tzw.wielki kompleks ;| - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-03, 13:00   #1
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Thumbs down

tzw.wielki kompleks ;|

witam was
nie wiedzialam czy doczepic sie pod watek "jakie macie kompleksy" czy zalozyc nowy, niech Gora zdecyduje, nie obraze sie jak to podlaczycie pod ww.watek
otoz bylam wczoraj u fryzjera, podciac koncowki. koncowki!! ona odciela mi polowe włosow i wygladam jak jakis hipis... jednym slowem czuje sie okropnie, nie wiedzialam ze fryzura tak zmieni moje nastawienie do samej siebie... nie moge spojrzec w lustro, bo po prostu czuje sie okropnie.. w szkole unikalam wzroku ludzi... mam wrazenie, ze skoro ja sie sobie nie podobam to im tez sie to nie podoba... jak mam sobie poradzic z tym kompleksem? przeczytalam wczoraj calusienki watek o wzroscie włosow, poleciałam kupic ten seboradin i skrzypovite ale zanim to zacznie dzialac to tez minie troche czasu... a ja nie chce znienawidzic samej siebie... eh... badz tu człowieku nastolatka pozdrawiam te zakompleksione
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 13:06   #2
nula88
Zadomowienie

GG do nula88
Dot.: tzw.wielki kompleks ;|

Chodzi przede wszystkim o nastawienie. Jak sama powiedziałaś, skoro sama sobie nie podobasz, to inni to zauważają. Sama przeszłam ostatnio zmianę w swoim wyglądzie, nie czuję się jeszcze zbyt pewnie w nowym wizerunku, ale wiem, że jeśli sama będę się dobrze czuła we własnej skórze, to inni to zobaczą. Poza tym nie ważne jak byś nie wyglądała, a na twarzy będziesz miała szczery uśmiech-nie ma szans żeby ktoś Ci powiedział, że nieładnie wyglądasz
Pozdrawiam i uszy do góry

nula88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 13:26   #3
.:aniah:.
Zadomowienie

GG do .:aniah:.

podpisuję się pod tym co napisała Nula A poza tym "gusta nie podlegają dyskusji", więc co się Tobie nie podoba, może zachwycić innych
Stary 2006-02-03, 13:37   #4
czuczenka
Zakorzenienie

Ojjj ja tez pamietam mialam taka sytuacje ze jak wyszlam od fryzjera to z płaczem tak mi krotko wlosy obciął po prsotu bylo beznadziejnie... wstydzilam sie tych wlosow ale po paru dniach minelo mi to mysle ze u ciebie bedzie podobnie po prostu przyzwyczailas sie do dlugich wlosow 3 maj sie cieplutko

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 13:38   #5
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18
Smile Dot.: tzw.wielki kompleks ;|

Popieram moje przedmówczynie
Sama po sobie przekonałam sie, ze to co ja uważam za swój największy kompleks (odstajacy tyłek ) inni uważają za najbardziej atrakcyjną część w moim ciele
Także wcale nie ździwiłabym się żeby ktoś podszedł do Ciebie i po prostu zachwycił sie Twoja fryzurą. Tyle gustów ilu ludzi na świecie
Buziaczki 3maj się
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 14:02   #6
schizuko
Raczkowanie

haha.ja pamietam jak poszłam tuż przed studniówka do fryzjera by zrobiła mi loki:P
wyszłam iiperwsze co zrobiłam to kupiałam gumke do włosów a nastepnie wskoczyłam pod prysznic i zmyłam ta szope z włosów...
schizuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 16:34   #7
benito_mruffkolini
BAN stały

ja też byłam wczoraj u frycka... i co tu dużo gadać, mam garnek na głowie ale na szczęście mam też kochane psiapsióly, które stwierdziły, że moja fryzura bardzo przypomina tą Natalie Portman z "Closer" no i prosze, wyglądam jak Natalie Portman moja rada: nie ma co narzekać, trzeba doszukać się dobrych stron nowej fryzurki (krótkie włosy wyglądają z reguły zdrowiej, szybciej sie je myje, szybciej schną ) no i przede wszystkim ZMIENIĆ NASTAWIENIE łączę się z Tobą w bólu i nie płakaj
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-03, 17:15   #8
sweetes_things
Rozeznanie

-kwestia przyzwyczajenia..bo to pewnie była dla ciebie zbyt nagła zmiana
-zaakceptuj taka,jaka jesteśn ( i to najważniejsze !!! ) Pamiętaj,że jak będziesz postrzegała siebie..to tak będą Cie postrzegać inni
-jeżeli jesteś mocno zdesperowana a pieniądze walają ci sie po kątach..przedłuż sobie włosy ;]
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-04, 16:01   #9
201707171556
Konto usunięte

