|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Koniec karmienia...a co potem?
Dziewczyny jakie są wasze doświadczenia jeśli chodzi o koniec karmienia? mam na myśli wahania nastrojów, samopoczucie...No i oczywiście jak zachowała się wasza waga? Ja bardzosię obawiam, że jak skończę karmić to przytyję...Czy u Was też tak było?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koniec karmienia...a co potem?
ja czulam sie wspaniale ,wreszcie przestalam byc uwiązana jak krowa na pastwisku
![]() zero pogorszenia nastroju ,waga bez zmian. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Było super.Pomimo,że bardzo chciałam karmić piersią,to jednak po 2 i pół roku ciągłego wystawiania cyca,byłam już trochę zmęczona.
Nie miałam żadnych wahań nastrojów i nie przytyłam. ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja też po odstawieniu dziecka samopoczucie miałam wspaniałe, wreszcie mogłam przestać nosić te bawełniane staniki
![]() Pozdrawim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja czułam sie normalnie, nie przytyłam, ale za to po ok. dwoch tygodniach maialam wielka niepodzianke w postaci wysypu wszelakich zmian skornych <ropnych, grudkowych, etc, co kto chcial, do wyboru
![]() ![]() ![]() U mnie po prostu wystapila burza hormonow, ktorej konsekwencja byly zmiany tradzikowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja swojego synka karmiłam do 2 lat odstawiłam go w ciągu jednej nocy
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Pierwszą córeczke karmilam 6 miesięcy, potem wielka ulga, bo wreszcie moglam spalic te jakże wygodne, ale znienawidzone, bo antyerotyczne biustonosze, wreszcie normalne bluzeczki moglam sobie nosic itd. Nastroje pozytywne, bobas tez zadowolony, waga bez zmian. Druga coreczka ma 2 miesiące i karmię oczywiscie cycem, ale równiez mam zamiar karmić jakies 6 czy 8 miesiecy. Ech, nie ma to jak zadowolony pysiu mojej Martusi przy moim cycu. Pozdrawiam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No właśnie dopieronie nie karmię trzeci dzień a tak mi tego brakuje .Mam wyrzuty sumienia że mogłam jeszcze pokarmić.Karmiłam rok i trzy m-ce
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A ja mam inne pytanie. Jak już przestałyście karmic to czy od razu podawałyście dziecku krowie mleko? (moja mała nie ma oznak skazy) Zastanawiam sie właśnie jak to bedzie bo ja zamierzam karmic swoją córcie do 8-10 m-ca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
krowie mleko to bardzo ostroznie od roku zalecam podawac bo uczula,po piersi ,mieszanki sztuczne np.kaszki,plus normalne jedzenie sloikowo-nasze
![]() zalezy kiedy konczysz karmic. jelsi w wieku 10 miesiecy to polecam sztuczne mleko,kaszki i sloiki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Lekarze zalecają zwykłe mleko krowie dopiero po ukończeniu 3 lat, no a na pewno nie 10 miesięcy - takie mleko jest ciężej strawne i gorzej przyswajalne, niepotrezbnie obciąża wątrobę i nerki.
Sztuczne mieszanki - zależnie od wieku dziecka, od 10 miesiąca inny nabiał - ostrożnie - serki, jogurty, kefiry, maślankę, potem żółty ser - w zależności, jaka dziecko toleruje nabiał - i nie chodzi tu tylko o skazę białkową. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Inna znowu kiedy tylko odstawiła od piersi ok12r.ż. też od razu przerzuciła dziecko na krowie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
No... ja też faktycznie słyszałam różne opinie. Ale trochę poczytałam na ten temat i stąd moja taka a nie inna opinia. Możliwe, że niektórym bardzo małym dzieciom na mleku krowim nic nie będzie - nie bedą miały widocznych objawów, ale na 100% to mleko nie będzie całkiem przyswajane przez dziecko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
moja mama karmiła mnie raz-powiedziała, że więcej nie będzie bo to dla niej nic miłego (co ja rozumiem, bo tez mam teraz takie odczucia). JNie przytyła, znów 2 tyg po ciązy ważyła 51 kg.,ja byłam zawsze zdrowa, wbrew naukowców problemów z umysłowością i szkołą nigdy nie miałam.
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Jak mały skończył 6 miesięcy zaczęłam od czasu do czasu dawac mu butelke była akurat wczesna wiosna i jak miałam ochote na dłuzszy spacer to właśnie wtedy ją dostawał (jakoś nie potrafiłam dawać cyca w miesjcach publicznych). Gdy skończył 7 jednej nocy dostał butelke i tak juz zostało, miałam troszke wyrzutów, czegos brakowało. Nastepna noc dyżur pełnił tatuś BOŻE
![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Jeśli skończysz karmic piersią to nie musisz koniecznie wprowadzać innego mleka, możesz przejść na kaszki, chyba,że twoje dziecko lubi i ma ochotę pić mleko.Wybór mlek modyfikowach dla dzieci powyżej 1 roku jest bardzo duży, różne są dodatki, smaki itp. Niedawno wprowadzone zostało mleko modyfikowanie Bebiko w kartonach 1 litrowych już przygotowane, własnie dla dzieci od 1 -3 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.