Chcialam sie przywitac i dolaczyc do Waszego grona - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-03, 16:28   #1
foczildka
Raczkowanie

GG do foczildka
Smile

Chcialam sie przywitac i dolaczyc do Waszego grona

Witam Was serdecznie...
Dowiedzialam sie ze jestem w ciazy wiec chcialabym oficjalnie dolaczyc do Waszego grona i sie przedstawic...
Mysle ze mozecie byc dla mnie pewnego rodzaju wsparciem,bo mi troszke samotnie w obecnej sytuacji,chociaz nie jest najgorzej, i sa duze szanse ze bedzie dobrze...

Dwa tygodnie temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy,dzisiaj zaczelam 10 tydzien...mieszkam w londynie i cala rodzinke mam daleko,nawet nie mam tu za wielu kolezanek zeby im sie 'pochwalic'.
Z tatusiem dzidzi jestesmy razem od 2,5 roku ale ostatnio sie juz prawie rozchodzilismy,nawet sie wyprowadzilam,no i na drugi dzien okazalo sie ze jestem w ciazy...Najpierw byl zly,potem ktos mu powiedzial ze zaszlam w ciaze na zlosc,bo nam sie zwiazek walil i chcialam go na sile zatrzymac,itd...a on sam jest w szoku i nie wie co mam myslec i robic!!!

teraz sie juz niby oswoil,ma sie do mnie wprowadzic, i niby wszystko bedzie dobrze, ale ja widze ze on ma ogromne watpliwosci i tak naprawde to nie jestem taka pewna czy przy mnie zostanie...moze on po prostu wiecej czasu potrzebuje?
staram sie nie rozmyslac i nie denerwowac,ale to nie latwe..

ale jak powiedzialam jeszcze moze bedzie dobrze...

wizaz jest dla mnie super odskocznia od rozmyslania,wzruszyly mnie bardzo zapiski Oliwki ,a wszystkie zdjecia Waszych maluszkow bardzo mnie rozczulaja

chetnie czytam Wasze porady, i mysle ze przez kolejne 7 miesiecy wiele sie od Was naucze

Dziekuje ze tu jestescie bo mi razniej
foczildka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 16:55   #2
sylwia622
Rozeznanie

Dot.: Chcialam sie przywitac i dolaczyc do Waszego grona

Witaj Fajnie ze mamy kolejna ciezaroweczke. Dobrze ze do nas napisalas bo wiem z doswiadczenia ze na wizazanki mozna zawsze liczyc
Ja jestem Sylwia i jestem w 29 tyg ciazy Juz wiem ze urodzi mi sie synek i bardzo sie Go nie moge doczekac. Trzymaj sie cieplutko
No i nie przejmuj sie swoja sytuacja, napewno wszystko bedzie dobrze, a jezeli TZ nie wroci do was to pewnie nie jest Was wart. Glowa do gory Co ma byc to bedzie.
Pozdrawiam i buziaki
Stary 2006-02-03, 16:57   #3
dinga
Raczkowanie

GG do dinga
Smile Dot.: Chcialam sie przywitac i dolaczyc do Waszego grona

No hej!

Milo mi ze dolaczysz do naszego grona. Ja juz jestem mamusia, moja pociecha to 6 miesieczny Mikolaj i doskonale cie rozumiem, bo odkad sie dowiedzielismy ze zostaniemy rodzicami przeprowadzilismy z mezem z Wroclawia do malej wioski pod Kaliszem do tesciow. Ja tez nie znam tu nikogo i brakuje mi przyjaciol rodziny ale odkad Mikolaj jest na swiecie to nie mam czasu tesknic.

Pewnie jak wam urodzi sie pociecha to i miedzy wami wszystko sie ulozy. Zyczy powodzenia i glowa do góry, napewno wszystko sie ulozy.
dinga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 20:45   #4
malenkaa20
Raczkowanie

Smile Dot.: Chcialam sie przywitac i dolaczyc do Waszego grona

czesc kochana
ja jestem agata i jestem w 27 tyg ciazy!Milo ze dolaczylas do naszego grona i moge cie zapewnic ze zawsze bedziesz mogla na nas liczyc bo po to wlasnie jestesmy tu wszystkie razem.A jesli o twojego boy to...wiesz,czasem byc lepiej samej niz z nie tym chlopakiem co trzeba!Uwierz mi-moze dobrze mi sie mowi bo ja mam kochajacego meza ale bycie z kims tylko dla dobra dziecka(moim zdaniem)jest troszke bez sensu takze zastanow sie dobrze nad tym czego naprawde chcesz i podejmij decyzje!pamietaj ze obojetnie jaka by nie byla bedzie sluszna a my trzymamy kciuki!Dasz rade

agatka
malenkaa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 09:29   #5
foczildka
Raczkowanie

GG do foczildka

Dziekuje Wam za odpowiedzi...

