Aranżacje wnętrz w mikro pokojach - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-10-18, 20:29   #1
Pantegram
Zakorzenienie

Aranżacje wnętrz w mikro pokojach

Witam w temacie ewidentnie narzekaniowym

Chciałam się dowiedzieć, czy was też irytuje, kiedy potrzebujecie urządzić malutki pokój, a w Internecie jest masa aranżacji dużych i przeustawnych wnętrz, które aż się proszą o to, by je meblem zapełnić...

Moim problemem jest jednak na ogół brak przestrzeni - jak jest gdzie ustawiać meble, to można przecież kupić dowolne (szczególnie, że wybór jest przeogromny, zwłaszcza, kiedy pieniądze nie są przeszkodą), ale jak trzeba się zmieścić na określonym metrażu to niestety zaczynają się schody...

Trochę mnie to frustruje, bo nie dość, że po sklepie muszę latać z cm w dłoni, bo jak kupię mebel za duży, to nie wejdzie (albo inny potrzebny mebel się nie zmieści), to jeszcze jakichś fajnych pomysłów na malutkie wnętrza - raczej brak.

W dodatku - aranżacje często są przewidziane na oddzielną sypialnię, jadalnię, gabinet, garderobę... a w rzeczywistości często mam potrzebę połączyć funkcje danych pomieszczeń w jedno, bo zabrakłoby mi pomieszczeń I troszkę takich inspiracji na np. sypialnia z jadalnią jest, ale dosyć mało.

Czy też macie / miałyście kiedyś tego typu problem?
Znacie może jakieś strony, na których można znaleźć inspirację do urządzenia małego wnętrza i na sprytne aranżacje wnętrza?
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-18, 21:15   #2
eyo
Zakorzenienie

Dot.: Aranżacje wnętrz w mikro pokojach

pooglądaj programy typu "Dorota was urządzi" - tam z reguły robią problematyczne wnętrza i często łączą kilka funkcji w jednym pomieszczeniu

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-19, 00:42   #3
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Na fejsbuku jest profil o nazwie, mniej więcej, 'fajne rozwiązania do małego mieszkania'. Tylko ostatnio zrobiła się z tego strona pod tytułem: pochwal się, że miałeś remont. Ale może coś znajdziesz dla siebie.
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-19, 08:33   #4
Wolha wRedna
Zakorzenienie

[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;66533916]Na fejsbuku jest profil o nazwie, mniej więcej, 'fajne rozwiązania do małego mieszkania'. Tylko ostatnio zrobiła się z tego strona pod tytułem: pochwal się, że miałeś remont. Ale może coś znajdziesz dla siebie. [/QUOTE]

Tam są świetne aranżacje, ale najlepiej cofnąć się w galerii nieco do tyłu, bo ostatnio jest tak jak piszesz.
Stary 2016-10-19, 11:30   #5
I am Rock
lokalna gwiazda

Na urządzamy.pl zajrzyj.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-19, 14:19   #6
grazza
Raczkowanie

No i zawsze ikea ma sporo rozwiązań dla małych mieszkań, warto zajrzeć do samego sklepu i tam pochodzić po tych przykładowych aranżacjach
grazza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-19, 19:14   #7
Pantegram
Zakorzenienie

O rany, dzięki za porady

Szczerze mówiąc, nie wiedziałam, czy będzie jakiś odzew, a tu same ciekawe rzeczy

Tylko o Ikei wiedziałam i już nawet zwiedziłam, spodobały mi się szafy, ale... udało mi się znaleźć fajniejsze

Biorę się za gugle

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-19, 22:20   #8
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Ja czasami trafię na zszywce na ciekawe zdjęcia wnętrz - tylko tam nie ma podziału na małe/duże przestrzenie... trzeba scrollować aż się na coś trafi.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 06:10   #9
201708160922
Konto usunięte

