|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() biureczko
Witam
![]() Chciałabym się poradzić odnośnie biurka.Posiadam takie normalne z jasnego drewna, z 1 szuflada i 2 półkami na dole.Aktualnie szuflady są obklejone obrazkami idolów,wydrukami itp natomiast sam blat jest pusty i nie mam co do niego żadnych pomysłow. Przeczytałam ostatnio iż według feng shui na biurku nie powinno się nic znajdować bo dzięki temu energia przepływa spokojnie ale.... jakoś smutno jest na nim a nie chciałabym go za bardzo obładować gdyż stoi ono prawie przy samym oknie i dzięki niemu jakieś światło wpada. Nad biurkiem powieszony mam na całą ścianę regał na którym jest umieszczone praktycznie wszystko co zawsze znajdowało się na biurku, ściany mam poobklejane fotkami przyjaciół. I dlatego właśnie nie mam pomysłów na jego aranżacje. Ostatnio przez przypadek obejrzałam "Kachorre" i pokazali tak fajne biurko w kolorze fioletowych które było popisane czarnym markerem, nawet fajnie to wyglądało ,rzucało się w oczy. Nie spędzam dużo czasu przy nim ale chciałabym aby było ciekawie i oryginalnie udekorowane, tak młodzieżowo,słodko i świeżo ^^ macie może jakieś pomysły? Co sądzicie o tych napisach? z góry bardzo serdecznie dziękuję i pozdrawiam
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: biureczko
Zależy, czy chcesz biurko bardziej do nauki, czy do czegoś innego (no wiadomo, że do wszystkiego).
Jak sobie zrobisz jakieś zbyt mocne, zbyt wyraziste kolory (no np. jakiś mocny filolet) - to możesz mieć potem problemy ze skoncentrowaniem się na "nauce" ![]() I ciemne barwy - zabiorą światło z blatu. Ciemych kolorów bym nie polecała - jakoś takie smutne. Wiem, bo długo miałam ciemny blat stołu, a teraz mam jasny i wolę go 20 razy bardziej.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hmmm uczę się na łóżku lub w kuchni a więc chciałabym aby spełniało inne funkcje i nie wyglądało jak typowe biurko
a co sądzisz o tych napisach?dziękuję za podpowiedzi !! ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
w ogóle pomysł jest fajny.
Podobają mi się wyklejanki - takie, żeby wyszedł z tego jakiś zarąbisty kolaż (coś np, między innymi, z jakichś czarno-białych fotografii). Ale to raczej odpada, bo w praktyce okazać się może bardzo niewygodne. Napisy zrobiłabym - ale niekoniecznie tak, aby wyszły "pismem ręcznym" - tylko pisałabym tak, aby to było "czcionką drukarską", jakąś fajną (fajną, czyli taką, jaka spodobałaby mi się w danym nastroju), i aby było wypełnienie jednolite (lubię precyzyjnie coś zrobić, jeśli tylko umiem). Ręczne pismo też bym dała ("efekt popisanego gipsu"). Pisałbym od szablonów - nie ręcznie - bo ja jestem taka, że chciałabym, aby mi wyszły idealnie. Ale raczej bym nie naklejała (bo są na foliach). Może jakieś odciski - farbami, markerem - glanów... Biurko pomalowałabym bezwględnie. Może nawet na jakiś pomarańcz (wyraziście) - jeśli się przy nim nie uczysz. Kolor - wiadomo, trzeba dobrać jaki lubisz. Ja np. ostatnio się "rozsmakowałam" w fiolecie - ale takim "lila" (nie wiem, może to kolor lawendowy, czy coś... Nieprzesadnie jasny. Albo - jakiś fajny odcień zieleni). Bardzo mi się podobają. na pewno bym chciała kolor jakiś niebanalny. Ja bym namalowała coś na blacie - jakiś motyw. Na przykład scenki rysunkowe z Gościńskiego. (Mikołajek. Rekreacje Mikołajka, Wakacje Mikołajka, itd.). Uważam, że to bardzo wdzięczne rysunki, choć komuś mogą się wydać infantylne. Ja uważam, że są zabawne (te wszystkie Gotfrydy, Alcesty, i pięściujące się Ezebiusze). Albo narysowałabym sobie jakieś smukłe smoki ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ooo bardzo ciekawy pomysl ^^ dziekuje Ci z calego serca
![]() a jak zrobilas te smoki ? ^^ moc usciskow dla Ciebie ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Normalnie, skopiowałam
![]() Ja mam takie jak na tatuaż - tylko czarny kolor - nie takie wielobarwne.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.