|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Halka do sukni typu Princessa
Witajcie,
to mój pierwszy post ![]() Mam do Was pytanie. Czy do sukni typu princessa halka musi być na kole, czy też wystarczy halka z wielu warstw tiulu...? Miała któraś z Was może halkę bez koła/ kół do tego typu sukni?
"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest Miłość." (1 Kor 13,13) Edytowane przez Mus_Jagodowy Czas edycji: 2011-10-04 o 14:34 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halka do sukni typu Princessa
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja mam suknie Justin Alexander 8483 i mam kilka warstwy cienkiego tiulu i reszte grubszego nie ma w nich koła sukienka ślicznie się układa załączam fotke
Może można dostać taką lub znaleść taki tiul zanieść do krawcowej i uszyje
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2011-10-04 o 19:20 |
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
hej ja też mam suknie Justin Alexander 8461 i również mam kilkanaście warstw samego tiulu. Zdecydowałam się na najmniejsze koło po to tylko żeby było mi wygodniej tańczyć i żeby ten tiul nie wchodził mi między nogi
foto w zał.
Edytowane przez M_ilkaa Czas edycji: 2011-10-08 o 09:20 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
To nie jestem ja hehe to zdjęcie z neta ;p
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Rzeczywiście bez koła może się też ładnie układać
![]() Musiałabym porozmawiać jeszcze z krawcową, co o tym sądzi. Dzięki za odp. ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Musiałabym chyba mimo wszystko zobaczyć, jak wygodniej mi się tańczy. Bo z jednej strony dzięki kołom w halce suknia nie będzie "majtać się" między nogami, z drugiej natomiast lubimy z TŻ poszaleć w tańcu i koło przy np. podnoszeniach może a)dziwnie się układać b) pokazywać wszystkim dookoła to, co mam pod suknią :P Słyszałam, że te koła są teraz dość elastyczne i nie powinno unosić dodatkowo sukni przy podnoszeniach w tańcu, bądź siedzeniu, ale wolałabym zapobiec przykrym niespodziankom...
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Koło było wygodniejsze i właśnie taką halkę wybrałam - było naprawdę elastyczne i nic nie przeszkadzało ani nie układało się dziwnie przy siadaniu, klękaniu czy innych czynnościach - teraz one są robione z bardzo elastycznego materiału ![]() Osobiście mocno bym się zastanawiała nad halką tiulową mając ślub w sezonie (sama miałam mocno po ) - nie wyobrażam sobie tych falban między nogami przy ciepłym dniu...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
My wraz z TŻ planujemy ślub na końcówkę sierpnia, więc powinno być raczej ciepło. Chociaż przy tych zmianach pogodowych, jakie w ostatnich latach mamy, ciężko przewidzieć pogodę...
Powinnam chyba przymierzyć jakąś suknię z halką bez koła (do tej pory w salonach mierzyłam tylko z kołami) i spróbować potańczyć ^^ zobaczę, czy mi się halki będą plątały między nogami, czy też nie. Bo z tego co tu czytam to zależy od osoby- jedni wolą z kołami, a inni bez
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinno się mówić szczerze, że ładnie wygląda, lub tez niekorzystnie, ale szczerze. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam do sukni "A" halkę tiulową.. nic mi nie właziło między nogi bo przecież ten tiul naszyty jest na materiał, i jest na tyle sztywny, że nie ma sznas żeby porzeskadzał
