|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Numerowanie nagłówków Libre Office
Hejjj, jestem w trakcie pisania inżynierki i nastał mnie problem wielkiej wagi... mianowicie: Piszę spis treści automatem więc rozdziały numeruje też automatycznie (przez edycje nagłówków)... np.:
1. Cel pracy 1.1. Utrzymanie alpak 1.2. Dobrostan alpak 1.3. Użytkowanie alpak i tu jest wszystko w porządku bo gdy po 1. Cel pracy klikam enter, pojawia mi się 1.1 numeracja... gorzej, że jak chciałabym zrobić podrozdział 1.3. czyli "Użytkowanie alpak" podzielić na dwa mniejsze -> 1.3.1. Użytkowanie mięsne i 1.3.2. Użytkowanie wełniste to zamiast 1.3.1 pojawia mi się kospiczna liczba typu 1.7.1.1.1.1 ... po edycjach nie z tej ziemi dotarłam do "1.1.2." ale to nadal nie jest to... oO Jest ktoś z was w stanie mi pomóc?? Szału dostanę... ![]() ![]() ![]() Proszęę ! ![]() P.S. Pracuję na Libre Office a nie na Wordzie bo zazwyczaj prościej mi się tu pracowało... mam już dużo napisane, tylko te podroździały mnie zahamowały... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.