Dobrze trafiłaś tematem, bo dokładnie w tym momencie wkurzałam się na moje małe i nieustawne mieszkanie. Kuchnia to jakiś żart. Niestety, nie mieszkam na osiedlu "Moje marzenie", a na "Tylko na to mnie stać" 😉
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-20, 07:00   #10
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Dobrze trafiłaś tematem, bo dokładnie w tym momencie wkurzałam się na moje małe i nieustawne mieszkanie. Kuchnia to jakiś żart. Niestety, nie mieszkam na osiedlu "Moje marzenie", a na "Tylko na to mnie stać" 😉
Ale mieszkasz na swoim, jakiekolwiek by ono nie było Ja sobie jeszcze na swoje 30-40 m2 będę długo zbierać ale co tam, póki co mam duży wynajmowany pokój.
Stary 2016-10-20, 07:08   #11
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Ale mieszkasz na swoim, jakiekolwiek by ono nie było Ja sobie jeszcze na swoje 30-40 m2 będę długo zbierać ale co tam, póki co mam duży wynajmowany pokój.
Ja to sobie bardzo chwalę. Mamy dwa pokoje i wiem, że jak pojawi się dziecko, to będziemy musieli zrezygnować z sypialni 😢 Wychowałam się w dużym domu, z podwórkiem i ogrodem i mi nieco ciasno w takim mieszkaniu, ale bardzo, bardzo doceniam, że je mam (jeszcze nie na własność, ale nie z kredytem na 30 lat).
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-20, 07:26   #12
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to sobie bardzo chwalę. Mamy dwa pokoje i wiem, że jak pojawi się dziecko, to będziemy musieli zrezygnować z sypialni 😢 Wychowałam się w dużym domu, z podwórkiem i ogrodem i mi nieco ciasno w takim mieszkaniu, ale bardzo, bardzo doceniam, że je mam (jeszcze nie na własność, ale nie z kredytem na 30 lat).
A to sporo zmienia Ja się wychowywałam w mieszkaniu w kamienicy (trochę ponad 50 m2), a później w kawalerce w bloku (40 m2) więc patrzę na to inaczej. Uwielbiam stare budownictwo, z chęcią mieszkałabym w przyszłości w kamienicy, ale koszty eksploatacji + koszty zakupu ze względu na metraż nie są dla mnie realne. Pewnie kiedyś wyląduję na 2 pokojach w wielkiej płycie i to raczej z kredytem. Niemniej uwielbiam oglądać kamieniczne aranżacje i marzyć, a praktycznie zaglądam na strony gdzie znajduję ładnie urządzone małe wnętrza.
Stary 2016-10-21, 20:51   #13
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, świetnie ubrałaś moje myśli w słowa

Swoją drogą, przeglądałam troszkę tych poleconych linków (scrollowanie fejsbuków z długą historią to niestety też ponury żart :/) i to, co mi się niestety rzuca w oczy przy aranżacji małych mieszkań - nawet jak naprawdę widać, że właściciele wyleźli ze skóry, by jakoś zmieścić na tych mikrometrach to, co w pokoiku musi być (a zazwyczaj musi być i szafa, i łóżko, i jakieś biurko/komoda), to... zostają takie kanty i takie dziwne... jakby to nazwać, hm...

Poczucie zapchania powierzchni? Wiecie, gdy widać, że coś stoi "za blisko" czegoś innego, więc wydaje się być nie na miejscu, z innej bajki. Bardzo mi się nie podoba taki efekt, a niestety ciężko go uniknąć...

Co do kuchni, moi rodzice robili meble na zamówienie, pod wymiar - niestety nie za bardzo była jakakolwiek inna opcja na tak małej powierzchni... Kosztowało to kupę kasy, ale w sumie to był dobry wybór, bo na raptem kilku metrach kwadratowych zmieściła się kuchenka, zmywarka, mikrofalówka, duża lodówka (z zamrażarką) + dużo różniastych półeczek/szafeczek.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości