|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Moja zazdrość
Cześć dziewczyny
W moim związku chyba nastąpił jakiś kryzys powstały z mojego powodu i nie wiem jak się ogarnąć. Mam razem z tż 23 lata, jesteśmy razem drugi rok. Nie mam wątpliwości co do naszego uczucia i związku. Bardzo go kocham, a on mnie, widzę to i nigdy w to nie wątpiłam. No może czasami, ale to bardziej przez emocje związane właśnie z tematem :/ Chodzi o to, że jestem okropnie zazdrosna o mojego chłopaka. Zawsze byłam, ale teraz co raz bardziej, aż przesadnie, ale uświadamiam sobie to dopiero jak już coś chlapne mojemu chłopakowi :/ Mój tż nie ma przede mną tajemnic, jak ktoś do niego pisze to mi mówi, nie kryje się z wiadomościami. Mam dostęp do jego fb i jak bawię się czasami jego telefonem oglądając zdjęcia to też nie ma z tym problemu. Wiem, że jest mi wierny. Ale mój chłopak ma coś w sobie co sprawia, że dziewczyny lgną do niego. Cały czas któraś do niego pisze, zaprasza na kawę żeby porozmawiać. Na uczelni klei się do niego jedna dziewczyna, która na siłę próbuje utrzymać z nim codzienny kontakt. Mój chłopak ją olewa, ale sama sytuacja doprowadza mnie do załamania nerwowego :/ Bo ja nie wiem co ona robi na uczelni z nim jak nie widzę. Chyba wolę nie wiedzieć choć pewnie przesadzam. Tak samo sprawa jego przyjaciółki jeszcze z szkoły podstawowej. Czasami ze sobą piszą i się spotykali regularnie tak z 2 razy w miesiącu żeby pogadać i się odstresować. Co prawda wiem o każdym spotkaniu i na każe byłam zaproszona, ale nie mam zamiaru patrzeć na tą dziewczynę :/ Co prawda ma już narzeczonego, ale to mnie wcale nie uspokaja. Bo według mnie to nie jest normalne, że ona go zaprasza co chwilę na kawę, ciastka, a to sobie wyskoczą (sami) na rower, pobiegać. W końcu zapytałam się chłopaka czy on woli mnie czy ją. Trochę wzbudziłam w nim winę i on zerwał kontakt z tą dziewczyną dla mnie. Teraz mam o to wyrzuty sumienia bo wychodzi na to, że ja mu wszystkiego zabraniam. A przecież nie mogę, nie mogę mu zabraniać spotkania ze znajomymi i chodzenia do szkoły gdzie jest otoczony przez dziewczyny :/ Strasznie go kocham, chciała bym go mieć tylko dla siebie i wyobrażam sobie głupoty, a przecież nigdy nie dostałam powodu do zazdrości. Chociaż boję się, że w końcu któraś z tych ładnych dziewczyn w końcu mu zawróci w głowie i odejdzie ode mnie ![]() Co powinnam zrobić, dajcie mi jakąś radę proszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Kobieta z klasą
|
Dot.: Moja zazdrość
Cytat:
![]() Poszukaj swoich mocnych stron i zrób z nich mega atut, poczujesz się pewnie i przestaniesz się bać każdej napotkanej laski. Jesteś dobra w językach lub fotografii skup się na tym i stań się specjalistką. Musisz we własnych oczach podnieść swoją wartość. Masz kompleksy na punkcie wagi? - ćwicz, coś nie tak z włosami? - pielęgnuj. Jednak przede wszystkim rozwijaj swoje pasje. Wtedy będziesz dla niego cały czas równie atrakcyjna i interesująca i nie będziesz widziała zagrożenia dookoła. Siedzeniem w domu i zamartwianiem się nic nie wskórasz, Twoje kompleksy i strach Cię zjedzą i w końcu związek się skończy. Pamiętaj wszystko w Twoich rękach ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
mad lad
|
Nie ufasz mu, skoro ciągle jesteś zazdrosna?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zajmij sie soba. Nie traktuj faceta jako centrum swojego zycia. Masz jakies hobby? Zainteresowania? Przyjaciol? Czy cale dnie spedzasz z misiaczkiem?
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Problem leży w Twojej głowie i samoocenie. Postaraj się to zmienić, albo facet w końcu nie wytrzyma i odejdzie. Ja bym nigdy nie zerwała kontaktu z przyjaciółmi, bo mój facet byłby zazdrosny. Nigdy nie dał Ci powodu do niepokoju, a Ty na siłę coś wymyślasz. Na długą metę to jest męczące. Mam dostęp do wszystkich mediów mojego faceta, ale nigdy nie sprawdzam jego wiadomości ani fb ani nic. Kazdy ma prawo do prywatności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
on tired little feet
|
Znajdź swoje życie i przestań żyć jego życiem. Tyle. Tez wychodź ze znajomymi obu płci, zamiast się zastanawiać co on robi na uczelni to Zajmij się czymś fajnym.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem po drugiej stronie, Mój przyjaciel ma taką dziewczynę jak Ty. Pierdnąć bez niej nie może bo od razu zazdrosna. Weź się w garść, bo facet w końcu nie wytrzyma psychicznie i Cię zostawi. Jesteście razem dopiero dwa lata, na dłużsżą metę tak się nie da żyć.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Chyba wszystko już zostało powiedziane :P Zwykle tak sie dzieje, gdy ktoś za bardzo nie ma swojego życia (pasji, zainteresowań, obowiązków itp.) i polega tylko na jednej osobie. Zajmij się sobą, spotykaj się ze swomi znajomymi, znajdź jakieś zajęcie. Nikt nie lubi być osaczony, prędzej czy później kończy się to po prostu źle..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Autorko, ale co znaczy, że koleżanka "co chwilę" go gdzieś zaprasza? Sprecyzuj. Czy odbywa się to kosztem Waszego czasu? Czy on jest przez nią na siłę gdzieś wyciągany, nie potrafi odmówić, chociaż chciałby? Piszesz tak ogólnikowo, że na razie wychodzi na to, iż to Ty masz problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Jak się nie zmienisz, to facet po prostu zwieje od Ciebie. Tak się nie da żyć na dłuższą metę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.