Za krótkie włosy to nie taka znowu tragedia (chociarz 2 tyg. temu sama rozpaczałam z tego powodu, kupiłam wax do włosów i zaczęłam kombinacje ), mnie fryzjerka też krótko ścięła, jak przyszłam do domu to płakałam... mam okrągłą twarz a ona obcięła mi włosy w bombke i jeszcze podwinęła pod spód - normalnie wyglądałam 10 lat starzej - ale umyłam głowe, zrobiłam sobie na niej taki artystyczny nieład przy pomocy pianki i lakieru do włosów i jest super Teraz wszyscy mi to mówią Do tego odkryłam nowy plus takiej fryzury - mam bardziej odkryte uszy i nareszcie moge nosić duże kolczyki (bo je widać) i dosyć długie - żeby wydłużyć twarz.
Po prostu musisz sie przemóc, odważnie spojrzeć w lustro i pomysleć co by tu zrobić żeby troche poprawić swój wygląd ... a jeżeli naprawde sie nie da to i tak sie nie załamuj ... pisałaś przecierz, że kupiłaś już seboradin i skrzypovite teraz musisz być tylko systematyczna a już niedługo zobaczysz skutki
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-10, 19:32   #10
gosiek82
Raczkowanie

Ja niestety mam podobny problem, 2 tyg temu byłam podciąć włosy i niestety skrócono mi je dosyć mocno i w dodatku wycieniowano, że wyglądam teraz na co najmniej 10 lat starszą Jeszcze nie było by tak źle gdybym mogła je prostować, ale na domiar złego zepsułą mi się prostownica, a z natury mam bujną, lokatą czuprynkę, więc każdy włos żyje własnym życiem, tylko się załamać......
gosiek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-15, 16:25   #11
magda knoxville
Raczkowanie

GG do magda knoxville

dziewczyyyyyny........... ...
co wy wiecie o tragedii
ja wyszlam od fryzjera z fryzura na pazia..HORROR ale to bylo pare lat temu..moja fryzura nadal wzbudza usmiech na buzkach moich przyjaciol:P

uszy dio gory...
magda knoxville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-16, 16:18   #12
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

a ja dzisiaj na kursie sie zapomnialam i gdy spojrzalam w lusterko powiedzialam "Boże co za ryj" - 10 osob patrzylo na mnie jak na przybysza.. myslalam juz ze tylko ja mam kompleksy uff
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 16:34   #13
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

u mnie juz lepiej przyzwyczaiłam sie hehe i jeszcze włosy mi sie zaczeły krecic jak w dziecinstwie wiec pasuje nawet... fajnie wygladam ludzie mowia ze wreszcie wygladam jak dziewczyna, 17sto latka a nie dziewczynka )
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 18:35   #14
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Kiedys tez mialam taki przypadek , oprocz tego że za krótko to jeszcze krzywo i włosy mialam tak ścieniowane że na gorze mialam taką pieczarke spod ktorej smetnie zwisaly dluzsze kosmki plakalam dłuuuugo.... ale wlosy odrosly poszlam do innego fryzjera i wszystko skonczylo sie dobrze , a jesli wlosy są tylko za krotko ściete to pewnie kwestia przyzwyczajenia , mysle że każda kobieta reaguje dosyć gwałtownie po ścieciu wlosow....
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 18:44   #15
the magus
Wtajemniczenie

skąd ja to znam... idę podciąć końcówki, a fryzjerka obcina mi połowę włosów! nie martw się, zmień nastawienie do swojej fryzury (jaka ona by nie była) i krocz z dumnie podniesioną głową. buziaki
the magus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-16, 19:08   #16
FEMME_BANALE
Wtajemniczenie

Ufcio - ciesz sie poki czas - poki wlosy nie osiagna poprzedniej dlugosci.
Moze pofantazjuj z fryzurkami, upieciami? Podkrec jeszcze bardziej skoro maja taka tendencj

"I DON'T NEED ALL YOUR TREASURES
I WANT TO BURRY ALL MY PRIDE
IT'S A PRECIOUS GIFT IT'S FREEDOM" houk
FEMME_BANALE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-17, 15:39   #17
malootka
Zakorzenienie

Ja byłam w Walentynki u fryzka, wyglądam jak strach na wróble Włosy mi się puszą i do tego to fatalne pocieniowanie (wygląda raczej jakby babka mnie nierówno ścięła ), radzę pokombinować, ja w kitce wyglądam całkiem dobrze, a z rozpuszczonych zrezygnuję całkowicie . Poczekam,aż odrosną i wykombinuję coś innego...
malootka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości