|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Praca w Starbucks - jak jest?
Hej Dziewczyny,
obecnie poszukuję pracy i natknęłam się na ogłoszenie Starbucks'a. Chodzi o stanowisko baristy. Czy ktoś pracował już w Starbucks i może mi zdradzić jakie są zarobki? Jak wygląda praca? Po ile h się pracuje? Jaka panuje tam atmosfera? Jestem studentką zaoczną i jeśli zdecydowałabym się złożyć tam papiery to chciałabym mieć grafik dopasowany do zjazdów. Czekam na Wasze opinie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca w Starbucks - jak jest?
Ja nie pracowałam, ale pracuje koleżanka.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wszyscy bariści w Starbucks zarabiają tyle samo czy są jakieś premie albo możliwości zarobienia więcej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jak pracowalem to barisci zarabiali tyle samo nie zaleznie od umiejetnosci.
Awansowac mozna ale jest oczywiscie szklany sufit. Mozna zostac menagerem zmiany, ale to chyba tyle. Zarobki plasuja sie od 1200 zl do nawet 2500. Zalezy jak duzo i czesto masz ochote pracowac. I oczywiscie od lokalizacji. Gdy pracowalem odpowiadaly mi przede wszystkim zmiany, pracowalo sie po 6 godzin dziennie. Jest czas na zycie towarzyskie i nauke. W ciul duzo przepisow na kawe do zapamietania, jedyna rzecz w sumie jakies trzeba bylo sie nauczyc. Przechodzenie na per TY z kazdym klientem to troche "korpo" glupota. Atmosfera wg mnie luzna i calkiem przyjemna,m srednia wieku to jakies 21 lat. Kazdy traktuje ta robote jako przejsciowa wiec nie ma spiny. Menag czasem zwroci uwage ze nie usmiasz sie do klienta ale to chyba jedyna rzecz na jaka zwracal mi uwage. Masa bogatych dzieciakow do obsluzenia, taka dziecieca hipsterka. Iphony Instagramy i Fejbuczki to norma na zmianie. Pelno tego i trzeba przywyknac. Raz na jakis czas zdarzy sie dzieciak "bol dupy" ktory chce pokazac ze jest Pan i Wladca i przy zamawianiu pokazuje porfel wypchany 200 zlotowymi banknotami. Zaciskasz zeby i starasz nie dac sie prowokowac. Inna klientela to obcokrajowcy pracujacy w biurowcach ni w zab angielskiego, i w dodatku nie potrafia wlasciwie wypowiedziec czego w sumie chca. Masa freelancerow ktorzy caly bozy dzien siedza na wifi i cos tam skrobia w necie. Na jednej zamowionej kawce ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Laughingman8989- słuchaj, a cieżko jest się dostać? wiesz może na co zwracają uwagę, przy rekrutacji pracowników?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
podbijam, trudno się dostać?
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
podbijam Wrocław
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a jak jest z ruchem?
cały czas jest zapierdziel itd czy jest luz? można gadać ze sobą? i jakie czynności wykonujecie oprócz obslugi klienta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Od ilu lat można pracować w STRABUCKS ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ja pracowałam w centrum handolwym, to był duży ruch, szczególnie popołudniami i w weekendy, zarobki jak na warunki studenckie są OK
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Z tego co zauważyłam to w Gdańskim Starbucks ruch jest nawet spory. Ale to i tak lepiej niż praca w kebabie w sezonie
![]() Moja znajoma pracuje w Starbucks (też była w kebabie) i bardzo sobie chwali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Mój znajomy jest managerem i jest bardzo zadowolony, z kasą chyba jest w porządku, bo właśnie mu się dziecko urodziło a pracy nie zamierza zmieniać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
A jak jest w starbucksie z cv? Przyjmuja w kawiarniach czy lepiej wysylac cv w odpowiedzi na ogloszenie na gumtree i innych tego typu stronach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
podbijam
![]() ciężko się dostać to SB? lepiej wysłać cv przez stronę czy iść do kawiarni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Co do dostania pracy. Kiedyś składałam do kilku osobiście oraz przez stronę i nigdy nie odzwonili. Rotacja jest zwykle bardzo mała i zwykle 4/5 pracowników jest stała: wiąże się☠z firmą na lata. Przez to, że w PL Strbx nie ma aż tylu lokali, to bardzo zależy mu na wizerunku i ważną rolę odgrywa culture fit. Pracownicy są rekrutowani na zasadzie doprasowania osobowości do image firmy a nie umiejętności (w większości przynajmniej). Warunki pracy uważam za całkiem spoko. Przede wszystkim atmosfera w zespole i grafik, który można bez problemu dostosować do własnych potrzeb. Na pewno najlepsza praca dla baristy porównując z innymi sieciówkami jak Costa czy Nero. Fajny pakiet benefitów i możliwość umowy o pracę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.