uczucie napięcia skóry. Naczynek nie widać jeszcze, ale jak powieje chłodny wiatr to odkąd pamiętam robiły mi się zawsze takie rumieńce. Na to stosuję teraz krem Nivea dla dzieci na mrozy i wiatry. Zastanawiałam się nad jakimś serum na noc, z naturalnych składników. Idzie teraz zima i chciałabym dobrać coś do mojej cery a kompletnie nie wiem na co zwrócić uwagę, bo dotychczas moje wybory były nietrafione. Dlatego zaczęłam się zastanawiać czy nie pójść w stronę kremów przeciwzmarszczkowych... no sama już nie wiem. Edytowane przez baikala Czas edycji: 2013-11-25 o 00:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Możesz popróbować kremów z aktywnym kolagenem. Poza tym uważam, że i tak powinnaś stosować niską ochronę przeciwsłoneczną, także zimą, mimo tego, że się nie opalasz, bo jednak w ten sposób chronisz skórę przed przyszłymi zmarszczkami, a żeby się ich nabawić wcale nie trzeba leżeć godzinami plackiem na słońcu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Pod filtr możesz uzywać antystarzeniowe, rozświetlajace itd. serum z wit. C. Serum takie zwiększy tez działanie filtru. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.