![]() jedynym minusem tej halki był fakt, że zanmisat kucać musiałam się schylać, bo halkę spokojnie można było postawić na ziemi i nie przewróciłaby się i przez to jak chciałam kucnąć to "chowałam" się do środka ale nie zamieniłabym jej na halkę z kołem ![]() dodam jeszcze, że ślub mmieliśmy 02.07 i nie było mi gorąco przez halkę ![]() a w salonie gdzie kupowałam suknię panie chyba nawet nie wiedziały, ze taka halka istnieje ja swoją kupiłam na allegro i poszłam na dopasowanie sukienki i jakoś mój zakup dziwnie panie w salonie rozśmieszył
Edytowane przez potterka Czas edycji: 2011-10-06 o 13:34 |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
do mojej sukni jest przewidziane koło, ale że ja jestem WIELKĄ wręcz antyfanką kół w sukniach :P to absolutnie nie chcę mieć koła, nawet najmniejszego, i choćbym miała się zaparzyć pod tymi kilkunastoma warstwami materiału, to i tak będę miała same halki
)) na allegro już wyczaiłam i stwierdziłam, że po prostu zszyję ze sobą 3 takie same halki i da taki sam efekt jak te nieszczęsne koło. Mierzyłam suknię właśnie z mnóstwem halek pod spodem i efekt był niesamowicie delikatny i zwiewny ![]() 157
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wrzućcie zdjęcia sukienek ze swoimi tiulowymi halkami, proszę! Przeglądając wszelkie sukienki wiele właśnie odrzucam bo wydają mi się za bardzo hmm "napuszone" (jak ta z pierwszego zdjęcia- o wiele bardziej podoba mi się ta druga)- podobają mi się strasznie tiulowe sukienki, ale nie chce, żeby pan młody musiał stać pół metra ode mnie.... Czy to jest właśnie kwestia zmiany/ braku halki?
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
ta druga raczej na pewno nie ma koła
(chyba,że takie malutkie)natomiast pierwsza jak najbardziej. Jak pisałam wcześniej - mierzyłam "princessy" z kołem i z halkami - i z halkami dużo ładniej się prezentowały (przynajmniej dla mnie - zależy, co kto lubi )wstawiam sukienkę, którą mierzyłam i jest bez koła swoją bym wrzuciła, ale przeróbka halkowa będzie dopiero pod koniec marca ![]() ![]() 8589
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2011-10-12 o 22:17 |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Whisper, o coś takiego mi własnie chodzi! Boję się, że przy szerokich biodrach i większym biuscie bede wyglądac w tkaiej bezie.. Mało zgrabnie. Kwestia tylko wygody z halką...
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
jak będę w domu to wrzucę swoją sukienkę z halką
![]() przy czym ja miałam mniejszą i wyprasowaną halkę więc nie jest ona aż tak napuszona.. bez prasowania była raz większa |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a kiedy Wasze śluby???
a raczej wesela, bo jak już Agacior zauważyła, u mnie to się akurat nie pokrywa ![]() Potterka, więc też masz tylko halki bez koła??? jestem strasznie ciekawa, jak to się sprawdzi w praktyce ![]() Agacior, jeżeli masz gorset, to on wszystko ładnie wymodeluje, a mierzyłaś już takie kiecki??? ja wcześniej sobie powiedziałam, że nigdy w życiu nie będę miała tiulowej sukni, no ale mierzyłam chyba 20 sukienek, i żadne inne po prostu mi nie pasowały......
