|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pryszcz pod nosem - pies
Wczoraj u mojej suni zauważyłam czerwoną kropkę/pryszcz między nosem,a górną wargą. Nie ma tam żadnej ropy itp.,ot takie okrągłe zaczerwienienie. Wygląda to trochę tak jakby wsadziła nos w pokrzywę :P
Zachowuje się normalnie,więc chyba ją to nie boli/swędzi itp. Ogólnie z pieskiem wszystko w porządku, apetyt i humor dopisuje. Zastanawiam się czy iść z nią dzisiaj do weta czy najpierw poobserwować? I co to w ogóle może być? Dorzucam zdjęcie,trochę niewyraźne bo panience pozować się nie chciało :P Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2010-09-18 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pryszcz pod nosem - pies
Może to zadrapanie? Ale chyba nie.
Albo to kleszcz, w co wątpię, bo one nieco inaczej wyglądają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kleszcz to też nie jest bo z bliska widać, że to żadne obce ciało. Może z jakimś psem się wąchała i ją zaraził czymś ... ale nie przypominam sobie,żeby w ostatnich dniach się z jakimś witała. A może to coś w stylu opryszczki? Pojęcia już sama nie mam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Iść do weta, im szybciej tym lepiej skoro nie wiadomo co to może być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ciężko powiedzieć, bo rzeczywiście zdj nieostre, ale lepiej iść do weta, najwyżej szybciej się dowiesz,że to coś niegroźnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Może to tłuszczak? ale jak to tak z dnia na dzień sie zrobiło, to nie bardzo, albo cos ją ugryzło? Najlepiej, jak nie przejdzie do poniedziałku to iść do weta.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Moze to byc albo zapalnie mieszka wlosowego-ale wtedy sie pojawi ropa i pies bedzie w tym grzebal.Albo po prostu alergia.Mojemu cockerowi czasem sie takie robia i poki sie nic nie paprze to nie ruszam.Samo przechodzi.Kiedys rozdparal i caly pysk zaczal sie paprac bo wdalo sie wlasnie zakazenie mieszka.
Trzeba patrzec co sie z tym dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
i jak, odwiedziłaś weta? są jakieś zmiany?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Witam....
Moja 1,5 roczna spanielka tez miała w grudniu cos takiego ale na wardze ![]() Byłam u weterynarza i on dosyc dlugo to ogladal,po czym wydusił jej to i okazało sie ze to naprawde pryszcz ![]() Dostała zastrzyk antybakteryjny,tak na wszelki wypadek przemył jej to jakims srodkiem i jej przeszło juz nastepnego dnia miała strupek ![]() Nie wiem w 100% czy to to samo,wiec lepiej idz do weterynarza. Mój weterynarz to ma juz mnie dosyc ![]() Ale jest dobry,zawsze moge do niego zadzwonic albo pojechac,o kazdej porze dnia i nocy.... ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.