|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Aranżacje wnętrz w mikro pokojach
Witam w temacie ewidentnie narzekaniowym
![]() Chciałam się dowiedzieć, czy was też irytuje, kiedy potrzebujecie urządzić malutki pokój, a w Internecie jest masa aranżacji dużych i przeustawnych wnętrz, które aż się proszą o to, by je meblem zapełnić... Moim problemem jest jednak na ogół brak przestrzeni - jak jest gdzie ustawiać meble, to można przecież kupić dowolne (szczególnie, że wybór jest przeogromny, zwłaszcza, kiedy pieniądze nie są przeszkodą), ale jak trzeba się zmieścić na określonym metrażu to niestety zaczynają się schody... Trochę mnie to frustruje, bo nie dość, że po sklepie muszę latać z cm w dłoni, bo jak kupię mebel za duży, to nie wejdzie (albo inny potrzebny mebel się nie zmieści), to jeszcze jakichś fajnych pomysłów na malutkie wnętrza - raczej brak. W dodatku - aranżacje często są przewidziane na oddzielną sypialnię, jadalnię, gabinet, garderobę... a w rzeczywistości często mam potrzebę połączyć funkcje danych pomieszczeń w jedno, bo zabrakłoby mi pomieszczeń ![]() Czy też macie / miałyście kiedyś tego typu problem? Znacie może jakieś strony, na których można znaleźć inspirację do urządzenia małego wnętrza i na sprytne aranżacje wnętrza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aranżacje wnętrz w mikro pokojach
pooglądaj programy typu "Dorota was urządzi" - tam z reguły robią problematyczne wnętrza i często łączą kilka funkcji w jednym pomieszczeniu
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Na fejsbuku jest profil o nazwie, mniej więcej, 'fajne rozwiązania do małego mieszkania'. Tylko ostatnio zrobiła się z tego strona pod tytułem: pochwal się, że miałeś remont. Ale może coś znajdziesz dla siebie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;66533916]Na fejsbuku jest profil o nazwie, mniej więcej, 'fajne rozwiązania do małego mieszkania'. Tylko ostatnio zrobiła się z tego strona pod tytułem: pochwal się, że miałeś remont. Ale może coś znajdziesz dla siebie.
![]() Tam są świetne aranżacje, ale najlepiej cofnąć się w galerii nieco do tyłu, bo ostatnio jest tak jak piszesz.
![]() |
#5 |
lokalna gwiazda
|
Na urządzamy.pl zajrzyj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No i zawsze ikea ma sporo rozwiązań dla małych mieszkań, warto zajrzeć do samego sklepu i tam pochodzić po tych przykładowych aranżacjach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
O rany, dzięki za porady
![]() Szczerze mówiąc, nie wiedziałam, czy będzie jakiś odzew, a tu same ciekawe rzeczy ![]() Tylko o Ikei wiedziałam i już nawet zwiedziłam, spodobały mi się szafy, ale... udało mi się znaleźć fajniejsze ![]() Biorę się za gugle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ja czasami trafię na zszywce na ciekawe zdjęcia wnętrz - tylko tam nie ma podziału na małe/duże przestrzenie... trzeba scrollować aż się na coś trafi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dobrze trafiłaś tematem, bo dokładnie w tym momencie wkurzałam się na moje małe i nieustawne mieszkanie. Kuchnia to jakiś żart. Niestety, nie mieszkam na osiedlu "Moje marzenie", a na "Tylko na to mnie stać" 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ja to sobie bardzo chwalę. Mamy dwa pokoje i wiem, że jak pojawi się dziecko, to będziemy musieli zrezygnować z sypialni 😢 Wychowałam się w dużym domu, z podwórkiem i ogrodem i mi nieco ciasno w takim mieszkaniu, ale bardzo, bardzo doceniam, że je mam (jeszcze nie na własność, ale nie z kredytem na 30 lat).
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, przeglądałam troszkę tych poleconych linków (scrollowanie fejsbuków z długą historią to niestety też ponury żart :/) i to, co mi się niestety rzuca w oczy przy aranżacji małych mieszkań - nawet jak naprawdę widać, że właściciele wyleźli ze skóry, by jakoś zmieścić na tych mikrometrach to, co w pokoiku musi być (a zazwyczaj musi być i szafa, i łóżko, i jakieś biurko/komoda), to... zostają takie kanty i takie dziwne... jakby to nazwać, hm... Poczucie zapchania powierzchni? Wiecie, gdy widać, że coś stoi "za blisko" czegoś innego, więc wydaje się być nie na miejscu, z innej bajki. Bardzo mi się nie podoba taki efekt, a niestety ciężko go uniknąć... Co do kuchni, moi rodzice robili meble na zamówienie, pod wymiar - niestety nie za bardzo była jakakolwiek inna opcja na tak małej powierzchni... Kosztowało to kupę kasy, ale w sumie to był dobry wybór, bo na raptem kilku metrach kwadratowych zmieściła się kuchenka, zmywarka, mikrofalówka, duża lodówka (z zamrażarką) + dużo różniastych półeczek/szafeczek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.