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Lady zerknij post #13
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
ahh przepraszam, czytam posty, ale rzadko kiedy zwracam uwagę na autorów danego
więc czekamy na zdjęcie
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
tak wyglądała sukienka z tiulową halką
pierwotnie była na kole i niedopasowana z kołem wyglądała tak jak na ostatnim foto pomine fakt, że koło się tam odznaczało ![]() edit: niestety musiałam usunąć zdjęcia przedstawiające suknię z halką tiulową ponieważ fotograf nie wyraził zgody na ich publikację. Jeśli któraś z dziewczyn byłaby zainteresowana to poszukam jakiś zrobionych przez rodzinę.. Edytowane przez potterka Czas edycji: 2012-02-09 o 23:28 |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie wyglądała sukienka
i mam niestety to samo z tym odznaczającym się kołem, ale po konsultacjach z wieloma osobami jestem już stuprocentowo zdecydowana na te halki no i jeszcze jak zobaczyłam Twoje zdjęcia, to już całkiem
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi sukni jeszcze nie mierzyłam, ale miałam już "zwykłe" sukienki z gorsetem i jednak nie za dobrze wyglądały (może to kwestia dopasowania?) Widziałam za to setki zdjęć panien młodych w gorsetach gdzie coś się wylewało, coś odstawało, coś się zsuwało i w ogóle.. Brr masakra :P
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wypowiem, bo miałam suknię bez koła
![]() Co prawda nie była to princeska a rybka/dzwonek. Suknia nic a nic nie plątała się między nogami i pięknie układała się podczas tańczenia i chodzenia. Baaarrrrrrrrrrrrrrrrdzo nie podobają mi się gdy suknie z kołem -bujają się na wszystkie strony przy tańczeniu. Zamiast naturalnie układającej się tkaniny pięknie falującej w tańcu mamy bujający się abażur jak z lampy ![]() Już pominę historie jakie nasłuchałam się od fotografa przy wnoszeniu PMki na salę No i kołowe księżniczki mogą zapomnieć o bryczce... jak znajdę zdjęcie to pokażę why |
|
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama miałam sukienkę dość szeroką (ale za bezę jej nie uważam) i bez halki z kołem nie byłam w stanie w niej chodzić - dużo tiulowych halek pałętało mi się między nogami. Halka z maluśkim kołem (oczywiście idealnie dopasowana, tak aby koła widać nie było), uratowała mnie przed połamaniem nóg, a dodatkowo sukienka układała się bardzo naturalnie. Już szukam zdjęcia i wklejam ![]() Ah, no i oczywiście wszystko zależy od tego jaki jest dół sukni - jeśli nie ma za dużo warstw i to na pewno obejdzie się bez ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Dorzucam fotki. Tak się układała podczas chodzenia, siedzenia i tańczenia. Ja byłam zadowolona, nie wydaje mi się, żeby koło rzucało się w oczy. No i jednego jestem pewna - bez tej halki bez wątpienia zaliczyłabym jakąś wywrotkę |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
I znów zapomniałam załączników..
|
|
|
|
|
#28 |
|
BAN stały
|
Twój mąż miał beret z antenką !
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Miałaś jedno koło, tak? Mogłabyś podać jego średnicę? Jak wysoko nad ziemią się znajdowało (w ogóle się nie odznacza, a jednak jak rozumiem, było na tyle wysoko, że się o nie nie potykałaś)? Pozdrawiam
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama początkowo też nie wierzyłam. Najlepiej pomierzyć to w salonie, ale nie z jakąś zniszczoną halką tylko dobraną na miare do Ciebie, bo to też jest kwestia sukienki. Do mojej koło było jedno na samym dole i z tego co pamiętam to średnica to 70cm (nie mam teraz jak zmierzyć bo została w domu u rodziców). Nad ziemią było kilka cm - nie wiem, może z 5 albo 10? Tak na oko, metodą prób i błędów Tiule w mojej sukience pod wierzchnią warstwą były dość sztywne, więc może to też powód dla którego nic się nie odznaczało (no i tych wartsw było sporo - troche widać w załączniku). Z mojej strony rada taka by na ostatnie przeróbki umówić się z krawcową i przymierzyć kilka fasonów halek. Ja co prawda mierzyłam tylko jedną przed tą i była kiepska, ale krawcowa od razu wiedziała jaką dobrać, żeby suknia wyglądała dobrze. I jeszcze jedno - moja suknie była ciutke za długa (ze 2-3 cm) i przez to bardzo niewygodnie mi się tańczyło i szalało na parkiecie, dlatego polecam zrobić w salonie kilka 'manewrów', kroków i pozycji, które pomogą dobrać odpowiednią długość
Edytowane przez ja :) Czas edycji: 2011-11-01 o 10:49 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

foto w zał.

ja swoją kupiłam na allegro i poszłam na dopasowanie sukienki i jakoś mój zakup dziwnie panie w salonie rozśmieszył 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)