Z tatuskiem wczoraj nawet spedzilismy mily wieczor.A dzis rano dostalam list ze szpitala ze pierwsze usg bede miala 27 lutego,no i tatus poprosil czy moze ze mna isc zeby dzidzie zobaczyc...to dobry znak, a mi od razu humorek sie poprawil

musze po prostu czekac i byc cierpliwa

Dziekuje Wam i bede chetnie pisac na bierzaco co u mnie i dzidzi...
Stary 2006-02-04, 11:56   #6
sylwi_2005
Raczkowanie

GG do sylwi_2005

Witaj! Miło ze jesteś kolejną osobą,która przekonała sie do wizazu mam nadzieje ze tak samo jak ja znadziesz tu wiele cennych porad.
A co do przyszłego Tatusia to może jak zobaczy dzidzie to zmieni swoje podejscie do Waszego związku i wszystko sie ułozy-tzrymam kciuki
sylwi_2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 12:10   #7
agatha_c
Rozeznanie

GG do agatha_c

Ja rówiez witam Jestem mamą już półtorarocznego chłopca (jejku jak ten czas leci)
... jesli rzeczywiście nie planowałaś tej ciąży to może jest to jakiś znak
pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-07, 14:36   #8
foczildka
Raczkowanie

GG do foczildka

Aghata c,z tym znakiem o ktorym piszesz to tez sie troche zastanawialam...ciazy wogole nie planowalam,troche burzliwy nasz zwiazek ostatnio byl.W listopadzie zmarl tata mojego tz i kompletnie mu sie w glowie od tego czasu poprzewracalo,stad nasze klopoty...no i tak sobie pomyslalam ze moze moj swietej pamieci niedoszly tesciu, ktory mnie uwilebial i zawsze po mojej stronie stawal, i nigdy by nie pozwolil abym znalazla sie w zlej sytuacji, mial cos z tym poczeciem wspolnego???
ja wiem ze dla wiekszosci osob zupelne glupoty wypisuje,ale tak mi przez glowe przeszlo,a ze aghata c wspomniala to i pisze...

z samopoczuciem nie jest teraz najgorzej...tatusiek ostatnio przyszedl do mnie z kwiatami,ciachami i truskawkami w przeprosiny...zupelnie zapomnial ze na truskawki jestem uczulona ale to nie ma znaczenia...

w sobote lece do Polski na tydzien i juz mam zarezerwowana wizyte w prywatnej klinice zeby wszystkie badania porobic...tutaj w uk sie nie spiesza z badaniami...pierwsze bede miala w 13 tygodniu,a wogole przez cala ciaze nie badaja tu ginekologicznie,tzn od srodka...wiec lepiej sprawdze wszystko w Polsce bo bardziej rodakom ufam...

trzymajcie sie i dziekuje za wasze odpowiedzi, wizaz duzo pomaga mi psychicznie,oj bardzo!!!!!!!!
Stary 2006-02-07, 16:13   #9
marciszonek
Raczkowanie

GG do marciszonek

witaj!! jak na razie tyle mam do powiedzenia. tutaj zawsze ktos pomoze, doradzi, wizaz nigdy Cie nie zdradzi, haha!
trzymaj sie!!
marciszonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-07, 17:25   #10
Marisa
Raczkowanie

Witaj i zaglądaj tu często.Ja jestem mamą dwóch chłopców 16 lat i 1 rok i 3 miesiące.
Stary 2006-02-08, 13:48   #11
uskow
Zadomowienie

Witaj!!
Wydaje mi się, że jak tata dziecka zobaczy Maluszka oszaleje na jego punkcie!! Ja przez całą ciąże miałam pretensje do mojego męża że nie interesuje się moim brzuszkiem, a on mi odpowiadał, że bardzo się cieszy że będziemy mieli dziecko, ale jest to dla niego całkowita abstrakcja, że tam w środku jest małe dziecko Kiedy pierwszy raz zobaczył Tośkę całkowicie oszalał na jej punkcie Jest w niej absolutnie zakochany i czasami mi się wydaje, że mała woli jego, niż mnie Dlatego zobaczysz, że wszystko będzie dobrze z chwilą gdy Twój TZ zostanie ojcem! Pozdrawiam Was serdecznie i życzę duuuużo zdrówka
uskow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-14, 19:18   #12
Agusz
Raczkowanie

GG do Agusz Send a message via Skype™ to Agusz

Witam cię i ja , choć moje "maleństwo" ma już 8 lat . A Tż się nie przejmuj - on po prostu musi dorosnąć do sytuacji . To trochę potrwa , ale najważniejsze , że już widać drobne zmiany .
Agusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości